keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Norpat - Lemmikit

Nimi: Annabella's Isabella
Ikä nyt: 3v
Sukupuoli: Naaras
Laji: Kissa
Rotu: Pyhä Birma
Turkin väri: Valkoinen ruskeanaamio
Silmien väri: Safiirinsininen
Käyttötapa: Seurakissa

Isabella eli Bella on saanut kennelnimensä emänsä Annabellan mukaan. Paljoa kissan menneisyydestä ei kuitenkaan tiedetä, vain sen alkuperäinen nimi, että se on rotukissa ja se, että se mitä luultavimmin on syntynyt suomessa.
Kasvattajalta Bella päätyi kotiin jossa sitä pidettiin huonosti. Kissaa lyötiin ja peloteltiin ja se joutui koko ajan piilottelemaan ja pelkäämään. Naapurin tekemä ilmoitus sai lopulta viranomaiset toimimaan ja alle yksivuotias Bella ja omistajan muut eläimet vietiin eläinsuojaan. Sieltä Miro löysi silloin yksi vuotta täyttäneen kissansa, ja kissa ja poika lähes rakastuivat toisiinsa siinä silmän räpäyksessä, kun ensimmäisen kerran näkivät toisensa.
Miro on ainoa ihminen johon Bella todella luottaa, mutta se tulee hyvin toimeen niiden ihmisten kanssa, joihin se on tottunut. Naisista Bella pitää helpommin kuin miehistä ja esimerkiksi Suvi on Bellalle tuttu ja turvallinen hoitoapulainen. 
Bella pelkää kävelykeppejä ja isoja saappaita ja jos Miro tuo kotiinsa uusia ihmisiä se lähes satavarmasti piiloutuu raapimapuunsa kissanpesään. Silloin on vain yksi asia minkä voi tehdä, jotta kissa tuntisi olonsa turvallisemmaksi. Se on pakko ottaa piilostaan ihmisten ilmoille, ettei sen pelko ala muuttua paniikiksi. Sen vuoksi Miro yleensä vain ottaa Bellan syliinsä ja käskee vieraan antaa kissalleen makupaloja, niin hän teki myös silloin, kun Juuso kävi hänen luonaan ensimmäistä kertaa.
Bella ei ole enää roturekisterissä, sillä suojassa oltuaan se sopimuksen mukaan steriloitiin ennen seuraavalle omistajalle menemistä. Mirolle kuitenkin riittää hyvin leikkiminen ja ajan viettäminen Bellan kanssa, hän ei ole koskaan sen kummemmin välittänyt näyttelyistä.



Nimi: Tellervo, Antero ja Aline
Ikä nyt: 5v, 5v ja 7v
Sukupuoli: Naaras, koiras ja naaras
Laji: Papukaija
Rotu: Undulaatti
Sulkapeitteen väri: Keltainen mustin ja vihrein merkein, sininen valkoisin ja mustin merkein ja valkoinen mustin ja sinisin merkein
Silmien väri: Valkea
Käyttötapa: Seuralemmikki

Tellervo, Antero ja Aline olivat erään vanhuksen lemmikkejä. Tämän kuollessa kukaan sukulaisista ei halunnut ottaa lintuja, joten ne päätyivät eläinsuojaan, mistä Miro ne löysi pari vuotta ennen Bellaa.
Entinen omistaja oli pitänyt lintuja hyvin ja ne olivat seurallisia ja tottuneita ihmisiin jo ennen kun Miro toi ne kotiin. Sen vuoksi lintujen kanssa onkin ollut helppoa, vaikein osa niiden omistuksesta on ollut ison häkin ja herkkien lintujen kuljettaminen viimeisten kuukausien aikana, joina Miro on joutunut muuttamaan monta kertaa.
Undulaatit alkavat jo olla suhteellisen vanhoja, mutta Miron helpotuksesi yhä pirteitä, eikä niissä ole näkynyt sairastumisen merkkejä. Hyvällä tuurilla ne voivat elää vielä useita vuosia.


Nimi: Kissa
Ikä nyt: 5v
Sukupuoli: Narttu
Laji: Koira
Rotu: Sileäkarvainen noutaja
Turkin väri: Musta
Silmien väri: Ruskea
Käyttötapa: Seurakoira

Kissa eli Kisu on Juuson koira. Se on ostettu rekisteröitynä suoraan kasvattajalta, mutta se on käynyt elämänsä aikana vain kahdessa koiranäyttelyssä kasvattajansa ohjaamana. Kun se ei pärjännyt kovinkaan hyvin kasvattaja luovutti sen suhteen.
Kissaa kuitenkin voisi yhä viedä näyttelyihin, sillä sitä ei ole leikattu. Koiran juoksujen ollessa hyvin niukat Juuso ei nähnyt sen suurempaa syytä koiransa leikkauttamiseen.
Luonteeltaan Kissa on ystävällinen, hömelö ja miellyttämisenhaluinen. Se ei aina näytä ymmärtävän mitä ympärillä tapahtuu, mutta temppuja se oppii helposti ja osaa esimerkiksi tuoda Juusolle tuon tohvelit... Joita mies tosin käyttää hyvin harvoin, niiden viehätys on siinä kun koira kantaa ne hänen eteensä.
Aina halutessaan ulos Kisu hakee itse hihnan ja työntää sen Juuson käteen, vaikka yleensä puistoon päästessä se saakin kulkea irti. Kisu nimittäin osaa olla kiltisti Juuson lähettyvillä, eikä se mene toisten koirien luo ilman lupaa, vaikka niin kovasti haluaisikin.
Eniten maailmassa Kisu jumaloi Juusoa, jota se tottelee kaikessa ja kaikkialla... Ainakin melkein aina.


Nimi: Pehmo
Ikä nyt: 3v
Sukupuoli: Uros
Laji: Koira
Rotu: Samojedinkoira
Turkin väri: Valkoinen
Silmien väri: Musta
Käyttötapa: Seurakoira

Pehmo on Teemun koira. Se on kolmivuotias (kuvassa noin puolivuotias) ja rodultaan samojedinkoira. Sillä on paksu turkki jota Teemu huolellisesti harjaa ja trimmaa aina tarvittaessa. Pehmo on käynyt useammassa näyttelyssä ohjaajanaan kasvattaja tai Teemu ja voittanut muutaman palkinnonkin. Sitä ei siis ole leikattu.
Pehmo on luonteeltaan menevä, nokkela ja utelias. Siitä huolimatta se on vain yhden ihmisen koira ja sen ihminen on Teemu. Pehmo on kiltti ja se tulee hyvin toimeen koirien, muiden eläinten ja ihmisten kanssa (Kissan ollessa sen paras koirakaveri), mutta se ei tottele kunnolla muita kuin Teemua, jota se kuuntelee aina kun se huomaa miehen olevan tosissaan, jos tuo ei ole - minkä Pehmo huomaa aina - alkaa koira leikkiä ja pelleillä kuin mikäkin keskenkasvuinen.
Teemun ystävien kanssa Pehmo leikkii ja pitää hauskaa, mutta kun kerran paria lähestyttiin iltapimeällä uhkaavasti, säikytti Pehmo viattoman lenkkeilijän pahanpäiväisesti alkamalla äkkiä murista ja räksyttää hyvinkin aggressiivisen näköisenä. Pehmo siis pitää Teemusta myös tarkasti huolta, eikä antaisi kenenkään satuttaa miestä.


Nimi: Putte Edelmiina Juustopulla Virtanen
Ikä nyt: 5v
Sukupuoli: Emakko
Laji: Sika
Rotu: Minisika
Turkin väri: Tummanharmaa
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Seurapossu

Putte Edelmiina Juustopulla Virtanen sai nimensä Juuson pikkusisaruksilta. Kun monta alle kymmenvuotiasta haluaa antaa söpölle porsaalle nimen, ei siitä voi odottaa muuta kuin riitaa. Niinpä pussu sai pitkän nimen ja monta kutsumanimeä. Putte, Puttis, Ellu, Juustis, Elmi... Mutta rakkaalla lapsellahan on monta nimeä. Putte on saanut yhden poikueen porsaita ja sille suunnitellaan toista. Ja niin on käynyt, että pikkuporsaat ilahduttavat perheen lapsia jopa enemmän kuin kissanpennut. Perhe on suunnitellut, että seuraavasta katraasta he pitäisivät yhden porsaan, jos niitä tulee yli kaksi.
Putte on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen. Sen murjottava katse ja hölmö naama valehtelevat, tosiasiassa possu on leikkisä ja hyvin fiksu. Se osaa monia temppuja joita lapset ovat opettaneet sille isoisänsä avustuksella. Putella on tapana kesäisin makoilla nurmikolla varjossa ja nousta tervehtimään tilalla käyviä vieraita samaan aikaan koiran kanssa. 


Nimi: Unski ja Pietu
Ikä nyt: 14v ja 22v
Sukupuoli: Ruuna
Laji: Hevonen
Rotu: Suomenhevonen ja shettlanninponi
Turkin väri: Ruunikko ja valkoinen ruskeilla lehmälaikuilla 
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Ratsu, vetohevonen

Unski ja Pietu ovat Tuulesvuon perheen hevoset. Ensimmäisenä perhe osti Pietun, kun Juuso oli kuusivuotias. Silloin perheellä oli myös suomenhevostamma, mutta se menehtyi Juuson ollessa kaksitoistavuotias. Tamma oli silloin kahdeksantoista vuotta vanha. Unski on kyseisen tamman sisarenpoika, joka liittyi perheeseen ollessaan kaksivuotias. Hevosten vanhentuessa ovat Juuson vanhemmat alkaneet harkita uuden hevosen ostamista ja viime aikoina isoisä onkin alkanut etsiä sopivaa nuorta hevosta. Se olisi luultavasti rodultaan shetlanninponi tai risteytysponi, jotta nuoremmat lapset voisivat ratsastaa ja ajaa sillä.
Unski on luonteeltaan lempeä, mutta ratsastaessa hieman hankalampi kuin Pietu, joka on aina ollut hoitaessa hieman ärhäkkä. Taluttaessakin se yrittää välillä nykäistä riimun irti taluttajan kädestä. Se ei kuitenkaan yritä satuttaa tai käydä kiinni, sen touhut on enemmänkin tarkoitettu ärsyttämään ihmisiä kuin oikeasti satuttamaan ketään. Ratsastaessa Pietu on ystävällinen ja tottelevainen, mitä nyt joskus nostaa laukan vain ajatellessaan että avu saattoi olla tarkoitettu siihen. Yhäkin yli kahdenkymmenen vanhana Pietu rakastaa juoksemista.



Nimi: Moksu
Ikä nyt: 2v
Sukupuoli: Uros
Laji: Koira
Rotu: Labradorinnoutaja
Turkin väri: Suklaanruskea
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Metsästys, vahtiminen, seuralainen

Moksu on Tuulesvuon perheen koira. Se on rodultaan labradori ja toimii isoisän apuna lintumetsällä yhtä mielellään, kuin leikkii perheen lasten kanssa. Se on myös Kissan hyvä toveri ja leikkikaveri. Aina Juuson vieraillessa kotona koirat nukkuvat samassa pinossa kissojen kanssa.
Moksu rakastaa touhua ja tekemistä mitä sen ympäriltä löytyykin paljon. Se kaveeraa Puten kanssa ja nuolee usein possun korvia kiintymyksen osoituksena. Moksu nukkuu kesäisin ulkona, sillä se pysyy mieluiten eläintovereidensa luona haistelemassa yöilmaa, kun on sisällä mistä pitäisi koko ajan olla vinkumassa ulos. Talvisin asia on silti toinen, silloin Moksu juoksisi häntä koipien välissä raapimaan sisälle jos se lähetettäisiin yöksi ulos. Talvisin Moksu nukkuu yleensä jonkun perheen lapsen vieressä (kun kyseinen muksu on sen salaa sänkyynsä päästänyt) tai luvallisesti eteisen sohvalla.
Moksu on luonteeltaan ystävällinen ja tottelevainen ja aina perheen tuttaville se on enemmän kuin toverillinen. Siitä huolimatta niinä parina kertana kun perheen tilalle on eksynyt joku Moksun ollessa ulkona vahdissa, se on alkanut haukkua niin kovaa että perheen isä tai isoisä on varmasti herännyt. Kaikkein kiihkeimmin Moksu pitää huolta perheen lapsista, varsinkin nuorempia se vahtii erittäin tarkalla silmällä kun nämä ovat ulkoilemassa ja jos sen mielestä tilanne näyttää vaaralliselta, muut varmasti huomaavat sen.


-Siivet minulle suutele-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti