Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

tiistai 30. syyskuuta 2014

Retardit - Esineet, paikat ja mahdolliset unohdukset

Ramseksen auto

Ramseksella on pieni punainen auto (jos joku tunnistaa kuvan auton ja kertoo sen merkin niin kymmenen pistettä ja papukaijamerkki) jonka hän sai isältään kaksikymmenvuotislahjaksi. Herra Stard tiesi että hänen poikansa oli muuttamassa toiseen osavaltioon, joten hän halusi ostaa pojalleen jotain hieman isompaa sillä kertaa. Ja samalla autolla Ramses on ajellut siitä asti. Hän rakastaa pientä autoaan ja senkin juuri sopiva hänen käyttöönsä. Ramses ei missään nimessä tarvitsisi isompaa tai tehokkaampaa autoa, tämä on juuri sopiva suurkaupungissa puikkelehtimiseen.



Denin valokuva-albumi

Ollessaan vankina maan alla olivat valokuvat Denin ainoa visuaalinen yhteys yläpuolella olevaan maailmaan. Ne kiinnostivat poikaa tuhottomasti ja joistain yksituiskohdista kuvissa Raymond hänelle kertoikin. Moni asia jäi kuitenkin epätarkaksi, esimerkiksi se, että ne asiat joita oli kuvissa, olivat todella olemassa yhtä paljon kuin Den itse.
Nähdessään valokuvat pienessä kangaspussissa ehdotti Ramses, että ne pistettäisiin albumiin ja Den ottaisi itse samasta aiheesta kuvan pistääkseen sen sellaisen viereen, jonka Raymond oli hänelle antanut. Ajatus innosti Denia valtavasti.
Koska valokuvat ovat alusta asti olleet Denille yksi tärkeimmistä asioista pienessä elämässä tutkimuskeskuksessa, löytää poika tavan jatkaa niiden mukana koko elämänsä. Hänelle valokuvat tulevat aina olemaan melkein todellisempia kuin se, mitä hän näkee omilla silmillään.



Paikat:



Ramseksen asunto

Ramseksen asunto sijaitsee New Yorkin kaupungissa keskustan laitamilla. Kadulta pääsee ajamaan suoraan parkkihalliin, joka on työpaikalle erityisen kätevä isojen lastien vuoksi, joita sille välillä toimitetaan, Parkkihalli on kellarissa mistä pääsee hissillä tai portaita ensin kerrokseen joissa tehdään töitä, ja seuraavaksi kahteen ylimpään kerrokseen, joissa on työntekijöiden asuntoja. Ramseksen kanssa saman projektin äärellä työskentelee kolme muuta työntekijää, jotka kaikki asuvat paikan päällä. Samalla työpaikalla käy jonkin verran muitakin työntekijöitä, jotkut päivittäin, jotkut silloin tällöin.
Ramses on ainoa, jolla on asunto kolmannessa kerroksessa, muut asuvat toisessa. Hänen nukkumapaikkanaan toimii iso parvi jonne pääsee portaita pitkin, sitä hän käyttää myös työtilanaan ja hänen televisionsa sijaitsee siellä. Muulla asunnolla on parven vuoksi erityisen korkea katto ja se on sisustettu hyvän maun mukaan. Makuuhuoneena toimivan parven lisäksi alakerrassa on kaksi huonetta, päähuone jossa on eteinen, keittiö ja olohuone, sekä yksi ylimääräinen huone jota Ramses on käyttänyt vierashuoneena. Se huone on nyt Denin oma. Sekä yläkerrassa että alakerrassa on kylpyhuoneet.

-Stars shine only in the darkness-

perjantai 26. syyskuuta 2014

Retardit - Vilkaisu vaatekkaappiin

Denin tyyli

Kun Denin pukeutumistyyli alkaa kokoutua, yrittää hän ensin matkia Ramsesta. Pian poika huomaa värikkäiden vaatteiden olemassaolon, eikä siitä ole enää paluuta. Den siis pukeutuu yhdeksi värisekamelskaksi aina kun mahdollista ja herättääkin sen vuoksi katseita ja kysymyksiä kadulla kävellessään. Tyyli ei juurikaan muutu, vaikka poika kasvaa aikuiseksi, vaan pysyy aina värikkäänä. Tähän on hänen kohdallaan hyvä syy.
Asuessaan tutkimuskeskuksessa Den näki värejä vain hyvin harkitulla kädellä. Vaaleansinistä, beigeä, harmaata. Mitäänsanomattomia värejä. Sen vuoksi niihin tutustuessaan innostuu Den niin valtavasti, ettei ensimmäistä kertaa värit keksittyään enää luovu niistä.


Ramseksen tyyli
Nuorempana ollessaan lihavampi ja kärsiessään aknesta, Ramses ei ollut lainkaan tarkka tyylistään - hän ajatteli näyttävänsä rumalta joka tapauksessa. Vasta tavattuaan Jeffreyn ja alettuaan laihduttaa kiinnostui Ramses vaatteista ja alkoi luoda itselleen omaa tyyliä. Nykyään se oli vakautunut klassisen yksinkertaiseksi tyyliksi.
Ramseksella on liivejä päästä päähän, nahkaisista farkkuisiin, ja niitä hän pitää usein. Sen lisäksi hänellä on paljon eri värisiä pikkutakkeja ja lämpimiä villaneuleita, jotka auttavat vilukissaa pysymään lämpimänä. Jalassa hän pitää yleensä suora- tai pillilahkeisia farkkuja ja värillisiä housuja. Ramsekselle ovat tärkeitä myös lämpimät takit ja paksut kaulaliinat, vaikka New Yorkissa ei talvellakaan ole valtavan kylmä. Ramses tilaakin takkinsa useimmiten netistä, sillä vain sieltä saa kunnollisia mutta hyvännäköisiä talvitakkeja.
Ramseksella on tapana maustaa tyyliään pienillä yksityiskohdilla, kravateilla, ruseteilla, vöillä, koruilla ja taskuliinoilla. Silloin tällöin hän pitää kevyitä huivejakin, jotka hän kietoo rennosti kaulansa ympärille.
Väreinä Ramses käyttää oliivin- tai tummanvihreää, viininpunaista, eri sävyisiä ruskeita ja harmaita, sekä mustaa ja valkoista. Myös sinisen eri sävyjä löytyy hänen vaatteistaan ja punainen tai vihreä ovat joskus kirkkaammissakin väreissä. Kravatit ovat miltei minkä värisiä tahansa, kunhan ne vain näyttävät hyvältä.

-Stars shine only in the darkness-

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Retardit - Uskonnoista ja maailmankatsomuksesta

Ramses syntyi uskonnolliseen perheeseen ja hänet on kastettu ja kasvatettu kristinuskoon. Myöhemmin mies erosi kirkosta. Ei niinkään siksi että olisi eniten ateistinen kuin agnostinen, vaan siksi ettei nähnyt syytä kirkkoon kuulumisessa kun hän ei siellä koskaan käynyt, eikä edes omistanut Raamattua. Kaiken lisäksi kirkon homovastaisuus otti häntä päähän.
Ramses taipuu jonkin verran ateistisuuteen, mutta enemmän hän on agnostinen. Mies ei ota kantaa Jumalan olemassaolosta, mutta muistaa vanhempiensa kertomukset lapsuudesta ja hyvät muistot kirkon kerhosta ajasta ennen koulua, kun hänellä vielä oli ystäviä.
Den on myös kastettu, mutta hän ei sitä tiedä. Poika ei myöskään kuulu kirkkoon, koska hän sai uuden syntymätodistuksen 16-vuotiaana. Sen mukaan hän on syntynyt 1.1.1996. Jokainen luolalapsi sai syntymäpäiväkseen vuoden ensimmäisen päivän, sillä tutkimuskeskuksen papereissa niistä ei ollut tietoa. Den ei tiedä uskonnoista tuon taivaallista ja hänen maailmankatsomuksensakin on toistaiseksi hyvin yksinkertainen. Hänen ajatuksensa kuitenkin kokoontuvat suuremmalti vaikutteista joita hän saa ympäriltään ja ne luovat samalla hänen maailmankuvansa.



Uskonnot Denin elämässä

Den uskoo miten uskoo, siten miten parhaaksi näkee. Hänen elämänfilosofiansa ja ajatuksensa ovat sekoituksia erilaisista uskonnoista. Pääajatus on että jokaisella olisi hyvä olla. Den ei ymmärrä pahaa tahtoa tai väkivaltaa, eikä vielä tiedä edes sen olemassaolosta. Hän ei myöskään täysin ymmärrä, että muut voivat loukkaantua hänen tekemisistään kuten hänkin muiden. Kaikenlainen moraalikäsitys on hänelle vielä erittäin hataraa.
Kuitenkin Denin vanhetessa alkaa hän pikkuhiljaa koota omia ajatuksiaan elämästä, moraalista ja uskosta. Ja niiden sekoittuessa syntyy ainutlaatuinen sekoitus sellaisen ihmisen mielessä, joka ei ole saanut minkäänlaista uskonnollista tai moraalista kasvatusta lapsuusiässään.



Uskonto, agnostismi ja ateismi Ramseksen elämässä

Ramses on osittain ateistinen ja osittain agnostinen, mutta myös uskonnolla itsellään on hänen elämässään jonkinlainen rooli. Miehen äiti oli hyvin uskonnollinen ja isäkin osittain. Sen vuoksi herra Stardille oli jonkin aikaa vaikeaa hyväksyä poikansa homous. Kuitenkin jonkin aikaa sulateltuaan pyysi Adriano poikansa keskustelemaan ja kertoi rakastavansa poikaansa sellaisena kuin tuo oli. Että hänellä ei ollut oikeutta tuomita, se oikeus oli vain Herralla. Ja niin hän oli jälleen Ramsekselle se välittävä ja rakastava isä, joka hän oli aina ollut.
Ramses on suurimmalti osin agnostinen ja yleensä keskusteluissa Jumalasta hän ei ota mitään kantaa asiaan. Joinain päivinä hän ei usko vähääkään tai näe edes mitään järkeä puheissa Jumalasta ja sen takia hän sanoo silloin tällöin olevansa ateisti. Mies antaa kaikkien uskoa mihin parhaaksi näkevät, muttei hyväksy monia kristinuskon pääperiaatteista.
Ramses ei omista raamattua, ikoneita eikä mitään vastaavia kristillisiä esineitä. Pelkästään pieni hopeinen ristikoru, jonka hän sai äidiltään ennen tuon kuolemaa. Koru ei ole koskaan esillä, vaan aina alkuperäisessä rasiassaan lipaston laatikon perällä.



-Stars shine only in the darkness-

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Retardit - Lemmikit

Nimi: Lahja
Ikä nyt: Ei syntynyt
Sukupuoli: Naaras
Laji: Kani
Rotu: Kääpiöluppa
Turkin väri: Musta
Silmien väri: Keltaiseen pilkahtava musta
Käyttötapa: Seurapupu

Lahja on pikimusta pupu jonka Den näkee eläinkaupassa ja ihastuu siihen valtavasti. Ramses ei tietenkään kania aio kotiinsa ottaa, ja se saa Denin pettymään pahasti. Mitähän siitä mahtaa seurata? Kaipa me saamme senkin nähdä.
Luonteeltaan Lahja on seurallinen ja leikkisä.


-Stars shine only in the darkness-

Retardit - Sivuhahmot

Nimi: Jaqueline "Jacky" Woods
Nimen merkitys:  Anastaja
Ikä nyt: 39v
Hiusten väri: Tummanruskea
Silmien väri: Ruskea
Ihon väri: Tumma
Pituus: 161cm
Kehonrakenne: Normaali, pyöreähkö
Ammatti: Biokemisti
Juuret: Afroamerikkalainen
Uskollisuus: Yhdysvallat, oma perhe, työyhteisö
Uskonto: Kristinusko

Jacky on Ramseksen työtoveri ja asuu samassa talossa tuon kanssa samassa asunnossa aviomiehensä Coreyn kanssa. He asuvat toisessa kerroksessa, missä on myös Samuelin ja Tomin asunnot. Ramses on ainoa joka asuu kolmannessa kerroksessa.
Jacky on aina halunnut lapsen, mutta yrityksistä huolimatta he eivät ole Coreyn kanssa lasta saaneet. Pariskunta oli myös yhtenä vaihtoehtona luolalapsen huoltajiksi, mutta pariskunta ei päässyt paikalle kun lapset haettiin maan alta ja Den leimautui ensimmäiseen ihmiseen joka tuolle puhui hetkenkään kauemmin - Ramsekseen. Pariskunta on kuitenkin luvanntu auttaa Denin kotiuttamisjaksolla.



Nimi: Corey Woods
Nimen merkitys:  Kuohuva allas
Ikä nyt: 42v
Hiusten väri: Musta
Silmien väri: Mustanruskea
Ihon väri: Tummanruskea
Pituus: 185cm
Kehonrakenne: Tukeva, lihaksikas
Ammatti: Biokemisti
Juuret: Afroamerikkalainen
Uskollisuus: Yhdysvallat, oma perhe, työyhteisö
Uskonto: Kristinusko

Corey on Jackyn aviomies ja asuu tuon kanssa samassa asunnossa Samuelin vieressä. Hän myös tekee töitä vaimonsa kanssa. Ramseksen kanssa Corey on hyvää pataa kuten vaimonsakin, vaikka heillä onkin paljon ikäeroa. Joskus Corey jopa piipahtaa Ramseksen juhlissa mitä hänen vaimonsa taas ei tee, mutta koskaan mies ei jää niihin pitkäksi aikaa. Hän ei hirveästi innostu iskevistä miehistä, mutta se johtuu enemmän siitä että hän on naimisissa, kun siitä että nuo ovat miehiä.
Corey on työssään taitava ja hän pitää useimmin yhteyttä yhtiön toisiin pisteisiin. Hän myös käy usein erilaisissa seminaareissa ympäri maan ja joskus toisissa maissakin.



Nimi: Thomas Heaton
Nimen merkitys:  Kaksonen
Ikä nyt: 29v
Hiusten väri: Ruskea
Silmien väri: Ruskeanvihreä
Ihon väri: Vaalea, kalpea
Pituus: 180cm
Kehonrakenne: Laiha, luinen
Ammatti: Biokemisti
Juuret: Suvun juuret Venäjällä
Uskollisuus: Yhdysvallat
Uskonto: Ateisti

Thomas, jota Samuel ja Ramses, joskus Woodsin pariskuntakin, kutsuvat Kääväksi, on viimeinen pisteen työntekijöistä. Hän pysyy mielellään erossa muista, eikä juurikaan ota työn ulkopuolella kontaktia toisiin työntekijöihin, vaikka asuukin samassa talossa noiden kanssa. Useimmiten hän pysyy omissa oloissaan ja tekee vapaa-ajallaankin töitä niin paljon kuin mahdollista, sillä työtään hän rakastaa.
Luolalapsen saapuminen taloon oli omiaan suututtamaan järjestystä rakastavan Thomasin, minkä vuoksi hän ei katso Deniä lainkaan suopeasti varsinkaan, jos tuo tulee tutkimaan hänen töitään.



Nimi: Laura Lucas
Nimen merkitys:  Laakeripuiden ympäröimä
Ikä nyt: 26v
Hiusten väri: Vaalea
Silmien väri: Siniharmaa
Ihon väri: Vaalea
Pituus: 171cm
Kehonrakenne: Hoikka, timmi
Ammatti: Sairaanhoitaja, nuorisotyöntekijä
Juuret: Suku britanniasta.
Uskollisuus: Yhdysvallat, oma perhe, työyhteisö, nuoret
Uskonto: Agnostikko

Laura on yksi niistä ihmisistä, jotka valittiin pitämään huolta luolalapsista ennen kun nuo laskettiin kotiuttamisjaksolle ja tarkkailemaan noiden kehittymistä. Sen lisäksi hänen tehtävänään on arvioida erityisesti Denin kehittyneisyystasoa ja sitä miten hyvät mahdollisuudet tuolla on pärjätä tavallisessa maailmassa lapsuuden ja nuoruuden eristämisen jälkeen. Lauran on tarkoitus käydä kerran kuukaudessa käymässä Ramseksen luona katsomassa Deniä. Tarkistamassa että tuolla menee hyvin, että poika viedään varmasti jokaiselle lääkärikäynnilleen, että tuo saa tarpeeksi ruokaa... Että Denillä yksinkertaisesti on tarpeeksi suuret mahdollisuudet onnistua kotiuttamisjaksolla.
Luonteeltaan Laura on hyvin ymmärtäväinen ja kärsivällinen, mistä on paljon apua hänen työssään. Hän asuu kahden avomiehensä kanssa ja lemmikkinä hänellä on kaksi kissaa.



-Stars shine only in the darkness-

perjantai 19. syyskuuta 2014

Retardit - Perheenjäsenet

Ramseksen perhe:

Nimi: Adriano Arturo Stard
Syntymäaika: 1949
Kotipaikka: Nevadan osavaltio
Nimen merkitys: Adriaticin meri
Hiusten väri: Lähes valkoinen, ennen harmaantumista musta
Silmien väri: Vihreänruskea
Ihon väri: Toffee
Pituus: 178cm
Kehonrakenne: Hoikka, laiha
Ammatti: Historiantutkija, kulttuurintutkija
Juuret: Suku argentiinasta, Adriano muutti Yhdysvaltoihin tavattuaan Elenan yhdysvaltojen kaivauksilla
Uskollisuus: Yhdysvallat, uskonnollinen yhteisö, perhe.
Uskonto: Kristinusko

Adriano Stard on Ramseksen isä. Hän on 64-vuotias, mutta hänen hiuksensa ovat jo täysin valkoiset. Adriano pukeutuu siististi pukuihin, kauluspaitoihin ja rusetteihin. Hänellä on lasit huonon lähinäön vuoksi. Adriano on erittäin tyytyväinen aina kun joku sanoo häntä herraksi.
Vaimonsa Adriano tapasi 33-vuotiaana. Neljän vuoden kuluttua syntyi heidän esikoisensa. Ramses on aina kutsunut Adrianoa isäksi, ei isiksi, iskäksi tai miksikään muuksikaan. Oma poika on Adrianolle tärkeintä maailmassa ja niin myös edesmennyt vaimo, jonka haudalla Adriano vierailee joka sunnuntai. Hän vie vaimolleen aina yhden keltaisen ruusun, ystävyyden kukan, ja kertoo viikon tapahtumista. Jos on kesä, on kukka peräisin oman pihan pensaasta. Muuten Adriano ostaa kukan aina samasta kaupasta, missä tiedetään kenelle se on, millaisen kiven eteen ruusu lasketaan.
Vaimolleko taas? Kyllä. Sanokaa terveisiä, herra Stard. Tietysti.
Joka kuun viimeinen sunnuntai Adriano soittaa pojalleen ja kyselee tuon kuulumisia.
Luonteeltaan Adriano on mietteliäs ja ajattelevainen, hän on sydämellinen ja hyvä mies, mutta on hyvin innokas toimimaan oikein ja sen vuoksi joskus hyvin ankara itselleen ja toisille ihmisille. Nuoremman poikansa kuoleman jälkeen oli Adriano Ramseksen pääasiallinen kasvattaja vaikka he elivätkin samassa talossa. Elena oli liian heikko kyetäkseen muuhun kuin väsyneeseen hymyyn ja iltasuukkoon, joten Adriano teki kaiken voitavansa.



Nimi: Elena Mariella Stard
Syntymäaika: 1958
Kuolinaika: 8.3.2000
Kotipaikka: Nevadan osavaltio
Nimen merkitys: Loistava valo
Hiusten väri: Hyvin vaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Kermanvaalea
Pituus: 159cm
Kehonrakenne: Hoikka, terve
Ammatti: Arkeologi, kulttuurintutkija
Juuret: Suku peräisin pohjoisesta, luultavasti Norjan tai Tanskan alueelta.
Uskollisuus: Yhdysvallat, uskonnollinen yhteisö, perhe.
Uskonto: Kristinusko

Elena tapasi Adrianon ollessaan 24-vuotias nuori arkeologi. He tapasivat kaivauksilla Yhdysvalloissa ja rakastuivat toisiinsa nopeasti. Jo puolenvuoden kuluttua he menivät naimisiin ja Elenan ollessa 28-vuotias hän synnytti esikoisensa. Yhteistuumin antoivat Elena ja Adriano poikansa nimeksi Ramses. Molemmat olivat hyvin kiinnostuneita Egyptin historiasta ja kulttuurista. Toinen poika syntyi Elenan ollessa 37-vuotias. Ja katosi vuoden kuluttua syntymästään. Tämän jälkeen Elena romahti.
Elena oli koko ikänsä ollut elämäniloinen, hauska, uuttera ja hehkuva nainen. Kaikin tavoin hyvää seuraa ja Adriano oli aina pitänyt häntä täydellisenä vaimona. Kuitenkin lapsen kadotessa masentui Elena täysin ja hänen luonteensa muuttui. Hän hymyili enää harvoin ja suurimman osan ajastaan makasi sängyssä itkien nuoremman poikansa perään. Vanhempaa poikaansa hän huomioi vain pariin otteeseen päivässä jos sitäkään.
42-vuotiaana Elena sai rintasyövän, lääkäreiden mukaan oli stressi ollut luultavasti suurena osasyynä sairastumiseen. Alle puolenvuoden taistelun jälkeen Elena menehtyi esikoisensa ja aviomiehensä suureksi suruksi. Hänet haudattiin yleiselle hautausmaalle, päälleen laskettiin valkoinen kivi. Adriano pyysi ettei kiveä hoidettaisi eikä itsekään tehnyt niin ja siten vuosien kuluessa alkoi sille kasvamaan sammalta joka aina sai Adrianon hymyilemään. Elena oli rakastanut sammalta.
(Kuvassa Elena on 24-vuotias).


-Stas shine only in the darkness-

Retardit - Päähenkilöt ja muut tärkeimmät hahmot

Nimi: Den Rocky Life
Nimen merkitys: Luola
Syntymäaika: 1996
Ikä nyt: 16v
Kotipaikka: New Yorkin osavaltio, New York city
Hiusten väri: Vaalea, lähes valkoinen
Silmien väri: Vihreä
Ihon väri: Vaalea
Pituus:  166cm
Paino: 52kg
Kehon rakenne: Laiha, hoikka
Ammatti: Kuntoutuja
Juuret: Tuntematon
Uskollisuus: Ramses
Uskonto: Omalaatuinen sekausko
Erityistaidot: Äärimmäisen hyvä oppimiskyky

Kuusitoista vuotta sitten katosi Nevadalaisesta lähiöstä pieni 1-vuotias poika nimeltä Micah. Hänellä oli pyöreät posket, suuret kultaisenvihreät silmät, joiden pupillia kiersi keltainen rengas ja iloisin hymy ja kirkkain nauru koko leikkikentällä. Mutta eräänä päivänä hän hävisi, kuin tuhka tuuleen, eikä häntä löydetty mittavista etsinnöistä huolimatta.
Poika kuljetettiin mutkikasta reittiä aina New Yorkiin asti, missä hänelle annettiin uusi nimi, Den. Hänet laskettiin pieneen äänivuorattuun huoneentapaiseen, joka sijaitsi maan alla rakennuksessa, jossain päin New Yorkin kaupunkia. Rakennus oli korkea tutkimuskerrostalo, jossa oli monia laboratorioita ja tutkijoiden huoneita. Kellarissa oli epämääräistä roinaa ja lämmityslaite, jonka viereltä syvimmistä varjoista johti lattiaa vasten näkymätön luukku vielä yhden kerroksen alemmas. Tämän kerroksen lattialla sijaitsi kahdeksan tiukasti suljettua luukkua, joiden kaikkien alapuolella oli pieni huone, joka oli sisustettu sängyllä, pöydällä, parilla tuolilla, sohvalla, nojatuolilla, hyllyköllä, vessalla ja pienellä suihkutilalla. 
Huoneista kuudessa oli jokaisessa yksi lapsi, mutta kukaan heistä ei tiennyt toistensa läsnäolosta, jokainen luuli olevansa ainoa. Jokaista lasta hoivattiin kunnes he täyttivät kolme vuotta, osasivat käydä nukkumaan, syödä, pestä hampaat ja kehonsa ja käydä vessassa ilman avustusta. Heidän luonaan kävi ihmisiä, aina sama tohtori, vain silloin, kun joku lapsista sairastui. Muuten heihin pidettiin yhteyttä koppien katoissa olevilla kaiuttimilla, joista heille aina välillä annettiin ohjeita. Sieltä kerrottiin milloin mentiin nukkumaan, milloin syötiin (ruoka kulkeutui huoneisiin pienillä ruokahisseillä, välillä niitä reittejä tuli myös erilaisia kuvia ja esineitä, joista kerrottiin lapsille hieman tarkemminkin) ja milloin harrastettiin liikuntaa. Huoneiden katoissa oli myös kameroita, joista varmistettiin että ääntä toteltiin ja että lapset olivat varmasti kunnossa ja terveitä. Kaiuttimien ääni oli sama vuodesta toiseen. Jokainen lapsi oli eri ikäinen, heidät kaikki oli kaapattu 1-vuotiaina kolmen vuoden välein. Den oli heistä toinen.
Kuusitoistavuotiaina jokaisen lapsen tarkoitus oli tietää kehonosia, vaatekappaleita, huonekaluja, joitain eläimiä, värejä, joitain kasveja, aistit, kehon yksinkertaiset toiminnot, joitain sisäelimiä, ruoka-aineita, joitain leluja, ja osata laskea niin pitkälle kuin halusivat, pieniä yhteen- ja vähennyslaskuja, yksinkertaiset asiat oman terveytensä huoltamisesta, piirtämisen, hyräilemisen ja yksinkertaisen keskustelun taidot. Kaikkia sanoja he eivät kuitenkaan osanneet, ja he elivät ilman sen suurempia ihmiskontakteja minkä vuoksi he eivät juurikaan oppineet sosiaalisia taitoja. He olivat kuin emostaan liian aikaisin erotettuja koiranpentuja, jotka oli suljettu komeroon, joka avattiin vain silloin kun he saivat ruokaa.
Lapset tiesivät myös yön ja päivän eron, miksi piti nukkua ja miksi syödä ja juoda, mitä tunteet ovat ja mitä eri ilmeet merkitsevät ja että jokainen elävä olento kasvaa ja vanhenee. Kukaan heistä ei kuitenkaan osannut lukea eikä kirjoittaa, ei tiennyt mitä on seksi tai läheisyys, mitä on politiikka, tai mitään muutakaan ulkomaailmasta. He eivät edes tienneet ulkomaailman olemassaolosta. He tiesivät vain oman huoneensa, hissin josta heille laskettiin ruokaa, asiat jotka heille oli näytetty, äänen kaiuttimissa ja lääkärin joka välillä tuli käymään.
Lapsia tutkittiin sekä henkisesti että fyysisesti. Heidän piirustuksiaan tutkittiin, kysymyksiä kyseltiin, hyräiltyjä säveliä spekuloitiin ja tutkimuksia tehtiin mm. mustetahratesteillä ja erilaisilla pienillä tehtävillä, kuten peilitestillä, muistikorteilla ja missä-järjestyksessä-korteilla. Heille annettiin runsaasti ravintolisiä jotta he kykenivät elämään maan alla.
Kuitenkin kun tuli aika etsiä ja kaapata seitsemäs lapsi, jokin muuttui. Kaappaajat saatiin kiinni, ja niin saatiin selville koko karmean tutkimuslaitoksen olemassaolo. Tutkijat pidätettiin ja lapset, nyt kaksi heistä jo melkein aikuisia, vapautettiin. Yksi näistä lapsista oli Micah.
Den oli nyt 16-vuotias nuorukainen. Hänellä oli hyvin vaaleat tuuheat vähän yli kasvaneet hiukset (aina lääkärin käydessä oli tohtori myös leikannut lasten hiukset lyhyiksi) ja vihertävät silmät, kulmakarvat olivat vähän hiuksia tummemmat. Vuosien varrella hänen kasvojensa pyöreys oli kadonnut, ja nykyään hän oli melkoisen laiha ja odotettavastikin lyhyt, sillä elinolot eivät olleet antaneet tilaa kasvamiselle. Hän näytti ja vaikutti hieman sairaalloiselta, eikä se ollut ihmekään, kun hän oli elänyt viisitoista kokonaista vuotta näkemättä aurinkoa, hän ei tiennyt mikä oli aurinko.
Kaikesta huolimatta Den oli aina eronnut muista lapsista merkittävästi, siinä missä jokainen muista (tarpeeksi vanhoiksi kasvaneista) lapsista oli pikkuhiljaa vetäytynyt kuoreensa, oli Den pysynyt vireänä. Hänen tunteensa eivät olleet kadonneet, vaan hän yhä nauroi ja itki kuten terveen ihmisen kuului. Hän oli myös lapsista ainoa, joka saattoi pyytää kaiuttimien ääneltä, jota lapset kutsuivat Raymondiksi, voisiko tuo jutella hänen kanssaan, tai voisiko Raymond lähettää hänelle hissillä jotain uusia esineitä. Hän myös oli esittänyt suurta kiinnostusta katossa olevaan luukkuun, ja siihen mistä lääkäri aina oikein ilmestyi hänen huoneeseensa. Hän oli yhä elävä ja tiedonjanoinen eristyksestään huolimatta, kuunteli tarkasti jokainen asia joka hänelle kerrottiin, ja eli kaikesta huolimatta niin täysillä kuin vain millään pystyi. Hän myös oppi nopeasti ulkoa kaiken mikä hänelle kerrottiin, imi tiedon itseensä kuin pesusieni. Hän oli niin sanotusti tutkijoiden helmi, kuin onnistunut koe. Lapset olivat saaneet toisen nimensä ja sukunimensä vasta kasvaessaan, sillä kumpikin niistä merkitsi jotain mitä lapset sisälsivät. Toinen Denin nimistä, Rocky, oli johdettu sanasta rock hänen eläväisen persoonansa vuoksi. Sukunimi Life taas keksittiin hänen elämänhalustaan, jota hänen tiedonjanonsa uskottiin olevan.
Niin Den ja muut lapset elivät, kunnes sinä eräänä päivänä kaikki muuttui. Luukku katossa avattiin voimalla ja sieltä katsoi alas monia vieraita kasvoja, joissa näkyi huolta, surua ja järkytystä. Niin alkoi jokaisen lapsen seikkailu uuteen maailmaan, osa kuoli pian, osa selviytyi aina luonnolliseen kuolemaansa saakka. Kaikkein pisin ja värikkäin tarina oli kuitenkin Den Rocky Lifella.





Nimi: Ramses Min Stard
Nimen merkitys: Ran poika
Syntymäaika: 13.9.1987
Ikä nyt: 26v
Kotipaikka: New Yorkin osavaltio, New York city
Hiusten väri: Musta, jossain valossa tummanruskea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Toffee
Pituus:  187cm
Paino: 72kg
Kehon rakenne: Hoikka, lihaksikas
Ammatti: Biokemisti
Juuret: Isä argentiinalainen, äidin suku peräisin pohjoisesta.
Uskollisuus: Työpaikka,
Yhdysvallat, perhe
Uskonto: Agnostikko, ateisti
Erityistaidot: 


Ramses, eli ystäviensä keskuudessa Rams, on 26-vuotias ja 187cm pitkä mies New Yorkista.
Ramseksella on mustaa lähentelevät, hyvin tummanruskeat hieman kihartavat hiukset, jotka niin pituudeltaan kuin muultakin ulkonäöltään ovat varsin huolettoman näköiset.
Hänellä on myös samaa väriä jatkava lyhyt muotoon leikattu parta, ja hän pitää erilaisten neuleiden käyttämisestä.
Miehen silmät ovat kirkkaan siniset, ja ne hän on perinyt ne hiustensa lailla isältään. Äidiltään, joka kuoli rintasyöpään Ramseksen ollessa 14-vuotias, hän ei ulkonäöllisesti ole perinyt oikeastaan mitään.
Hänen äitinsä oli arkeologi, isänsä taas on ammatiltaan historiantutkija ja asuu yhä Nevadassa missä Ramses on syntynyt. Mutta niin, hyvä pari, eikö? Ei ollut siten ihmekään, että oli saanut etunimensä Egyptin faaraon mukaan, ja toisen nimensä Egyptin hedelmällisyyden jumalan mukaan.
Ei sillä, oli ihan tyytyväinen nimeensä.
Aikoinaan hänellä oli ollut myös pikkuveli, mutta tuo oli menehtynyt jo aivan pienenä hyvin varhaisessa iässä. Tämän hauta oli hänen äitinsä haudan vieressä.
Omalta ammatiltaan Ramses on biokemisti, eli lyhyesti selitettynä hän tutkii kemiallisia reaktioita ja muutoksia elävissä soluissa. Yhtälailla alaansa kuuluu soluissa esiintyvien biomolekyylien toiminta. Yleisesti ottaen biokemistin palkka on hyvin alhainen, mutta hän työskentelee yrityksessä, joka antaa hänelle sitä aivan riittävästi.
Luonteeltaan Ramses on varsin tunnollinen ja hän stressaantuu helposti. Mies uskaltaa rentoutua vain turvalliseksi luotetussa seurassa. Menneisyyden haamut seuraavat miestä seuraelämäänkin, minkä vuoksi hän ei harrasta kovinkaan paljoa sosiaalisuutta, mutta omistaa silti paljon ystäviä. Ramseksen on nimittäin hyvin helppo tulla toimeen ihmisten kanssa. Aina välillä hän on viettämässä iltaa ystäviensä tai muutaman läheisen kollegansa kanssa, yhden kollegoistaan ollessa yksi hänen parhaista ystävistään. Olut tai siideri aina silloin tällöin kun ei ollut pahitteeksi.
Sen kummempia harrastuksia ei Ramses varsinaisesti omista. Vanhempiensa tapaan piti lukemisesta. Ja musiikista, musiikista hän piti ja itse asiassa soittikin kahta instrumenttia. Viulua ja poikkihuilua, johtuen pääosin siitä ettei äitinsä ollut osannut valita niiden kahden väliltä. Itse oli ihastunut heti molempiin, poikkihuilun kuitenkin ollessa hänen ehdoton suosikkinsa. Poikkihuilun ääntä hän oli aina rakastanut ja nautti sen soittamisesta, aivan niin kuin todellisuudessa nautti viulustakin. Rakasti molempia, mutta huiluaan hän soitti huomattavasti enemmän.
Mies ei ollut seurustellut kovinkaan usein, ja juuri nyt hänellä ei oikeastaan ollut aikaakaan, varsinkaan jos työtehtävä johon hänet oli otettu ehdolle, toteutuisi.
Kyse oli tapauksesta, jossa kuuden hengen joukko lapsia oli löydetty yhden tutkimuskeskus-rakennuksen alta kokeellisiin tarkoituksiin eristettyinä, jokainen yksin erillisessä huoneessa.
Ramses oli yksi niistä henkilöistä, joka oli asettunut ehdolle yhden lapsen huostaan ottamiseksi, yritykselleen tultua tieto siitä että joku tämän työhenkilöstöstä juuri sen biologisen taustan vuoksi.
Lapset nimittäin haluttiin mahdollisimman nopeasti saada kotiutettua johonkin normaaliin ympäristöön, eikä siten ollut aikaa etsiä ketään sellaiseen oikeasti kouluttautuneita ja asiantuntevia henkilöitä, jotka mitä luultavimmin olisivat jo varattuja. Myöskään laitokseen ei lapsia haluttu pitkäksi aikaa jättää.
Saisipa nähdä kuinka kävisi.





Muita tärkeitä hahmoja:



Nimi: Jeffrey Hans Cohen
Nimen merkitys: Jumalan rauha
Syntymäaika: 25.5.1984
Ikä nyt: 24v
Kotipaikka: New Yorkin osavaltio, New York city
Hiusten väri: Vaaleanruskea
Silmien väri: Tummanruskea
Ihon väri: Vaalea
Pituus:  194cm
Paino: 80kg
Kehon rakenne: Lihaksikas, jäntevä
Ammatti: Putkimies
Juuret: Suku muuttanut alunperin Britanniasta yhdysvaltoihin uudisasukkaina. Suvussa jonkin verran italialaista verta.
Uskollisuus: Yhdysvallat, ystävät


Jeffrey on 29-vuotias mies, joka asuu New Yorkissa aivan Ramseksen lähellä. Ammatiltaan hän on putkimies ja hän harrastaa moottoripyörien ja autojen korjailemista. Jeffreyllä itsellään on Harley Davidson -moottoripyörä, sekä yhtiön lava-auto työkeikkoja varten.
Jeff tapasi Ramseksen, jota hän kutsuu Ramsy-Ramsiksi, vuonna 2002, jolloin Ramses oli 15- ja Jeff 18-vuotias. Heidän tapaamisensa oli silkkaa sattumaa, kun Jeff auttoi kirjansa pudottanutta Ramsesta, joka todelliduusessa pelkäsi Jeffin käyvän kimppuunsa. Mutta Jeffreyllä on aina ollut hyvä sydän, eikä hän edes ajatellut sellaista vaihtoehtoa.
Jeff ja Ramses tutustuivat toisiinsa ja alkoivat seurustella Ramseksen isän estelyistä huolimatta. He olivat yhdessä pari vuotta, minä aikana Jeffrey sai Ramseksen koulukiusaamisen loppumaan täysin. Lopulta suhde päättyi siihen kun nuoret huomasivat elämäntoiveidensa olevan täysin erilaisia. Jeff halusi perheen, asuisi mielellään maalla ja rakasti eläimiä. Ramses oli aivan toista maata. Niin he erosivat vakituisesta parisuhteesta, mutta jatkoivat hyvinä ystävinä ja aina sinkkuina ollessaan harrastivat keskenään satunnaista seksiä. Ja sellaisena se on jatkunut.
Luonteeltaan Jeff on hyvin rakastava ja välittävä, rento ja ymmärtäväinen. Hän vastustaa kaikenlaista kiusaamista ja auttaa ihmisiä mielellään. Denistä hän piti ensisilmäyksellä. Jeff on myös kohtelias ja voitti sillä lopulta Ramseksen isänkin puolelleen, vaikka tuo yhä silloin tällöin oli vitsillä tai tosissaan epäilevä häntä kohtaan.
Jeffillä on aina yllään ruskea kulunut nahkatakkinsa ja useimmiten moottoripyöräootsit. Niiden lisäksi hänellä on tapana pukeutua farkkuihin, printtipaitoihin, bändipaitoihin ja huppareihin. Hänellä on myös usein tapana pitää yllään isosolkisia vöitä.¨






Nimi: Samuel Charlie Dale
Nimen merkitys: Jumalan nimi
Syntymäaika: 8.7.1989
Ikä nyt: 24v
Kotipaikka: New Yorkin osavaltio, New York city
Hiusten väri: Vaaleanruskea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea
Pituus:  189cm
Paino: 80kg
Kehon rakenne: Lihaksikas, jäntevä, hoikka
Ammatti: Sihteeri, talonmies jne.
Juuret: Suku muuttanut alunperin Britanniasta yhdysvaltoihin uudisasukkaina.
Uskollisuus: Yhdysvallat, ystävät, työpaikka

Samuel lempinimeltään Samu on Ramseksen työkaveri ja hyvä ystävä. He tapasivat Samuelin aloittaessa työnsä kaksi vuotta aiemmin. Samuel asuu yhtiön tiloissa samassa talossa kuin Ramses ja siksi hänestä tuleekin yksi osanen Denin kasvatuksessa.
Luonteeltaan Samuel on rento ja vitsikäs, Hänestä on hauskaa tehdä kaikennäköistä järjetöntä ja miehellä on tapana osallistua Ramseksen "homobileisiin" vaikka uskookin olevansa hetero. Hän rakastaa tanssimista ja on yksi niistä harvoista, jotka saavat Ramseksen tanssimaan ilman musiikkia. Mies ei osaa huolehtia liikoja eikä ikinä stressaa asioista joille ei mahda mitään. Hän on hyvin itsevarma ja sosiaalinen.
Samuelin vanhemmat ovat elossa ja elävät New Yorkin osavaltiossa, hänellä on myös 17-vuotias nuorempi sisar ja 29-vuotias isoveli, joihin hänellä on todella hyvät välit.
Samuel pukeutuu yksinkertaisesti farkkuihin, t-paitoihin ja huppareihin. Hän myös rakastaa farkkutakkeja ja saakin Ramsekselta usein palautetta pukeutumistyylistään. Varsinkin silloin kun hän pistää lippiksensä päähänsä. Toisaalta kun hän pistää yhtiön rakennuksen paikkoja kuntoon ilman paitaa yllään farkut, saappaat ja tarvikevyö, vaikuttaa Ramses melko tyytyväiseltä tilanteeseen...



-Stars shine only in the darkness-

tiistai 16. syyskuuta 2014

Retardit - Juoni

Kesken vuosi 2014

Ramses Stard on 26-vuotias mies, joka on töissä kansainvälisesti tunnetussa tutkimusyhtiössä. Kun New Yorkin keskustan maanalaisesta laitoksesta löydetään salaisen tutkimusoperaation kaappaamia lapsia, päättää tämä tutkimusyhtiö parantaa imagoaan ja lahjoittaa rahaa lapsien auttamiseksi. Sen lisäksi he haluavat tarjota yhden työntekijänsä jonkun lapsen huoltajaksi ensimmäisen puolen vuoden kokeiluajalle. Paikkaa haki vain muutama ihminen, heidän mukanaan Ramses - jälkeenpäin ajatellen jonkinlaisessa melenhäiriössä. Niin nuori tutkimuslaitoksessa nimensä saanut Den Life päätyy Ramseksen luo oppimaan maan päällä elämisen normaaleja taitoja, aina karamellien syömisestä kirjoittamiseen ja siihen, miltä omena näyttää ennen kun se on kuorittu ja leikattu. 
Mitä tapahtuu kun Den alkaa tuntea uteliaisuutta uusia asioita kohtaan ja meinaa tehdä Ramseksen hulluksi niin kysymyksillään kuin myös niillä sadoilla asioilla, joita nyt haluaa tehdä.
Mitä tapahtuu, kun avoimesti homoseksuaali Ramses alkaa tuntea vetoa viatonta nuorta poikaa kohtaan? Tai entä sitten, kun Den aivan yllättäen vastaakin näihin tunteisiin? Kun Den tajuaa, että on tainnut aivan yllättäen rakastua mieheen, joka on ensimmäinen ihminen joka on osoittanut hänelle hellyyttä ja huolenpitoa? 
Side kasvaa ja vahvistuu, mutta entä sitten, kun kotiuttamisjakso lähenee loppuaan?
Sen saamme nähdä.

-Stars shine only in the darkness-