keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Norpat - Esineet, paikat ja mahdolliset unohdukset

Miron kevytmoottoripyörä

Mirolla on ollut kevytmoottoripyörä kaksi vuotta. Vanhempien vaatimuksesta hän keräsi itse kolmasosan hinnasta itse ja pyrki maksamaan kaikki bensat, ellei jonnekin ollut pakko päästä ja lompakko oli tyhjillään. Niin ei kuitenkaan käynyt vanhempien elinaikana kuin kerran ja sen jälkeen Mirolla on ollut varaa maksaa bensat ilman mitään ongelmia, sattuneesta syystä.
Miro on suunnitellut ajavansa kortin ja hankkivansa niin sanotusti oikean moottoripyörän heti kun se on mahdollista, mutta siihen asti kevari kelpaa oikein mainiosti. Autoa Miro ei halua, se on kalliimpi niin ostohinnan, verojen kuin vakuutustenkin kannalta ja vaikka Mirolla olisikin varaa hän ei tahdo tuhlata. Mieluummin hän pitää rahat kasassa ja elää mukavasti, mutta ei yli äyräiden. Mieluummin hän antaa rahaa hyväntekeväisyyteen kuin käyttää niitä turhiin asioihin. Autokortin hän on joka tapauksessa aikonu ajaa jo pidemmän aikaa, muttei Ramin kanssa sekoillessa ole löytänyt sille aikaa.


Juuson moottoripyörä

Juusolla on ollut moottoripyöränsä kaksi vuotta, siitä asti kun hän täytti kaksikymmentäneljä ja sai ajettua ajokortin. Sitä ennen hän käytti ajokkinaan vanhempiensa vanhaa kaksiovista volkkaria, joka yski ja ärisi milloin mistäkin syystä. Juuso korjaili autoa aina isänsä kanssa ennen katsastusta, jotta se menisi läpi edes jotenkuten. Isältään hän on oppinut rukkaamaan autoja ja selvittämään yksinkertaisimmat viat, korjaamaankin suurimman osan niistä. Monimutkaiset sähköviat ja ongelmat jarrujen kanssa ovat tietenkin asia erikseen ja niihin tarvitsee korjaajan. Sellaisia Juuso ei kuitenkaan ole kohdannut, ei ennen kun auto lopulta lakkasi yksinkertaisesti toimimasta ja päätyi romuttamolle. Silloin Juuso oli onneksi jo ostamassa moottoripyöräänsä.
Juuson sisaruksista mikään ei ole yhtä ihanaa, kun hypätä isoveljen kyytiin ja kikattaa tuon ajaessa rauhallisesti pienillä tehoilla ympäri tilan pihaa.


Miron kulho

Mirolla on eteisen lipastolla kulho, jossa hän pitää avaimiaan. Sen on tehnyt suomalainen taiteilija, joka asui monta vuotta aasiassa ja ihastui sen tyylimaailmaan. Kun kyseinen taiteilija palasi Suomeen hän alkoi tehdä omia töitään itämaiseen tyyliin, sen siroilla vedoilla ja kauniilla värisävyillä. Joskus hän jopa signeeraa oman nimensä töihin kauniilla kiinalaisilla kirjoitusmerkeillä.
Miron vanhemmat löysivät kulhon keskisuomesta sukulaisten luona käydessään juuri kun Anne oli kuullut odottavansa lasta. He olivat ostoksilla ja poikkesivat taiteilijan puodissa, missä he ihastuivat heti kauniin itämaisesti piirretyn kahlaajalinnun liikkeeseen ja sen ympärille piirrettyihin kaisloihin. He päättivät ostaa kalliin esineen ja antaa sen tulevalle lapselleen kun tuo valmistuisi lukiosta (tietysti he olivat varmoja, että heidän poikansa menisi lukioon), olisi tuo sitten tyttö tai poika. He eivät kuitenkaan koskaan eläneet tarpeeksi pitkään nähdäkseen poikansa tulevan ylioppilaaksi. Niinpä Suvin vanhemmat, jotka olivat tienneet kulhon suunnitelmasta, olivat pitäneet siitä huolta ja antoivat sen Mirolle tuon vanhemmilta.
Olisi luonnollista, että Miro pitäisi kulhoa lukkojen takana kuin aarretta, mutta hän tahtoo nähdä sen joka päivä. Sen takia hän säilyttää siinä avaimiaan, hän voi koskettaa vanhempiensa viimeistä lahjaa ainakin kahdesti päivässä. Hän voi hetken tuntea olevansa heidän lähellään.


Paikat:

Miron kämppä

Miro asuu kaksiossa, jossa on makuuhuone, kylpyhuone, olohuone ja oveton keittiö. Hän on sisustanut kotinsa yksinkertaisesti käyttäen tummien ja vaaleiden värien kontrastia hyödykseen.
Sisustus on tyylikän ja rauhallinen ja huonekalujen lisäksi yhdet suurimmista elementeistä ovat valtava lintuhäkki ja iso kissapuu, jossa Bella viihtyy.
(Kuten aina, mittasuhteet on mitä on.)













Juuson kämppä

















Juuson asunto on kaksikerroksinen, yläkerta on pienempi kuin alakerta. Alakerrassa on olohuone ja avokeittiö, ja sieltä johtaa ovi terassille ja pihalle, mistä tie vie paritalojen välisestä kujasta tielle minne asukkaat pysäköivät ajoneuvonsa. Lisäksi alakerrassa on vessa, kuten yläkerrassakin, mutta yläkerrassa on myös kylpyamme ja suihku. Lisäksi yläkerrassa on makuuhuone ja aula johon portaat johtavat. Juuso pitää tv:tä yläkerrassa, sillä alakerran sohvat ovat takan ympärillä.
Sisutsus on rentoa ja yksinkertaista ja sitä koristavat sieltä täältä merkit pikkusisaruksista. Lasten muoviset kylpyammeet ja potat alakerran vessassa, lelulaatikko portaiden vieressä ja toinen terassilla, iso sohva jolle mahtuu nukkumaan montakin lasta... Lisäksi tietysti Kissan tavarat. Makuupaikka portaiden takana, koirankoppi ulkona, sekä pitkin lattiaa pyörivät lelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti