Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

torstai 25. joulukuuta 2014

Norpat - Päähenkilöt ja muut tärkeimmät hahmot

Päähahmot:


Nimi: Miro Onni Pellervo Pihlaja
Nimen merkitys: Rauha, loisto
Syntymäaika: 5.12.1995
Ikä nyt: 18v
Kotipaikka: Joensuu, Suomi
Hiusten väri: Kellertävän vaalea
Silmien väri: Metsän vihreät 
Ihon väri: Vaalea 
Pituus:172cm
Paino: 58kg 
Kehonrakenne: Hoikka, kiinteä
Ammatti: Työharjoittelija
Juuret: Isän suvussa jonkin verran suomenruotsalaisia ja ruotsalaisia, muuten kokonaan suomalainen
Uskollisuus: Suomi, ystävät
Erityistaidot: 

On jokin aika sitten lukion päättänyt 18-vuotias, kohta 19 vuotta täyttävä, nuori. Hän on 172cm pitkä ja painaa kuutisenkymmentä kiloa, tai vähän alle. Hänellä on luonnostaan kellertävänblondit hiukset, joissa on hieman tummempaa sävyä siellä täällä. Hänen silmänsä ovat viherharmaat, metsän väriset. Miro pukeutuu yleensä erittäin trendikkäästi, joskaan ei kuitenkaan aktiivisesti seuraa muotia. Usein hänellä on miesten toppi, joka saattaa paljastaa rintakehääkin. Siistit v-kauluksiset neuleet, sekä nahkatakit ovat myös hänelle erittäin mieluisia vaatteita. Mirolla on useimmiten tummansävyiset pillifarkut, ja jalassa tennarit. Päässä jonkinlainen lierihattu jos joku. Miro rakastaa aurinkolasejaan (joita on monia erilaisia, ja joita hän saattaa pitää sisälläkin) ja korujaan, joita hänellä onkin melkoisen paljon.
Nuorukaisen vanhemmat kuolivat vuosi sitten pahassa autokolarissa, kun humalainen rekkakuski ajoi heitä ja toista henkilöautoa päin moottoritiellä. Kukaan turmassa ollut ei jäänyt henkiin, vaan kaikki kuolivat nopeasti rekkakuskia myöten. Vanhemmat jättivät Mirolle miljoonaperinnön. Vaaleahiuksinen ei kuitenkaan halua elää vain perintörahoilla, vaan aikoo itsekin hankkia töitä ja tienata itse ansaitsemaansa rahaa. Hän nimittäin on aina ollut omaehtoinen ja itsenäinen ihminen, joka ei halua ottaa vastaan apua tai lahjuksia. Vanhempien kuolema oli Mirolle vaikeaa, kuten kelle tahansa oli ollut. Surtuaan tarpeekseen hän kuitenkin sulki asian mielestään ja jatkoi elämää itsenäisesti. Miro ei puhu mielellään vanhempiensa kuolemasta, vaan jättää sen vain jonnekin takaraivoon. Hän ei halua ajatella asiaa, koska ajattelee suremisen olevan heikkoutta. Ja kaikkein vähiten hän haluaa olla heikko.
Miro on asunut koko elämänsä Helsingissä paria viime kuukautta lukuun ottamatta, jolloin hän asui ensin Espoossa ja sitten Tampereella. Perinnön turvin hänellä on ollut varaa muuttaa. Syy muuttoon taas ei ole kovinkaan mukava, sillä syy on Miron ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt seurustelukumppani. He olivat yhdessä kaksi vuotta, kunnes Miro jätti eksänsä. Sen jälkeen eksä on seurannut Miroa kaikkialle minne tuo on mennytkin, vaikka hän on vaihtanut kaupunkia. Poliisille on ilmoitettu asiasta, mutta he eivät voi tehdä paljoa. Miron kannalta asiaa vaikeuttaa se, että hänen eksänsä on miespuolinen. Miro itse kun on melko pienikokoinen, eikä erityisen vahva, hän pelkää eksänsä, Rasmuksen lemipimeltä Ramin, käyvän jonain päivänä vielä kimppuun.
Miro on homoseksuaali. Hän ei muista koska ei olisi sitä tiennyt, eikä hän ole ikinä tullut kaapista, koska ei ole koskaan siellä ollutkaan. Hän vain on homo, se on hänelle täysi itsestäänselvyys. Naiset eivät kiinnosta, ja tissit ovat ällöttäviä.
Tämä oli syy myös siihen että lopulta Miro päätti muuttaa Joensuuhun. Hän sai melko helposti työharjoittelijan paikan, eikä usko Ramin löytävän häntä helposti Jumalan selän takaa. Muutto on nuorukaiselle vaikeampi kuin edelliset, sillä hän rakastaa kaupunkeja, märän asfaltin tuoksua, kerrostalojen varjoja ja tyhjiä katuja kesäöinä. Hän ei kuitenkaan tällä hetkellä näe itselleen mitään muuta vaihtoehtoa.
Niinpä Miro pakkasi jälleen tavaransa, järjesti niille kuljetuksen uudelle kotiovelleen, ja nousi lentokoneeseen jääkiekkokassin ja laukkunsa kanssa. Hän olisi perillä vuorokautta ennen muita tavaroitaan, mutta hänen oli jo pakko poistua vanhasta asunnostaan uusien asukkaiden tieltä. Eipä se haitannut, kunhan tavarat tulisivat ajoissa.
Luonteeltaan Miro on tosiaan omaehtoinen, tietyllä tapaa ylpeä. Hänellä on melko kova kuori, mutta sisimmissään hän on herkkä. Aina katsoessaan surullisia elokuvia tai lukiessaan kirjojen itkukohtauksia, häntä alkaa itseäänkin itkettää. Miro kuitenkin yrittää peittää sen parhaansa mukaan. Nuorukainen on myös innokas luonnon- ja eläintensuojelija, hän lahjoitti osan perinnöstä eläinten hyväksi. Hänellä on eläinsuojasta hankitut lemmikit, kolme undulaattia ja kissa. Kissa on rodultaan pyhä birma. Kuitenkin nuorukainen on myös huumorintajuinen, kunhan hänen kanssaan pääsee samalle aaltopituudelle. Joku saattaisi kutsua Miroa hieman hankalaksi ihmiseksi, sillä aina hänestä ja hänen tunne-elämästään ei saa oikein selkoa.
Mirolla on kevytmoottoripyörän ajokortti ja kyseinen ajoneuvo. Enemmän kuin mitään muuta hän vihaa kolmatta nimeään. Miro omistaa hyvän järjestelmäkameran, jota hän oikeasti osaa käyttää, eikä vain esitä osaavansa. Hän pitää kovasti kuvaamisesta ja kuvien muokkaamisesta. Mirolla oli nuorempana vlogi, muttaa hän lopetti sen pitämisen vanhempiensa kuoleman jälkeen.





Nimi: Juuso Kalevi Tuulesvuo
Nimen merkitys: Jumala antaa lisää
Syntymäaika: 13.3.1988
Ikä nyt: 26v
Kotipaikka: Joensuu, Suomi
Hiusten väri: Maantienruskeat
Silmien väri: Jäänharmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: 196cm
Paino: 85kg
Kehonrakenne: Lihaksikas, jäntevä, vankka
Ammatti: Kirjoittaja
Juuret: Venäjän puolelle jääneessä karjalassa
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi
Erityistaidot: 

Juuso on 26-vuotias mies Joensuusta. Pituutta miehellä on 196cm ja lihasmassaa löytyy, miehen tehtyä koko ikänsä erinäisiä töitä vanhempiensa maatilalla. Oli tosiaan elänyt koko lapsuutensa maalla, ja oli vasta aikuistuttuaan muuttanut hieman lähemmäksi keskustaa Joensuun lähiöalueelle.
On perheensä vanhin lapsi, seuraavaksi vanhimman sisaruksensa ollessa nyt 10-vuotias.
Pikkusisaruksia hänellä onkin sitten 11. Nuorin heistä on 2 kuukautta vanha ja vanhin tosiaan kymmenen. Seitsemän tyttöä ja neljä poikaa hänen lisäkseen. Nuorimmasta vanhimpaan he olivat Ilona, Sami, Liina, Henni, kaksoset Emmi ja Hannu, Aino, Saara, kaksoset Eero ja Jaakko, Julia sekä vanhimpana Juuso itse.
Suuri ikäero hänen ja muiden sisarustensa välillä johtui yksinkertaisesti siitä, että hänet oli saatu nuorena. Jos muisti oikein, niin äitinsä oli ollut silloin 16- ja isänsä 17-vuotias.
Ikäerosta huolimatta olivat sisarussiteet varsin vahvat, ja joukosta näkikin heidän olevan sukua toisilleen. Vaaleahkot, niin blondit kuin hiekanruskeat hiukset toimivat ehkä kaikkein selkeimpänä tuntomerkkinä. Eli niin, siitä paljastui hänenkin, suhteellisen lyhyiksi kynittyjen ja ylös päin sojottavien, hiustensa väri. Suoraan sanottuna ulkonäkönsä hohkasi omaa voimallista lämpöään, mutta jäänharmaat silmänsä toivat siihenkin tarvittavaa tasapainoa.
Juuso on avoimesti homo mies kotipaikkakuntansa piireissä, ollen siinä samalla myös tunnettu novelisti. Se tosiaan oli hänen ammattinsa; kirjoittaminen. Päältä päin ei varmaan kuitenkaan voisi kuvitella hänen harrastavan suurimmaksi osin juuri erotiikkanovellien kirjoittamista. Ne myivät hyvin ja sai niistä kiitettävästi rahaa taskuunsa. Ei siltikään kirjoittanut omalla nimellään, vaan niin kutsutulla taiteilijanimellään. Kale Vuoles oli nimi, jolla hänet niissä piireissä siis tunnettiin. Joskus kun oli ihan hyvä pitää oma nimensä puhtaana.
Luonteeltaan mies on varsin kohtelias ja suora. Hän on lämmin ja välittävä siinä missä lapsirakaskin. Tulee sen myötä hyvin toimeen sisarustensa kanssa. Siitä huolimatta ei ollut koskaan ajatellut hankkivansa omia naperoita. Oli aivan tyytyväinen sileäkarvaiseen noutajaansa. 
Ei Kissa, lempinimeltään Kisu, -nimisen koiransa lisäksi omistanut muita lemmikkejä. Perheensä kotitilalla eli kuitenkin vielä kolme lehmää, kaksi hevosta, yksi koira, vuohi ja rypäs kilpaa kotkottavia kanoja. Maataloustöiden ja eläinten keskellä olikin oppinut varsin jäntilliseksi. Ei kaihtanut töitä jos niitä tuli vastaan, vaan jaksoi pakertaa niiden parissa niin kauan kunnes sai ne valmiiksi. Mutta niin, kaiken sen lisäksi oli sisimmässään varsin pervo ja mielikuvituksellikas persoona. Eihän sitä muuten mitään k18-novelleja kirjoitettukaan. Aihe kiehtoi, ja miehestä oli aina yhtä mukavaa raapustaa juonelta toisistaan eriäviä tarinoita ja kuumia petikohtauksia ihmisille luettavaksi. Ehkei sellainen ammatti ollut kellään aivan ensimmäisenä mielessä, mutta eipä häntä siitä tuomittukaan.
Oli kiltti ja kohtelias, mutta pervo. Niin sen kai saattoi sanoa lyhyimmiten. Omisti myös tempperamenttia, mutta suhteellisen säyseänä miehenä se tempperamenttisuus ei herännyt muuta kuin sitä kunnolla vaativissa tilanteissa. Vältteli tappelua niin kauan kuin vain saattoi, mutta pakon edessä ei hänkään enää hidastellut. Mutta... Onneksi sellaisiin tilanteisiin päädyttiin varsin harvoin. Harva uskalsi hyökätä hänen kokoisensa miehen kimppuun ilman taustatukea, ja se päti niin fyysiseen kuin henkiseen kamppailuun. Juuso muutenkin omisti suhteellisen paljon ystäviä. Hänen lisäkseen varsinaiseen ystäväporukkaansa kuuluikin viisi henkeä. Kolme miestä ja kaksi naista, yhden miehistä ollessakin hänen paras ystävänsä, Teemu, joka ei oikeastaan edes asunut kovinkaan kaukana hänen rivitaloasunnostaan. Siksi oli heille varsin tyypillistä pistäytyä aina toisillaan kylässä, juoda parit oluet ja jutella niitä näitä.
Juuson pukeutumistyyli on varsin yksinkertainen; Jokin helppo ja päällä mukavalta tuntuva t-paita, farkut ja yksinkertaiset miestenkengät. Päällystakkina hänellä toimii pehmeän ruskea nahkatakki, mitä hän käytti varsinkin moottoripyöränsä vuoksi. Eipä sillä, piti siitä takista muutenkin. Oli ostanut sen netistä yhden ystävänsä tutun serkulta. Niin, se oli hänen vapaa-ajan tyylinsä. Töihin hän puki päällensä kauluspaidan. Kauluspaitojensa hihat kuitenkin yleensä kääriytyivät ylös töiden aikana. Joskus kaulassaan oleva kravattikin päätyi hieman löysempään muotoon miehen kirjoitusten keskellä. Päivät menivät aina koneen äärellä, miehen juodessa monta kupillista sokerilla makeutettua maitokahvia. Kirjoitti, joi, kirjoitti ja keskeytti aina välillä täyttääkseen kupin jälleen täyteen. Muutenhan mielikuva kuulosti varsin elegantilta, mutta Juuson oli tapana juoda kahvinsa pillillä. Eikä se ollut kahvikuppi mistä joi, vaan erinäisillä tarroilla -pääosin Nalle-Puh tarroilla- vuorattu litran termosmuki. Siitä hän aina imi mietteliäs ilme kasvoillaan, eikä varmaan tarvinnut arvata kahdesti, ketkä hänen mukinsa ylipäätään olivat koristelleet. Leukaansa taas koristeli ihan hänen omakasvattamansa kevyt sänki.


Muita tärkeitä hahmoja:

Nimi: Suvi Tessa Karoliina Mäki
Nimen merkitys: Kesä
Syntymäaika: 2.7.1995
Ikä nyt: 19v
Kotipaikka: Helsinki, Suomi
Hiusten väri: Punainen, oranssi
Silmien väri: Tummansininen
Ihon väri: Vaalea, pisamainen
Pituus: 167cm
Paino: 50kg
Kehonrakenne: Hoikka, siro
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Suomessa
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi

On Miron paras ystävä, he ovat kuin sisarukset. Suvi on saman ikäinen kuin Miro ja he ovat tunteneet toisensa aina. Heidän vanhempansa olivat ystäviä jo ennen lasten syntymää ja kun Suvi ja Miro syntyivät samana vuonna, leikkivät he keskenään jo taaperoina.
Suvilla on luonnostaan punaiset hiukset ja kalpea iho. Hänen silmänsä ovat tummansiniset. Suvi on keskipituinen ja vartaloltaan hoikka ja siro. Hän on pyörinyt aina Miron kanssa samassa kaveriporukassa, sillä koulussa nämä kaksi olivat alusta loppuun saakka samalla luokalla.
Tällä hetkellä Suvi opiskelee yliopistossa historiallista englanninkielistä kirjallisuutta. Hän asuu yhä Helsingissä ja vanhempiensa luona, mutta on suunnitellut jo pitempään muuttavansa omille heti kun rahat riittävät. Opiskelun lisäksi Suvi tekee vaihtelevia töitä, mutta useimmiten hän on puhelinmyyjänä vaihtuvilla työnantajilla.
Kun Miron vanhemmat menehtyivät nuorukaisen ollessa 17-vuotias, Suvin vanhemmat ottivat tuon luokseen asumaan ja pitivät pojasta huolta, sillä oikeita sukulaisia Mirolla ei ole koskaan ollut. Tämän vuoksi Miron ja Suvin sisaruksellinen suhde syveni entisestään. Samoihin aikoihin Suvi alkoi teettää rintakehäänsä tatuointia, joka ei ole vielä täysin valmistunut.
Luonteeltaan Suvi on iloinen, menevä ja spontaani. Esimerkiksi yhtäkkinen ilmestyminen Miron Joensuun asunnolle ei hänen kohdallaan olisi lainkaan tavatonta.



Nimi: Teemu Antero Valkamo
Nimen merkitys: Kansan voittaja
Syntymäaika: 2.10.1989
Ikä nyt: 25v
Kotipaikka: Joensuu, Suomi
Hiusten väri: Vaalea, oranssi
Silmien väri: Tummanruskea
Ihon väri: Vaalea, pisamainen
Pituus: 189cm
Paino: 78kg
Kehonrakenne: Lihaksikas, jäntevä
Ammatti: Putkimies
Juuret: Suomessa
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi

On Juuson paras ystävä. Hän on menevä ja vitsikäs mies, joka on vuoden Juusoa nuorempi. Ammatiltaan hän on putkimies. Juuso ja Teemu olivat samalla luokalla koko yläasteen ajan ja he ystävystyivät heti seitsemännellä luokalla.
Teemun ja Juuson ystävyys on hyvin mutkatonta. Heillä on vara-avaimet toistensa asuntoihin ja usein miehet löytävätkin kaksikon toisen osapuolen kotoaan ilman että vierailusta on sen kummemmin ilmoitettu. Syyt vierailuihin ovat yleensä enemmän tai vähemmän tarpeettomia. Kahvi loppui, oli yksinäistä, DVD-laite ei toimi.
Teemu ja Juuso käyvät usein yhdessä lenkillä. Teemun pieni ja pörröinen koira on pari vuotta Juuson Kisua nuorempi ja nuokin ovat olleet hyviä ystäviä siitä saakka kun Teemu hankki koiransa vuotta takaperin.
Teemulla on punertava vaalea tukka ja ruskeat ystävälliset silmät. Hänen kasvojaan koristavat vaaleat pisamat.
Teemu on suuntautumiseltaan hetero, mutta syystä tai toisesta suurin osa hänen miespuolisista ystävistään on homoja. Myös hänen paras ystävänsä. Moni luuleekin Teemua ensi näkemältä homoksi tai vähintäänkin bi-seksuaaliksi. Se ei Teemua haittaa, vaikka välillä hän valittaakin aiheesta Juusolle. Mikseivät naiset ymmärrä, että hän haluaa heitä eikä miespuolisia ystäviään? Siltikään vakavassa suhteessa Teemu ei ole ollut muutamaan vuoteen, ei sen jälkeen kun hän muutama vuosi sitten erosi muutaman vuoden pituisesta suhteesta.





Nimi: Rasmus "Rami" Iiro Virta
Nimen merkitys: Rakastettava, "rakastava"
Syntymäaika: 7.5.1994
Ikä nyt: 20v
Kotipaikka: Helsinki, Suomi
Hiusten väri: Määntienruskea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: 185cm
Paino: 80kg
Kehonrakenne: Lihaksikas, vankka, tukeva
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Suomessa ja saksassa
Uskollisuus: Minä-itse

On helsinkiläinen nuori mies ja Miron ex-poikaystävä. Hän on vuoden vanhempi kuin Miro ja pyörinyt tuon kanssa samassa kaveriporukassa yläasteen ja lukion ajan. He ehtivät seurustella muutaman vuoden.
Ramilla on varhaisesta teini-iästä asti ollut ongelmia auktoriteettien ja päihteiden kanssa, ja nämä kaksi yhdessä pahentavat toisiaan. Kaiken lisäksi Ramin poliisivanhemmat pitävät tarkasti huolta ettei heidän poikansa saa syytteitä erilaisista rikoksistaan (useimmat liittyvät joko päihteisiin tai väkivaltaan) jotka heidän tietoonsa ovat tulleet. Tämä on tietenkin vanhemmille valtava riski oman työnsä vuoksi, mutta mitäpä he eivät poikansa vuoksi tekisi.
Rami on luonteeltaan helposti tulistuva, epätasapainoinen ja määräilevä. Siitäkin huolimatta hänellä on hyvä huumorintaju ja jos hän todella haluaa jotain, nuorukainen myös saavuttaa sen.
Rasmuksen ongelmien taustalla on mitä luultavimmin jonkinlainen neurologinen poikkeavuus, johon hän ei ole saanut apua tarpeeksi aikaisin. Siitä seurannut masennus on johtanut hänen ailahtelevaiseen luonteeseensa ja päihdeongelmiin, sekä pakkomielteisiin, joista yksi on Miro.
Miro on ensimmäinen ihminen jota Rami oppi rakastamaan, sillä vaikka iso osa hänen tuntemaansa kiintymystä oli halua kontrolloida Miroa, tuon käytöstä ja elämää, Rami myös todella rakasti tuota. Ja sen vuoksi Miron lopettaessa suhde Rami ei voinut hyväksyä sitä. 
Rami ei osaa katsoa käytöstään itsensä ulkopuolelta, eikä siksi näe olevansa pulassa ja käyttäytyvänsä sekopäisesti. Hän näkee vain syyt käytöksensä taustalla, sen että hänen on saatava Miro takaisin, ei sitä miten se tuhoaa hänen elämänsä, tulevaisuutensa ja ihmissuhteensa.
Vaikka Ramin lapsuus ja nuoruus on ulospäin aina näyttänyt onnelliselta, varakkaan ydinperheen ainoana lapsena. Taustalla on silti paljon muutakin, aina ala-asteen koulukiusaamisesta neurologisiin ongelmiin ja isän homofoobisuuteen.




-Siivet minulle suutele-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti