Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

maanantai 20. tammikuuta 2014

SS - Esineet, paikat ja mahdolliset unohdukset

Taikasauvat

Taikasauva on velhon tärkein apuväline, sen kautta taikavoimat valjastetaan, ja voima virtaa sauvan ytimen avustamana sen päästä ja tuo loitsun näkyväksi. Loitsun luomisessa auttaa myös taikasana, joka saa taikavoimat heräämään. Erittäin taitava velho saattaa kyetä ohjaamaan taian sormenpäitään pitkin, niin ettei hänen enää tarvitse käyttää taikasauvaa.
Taikasauvat valitsevat itse ihmisensä, ja tietyllä tapaa niillä on oma mieli. Sauvat pyrkivät pelastamaan omistajansa jos mahdollista, mutta ne myös vaihtavat helposti uskollisuuttaan, jos joku varastaa ne tai muutoin mittelössä saa sauvan omakseen.
Taikasauvoja on hyvin eri näköisiä, pituisia, värisiä ja paksuisia. Ne on myös koristeltu hyvin eri tavoin. Jokainen sauva on erilainen ja sillä on omat piirteensä. Taitavat sauvasepät antavat jokaiselle sauvalle kaikkensa, ja enemmänkin kuorivat puusta jo valmiin sauvan kuin luovat sen itse oman mielensä mukaan.
Yleisimmät ytimet ovat yksisarvisen jouhi, lohikäärmeen sydänjuuri ja feenikslinnun sulka. Sauvoihin käytetään kuitenkin muitakin aineksia, kuten esimerkiksi kelpin harjajouhia, veelan hiuksia, hevos- tai aarnikotkan sulkia tai gäätän viiksiä. Kolme ensimmäistä ovat kuitenkin tasaisimpia ja toimivimpia, ja sen vuoksi niitä käytetään kaikkein eniten. Muut sauvat ovat paljon harvinaisempia. Puu- ja pensaslajien puita käytetään päästä päähän, sauvan voi luoda melkein mistä tahansa puusta, kunhan puussa asuu oikeanlaisia taikaeläimiä.


Severuksen taikasauva

Severus on ostanut taikasauvansa Viistokujalta, sauvaseppä Ollivanderilta. Hänen sauvansa on eebenpuuta, ja se on 26cm pitkä sekä joustamaton. Sen ytimenä on thestral-nimisen olennon häntäjouhi, joka tunnetaan yhtenä siivekkäistä ratsuista.
Tämä ydin on erittäin harvinainen, eikä vain siksi, että vain kuoleman nähneet voivat nähdä thestralin ja näin saada siltä jouhen, vaan myös siksi, että vain kuoleman nähnyt pystyy käyttämään sauvaa kunnolla. Suurin osa sauvasepistä on sitä mieltä, että thestralin häntäjouhet ovat hyödyttömiä ja tuovat kantajalleen huonoa onnea, eikä niitä kannata käyttää sauvoihin. Osittain tämän vuoksi on Ollivanderkin tehnyt vain muutaman tämänkaltaisen sauvan, ja Severus sai niistä viimeisen. Taikasauva, jonka Severus sai, on hyvin voimakas. Voimakkaimmasta päästä. Ja Severus osaa käyttää sitä. Sauvan suuren voiman vuoksi sen kanssa on helppo luoda uusia taikoja, ja sitä Severus erittäin usen tekeekin.


Siriuksen taikasauva

Myös Siriuksen taikasauva on peräisin Viistokujan Ollivanderilta.
Se on kirsikkapuuta ja pituudeltaan 29,5cm, eli taikasauvojen pisimmistöä, ja joustava. Sauvan ydin on lohikäärmeen sydänjuuri, joka on yksisarvisen jouhen lisäksi yleisin taikasauvan ydin.
Lohikäärmeen, jonka sydänjuuri Siriuksen taikasauvassa on, laji oli unkarilainen sarvipyrstö, ja siksi Ollivander varoittelikin sauvan myydessään pientä Siriusta siitä, että sauva saattaa olla oikukas. Mutta itsekin oikukas Sirius tuli alusta asti taikasauvansa kanssa hyvin toimeen, eikä siitä ole jälkeenpäinkään ilmennyt mitään ongelmia.


Luciuksen taikasauva

Lucius Malfoyn taikasauva on vanha Malfoyn suvun taikasauva, joka on periytynyt Luciukselle. Sauva on 46,5cm pituudella pisin koskaan tunnettu taikasauva.
Sauva on tehty jalavasta ja se on miltei joustamaton. Sauva sisältää hebridien mustalta peräisin olevan lohikäärmeen sydänjuuren.
Jalavasauva on helppokäyttöinen, mutta jos sen voiman osaa valjastaa oikein ja omat taikavoimat riittävät sen hallitsemaan, voi Luciuksen taikasauvasta tulla todella voimakas sauva ja ase, jolla voi tehdä niin mahtavia kuin hirveitäkin tekoja. Toisaalta vaikka Lucius on koulussa ollut hyvä oppilas ja varsinainen rehvastelija, ei välttämättä hänen voimansa, taitonsa tai tietoutensa riittäisi löytämään ja pitelemään tätä voimaa oikealla tapaa.
Sauva on koristettu hopeisella käärmeenpäällä, jolla on vihreät jalokivisilmät. Sauvan voi piilottaa siihen sopivaan kävelykeppiin.


Reguluksen taikasauva

Reguluksen sauva on sauvaseppä Ollivanderin tekemä. Tämä sauva eroaa monista muista sillä suurella yksityiskohdalla, että sen kahva on eri materiaalia kuin varsi. Sauva on 24,5cm pitkä ja varreltaan mäntyä. Sen kahva on hevoskotkan onttoa varvasluuta, ja ytimenä on yksisarvisen jouhi.
Reguluksen taikasauva oli yksi Ollivanderin kokeilusauvoista, jotka hän teki testatakseen kahden eri materiaalin yhdistystä sauvan varren ja kahvan kohdalla. Suurin osa sauvoista epäonnistui, niistä tuli oikukkaita, hurjaluontoisia ja epätasapainoisia. Muutama sauva, niiden mukana Reguluksen, kuitenkin pääsivät läpi kokeista, ja niin se päätyi kaupan hyllyyn, ja valitsi kantajakseen nuoren Reguluksen. Sauva on joskus edelleen oikukas, mutta kärsivällinen Regulus on onnistunut valjastamaan sen hyvin käyttöönsä, ja omistajan ja taikasauvan suhde paranee koko ajan uuden tiedon ja opin myötä. Sauvan voimallisuudesta ei ole tietoa, sillä tämänkaltaisia sauvoja ei ole tehty monia, eikä mahdollisia voimia näin osata lainkaan arvioida.


Remuksen taikasauva

Tämänkin sauvan on tehnyt ja myynyt Viistokujan sauvaseppä Ollivander. Sauva on tehty sypressistä, ja sen pituus on noin 27cm. Ytimenä tässä sauvassa on harvinaisen kauniin yksisarvistamman jouhi.
Remuksen sauva on sävyisä ja alusta asti helppo käyttää. Sillä voi tehdä mahtavia ja suuria taikoja jos niitä toistaa tarpeeksi, mutta uusien luominen on paljon haastavampaa sauvan lempeyden vuoksi. Tämän sauvan kanssa kertaus todella on opintojen äiti, ja sen vuoksi Remus arvostaakin opiskelua ja kertausta enemmän kuin ystävänsä James ja Sirius, joiden mielestä riittää, että parilla ensimmäisellä tunnilla kuuntelee puolet opettajan puheesta ja loput piirtelee pulpettiin.
Sypressisauvoista kerrotaan, että niiden omistajat ovat epäitsekkäitä, auttavat mieluummin toisia kuin itseään, ja heillä on tapana kuolla sankarikuolema ennen aikojaan.


Jamesin taikasauva

On myös Ollivanderin tekemä.
Sauva on tehty mahongista, ja se on noin 28cm pitkä. Se sisältää lohikäärmeen sydänjuuren, on taipuisa ja erityisen sopiva muodonmuutoksiin. Sauvan sydänjuuri on peräisin tavalliselta walesinvihreältä.
Mahonkisauva on sopuisa, mutta joillain osa-alueilla haastava. Muodonmuutoksiin se kuitenkin sopii täydellisesti kuten sanottua, eikä Jamesilla siksi olekaan ikinä ollut mitään ongelmia kyseisen aineen opiskelussa.
Sauvan kauniit koristekaiverrukset ovat hämähäkinseittimäiset.


Peterin taikasauva

Peterin sauva on jälleen Garrick Ollivanderin tekemä. Se on mustaksi loitsittua päärynäpuuta, erityisen kova, ja sisältää lohikäärmeen sydänjuuren. Juuri on peräisin walesinvihreän ja ruotsalaisen ruttukuonon risteymältä.
Sauva on 22cm pitkä, ja sen kahva on paksu. Sauva eroaa monista muista vänkyrällä varrellaan. Tämä sauva on helppokäyttöinen, mutta liioitteleva, ja siksi taitamaton käyttäjä saattaakin silloin tällöin joutua pulaan sen kanssa.


Lilyn taikasauva

Myös Ollivanderin tekemä ja myymä sauva. Tämä sauva on tehty pajusta, ja se on 26,5cm pitkä, sekä napakka. Taikasauva sisältää yksisarvisoriin häntäjouhen. Sauva sopii erityisen hyvin erilaisiin lumouksiin, estoihin ja loitsuihin.
Sauva on hyvin uskollinen viisaalle omistajalle, ja pyrkii auttamaan tuota kuten vain taikasauva voi. Sauvassa saattaa olla myös jonkin verran haastetta, mutta ei lainkaan liikaa.


Dumbledoren taikasauva

On todellisuudessa tarunhohtoinen seljasauva. Se on siis toisin sanoen tehty seljanpuusta, ja pituudeltaan huimat 38,5cm pitkä. Sauva sisältää edelleen harvinaisen thestral-hevosen jouhen, ja tämä sauvojen yhtäläisyys antaa Severukselle myöhemmin jonkinlaisen etulyöntiaseman luottamusta hakiessa.
Sauva on todella haastava ja vaikea käyttää, mutta taitavan velhon tai noidan käsissä se on todella voimakas ja sillä voi tehdä hyvin suuria ja tuhovoimaisiakin taikoja.


McGarmiwan taikasauva

On tehty jalokuusesta, ja se on 24,5cm pitkä, sekä ankaran taipumaton. Sauva sisältää hebridien mustalta peräisin olevan lohikäärmeen sydänjuuren.
Sauva on uskomattoman hyvä erilaisissa muodonmuutoksissa, ja onhan tämä selvää kun ottaa huomioon, että McGarmiwa opettaa kyseistä ainetta.
Sauva on kätevä ja nopeaoppinen. Se on yhtä ankaran käytännöllinen ja toimiva kuin omistajansakin. Loitsut saa sauvasta helposti irti, mutta jotta ne olisivat vahvoja, täytyy taikomiseen keskittyä tarkasti ja horjumatta.


Hagridin taikasauva

On sauvaseppä Ollivanderin tekemä. Tämä sauva on toiseksi pisin koskaan tunnettu sauva, 41,5cm pituudella. Hagridin sauva on tehty tammesta, ja se sisältää feenikslinnun pyrstösulan. Sauva on kevyen joustava, ja erityisen paksu.
Sauva sopii hyvin todelliseen elämään istuviin loitsuihin, joilla tehdään oikeita asioita.
Tammisauva on nykyään piilotettuna Hagridin vaaleanpunaiseen sateenvarjoon, sillä kun Hagrid väärin syytöksin erotettiin koulusta kolmannella luokalla, sauva katkaistiin. Dumbledoren kuitenkin onnistui palauttaa sauva Hagridille, ja niin Hagrid piilotti osaset sateenvarjoon. Varjolla pystyy taikomaan, mutta se on hieman oikukas eikä aina toimi kunnolla.


Muut esineet:


Siriuksen moottoripyörä

Sirius ostaa alunperin täysin rikkinäisen ja siten erittäin halvan jästimoottoripyöränsä kuudennen luokan jälkeisellä kesälomalla, jolloin hän jo asuu Potterien luona Lontoon ulkopuolella.
Koska velhot eivät tavallisesti käytä moottoriajoneuvoja pois luettuna poimittaislinjan lila bussi, heillä ei ole myöskään ikärajoja tai ajokortteja kuten jästeillä.
Näin Sirius voi täysin luvallisesti ajaa moottoripyörällä ilman ajokorttia rikkomatta mitään velhojen lakia. Jos jästipoliisit pysäyttävät, yksinkertanen loitsu riittää, että nuo näkevät tyhjällä kädellä moottoripyörän ajokortin ja pääsevät sitä tarkistamaan, vaikka mitään todellisuudessa ei ole. Näin sakoilta ja muilta ongelmilta vältytään helposti. Sirius kun yli seitsentoistavuotiaana saa taikoa kuten haluaa ilman rajoitteita, kunhan se ei ole ilmiselvää jästeille. Lumoukset eivät tällaisia ole.
Moottoripyörä on vanha musta Triumph. Siriuksen onnistuu loitsia moottoripyörä lentämään, sillä Siriuksen nuoruuden aikaan tällaiset loitsut eivät vielä olleet kiellettyjä. Lisäksi hän on aina pitänyt tarkasti huolen, etteivät jästit näe häntä lentämällä pyörällään, samoin kuten tekisi myös luudalla lentävä velho tai noita.


Kelmien kartta

"Herrat Kuutamo, Matohäntä, Anturajalka ja Sarvihaara ylpeinä esittävät, Kelmien kartta."
Kelmien kartta on Remuksen, Peterin, Siriuksen ja Jamesin tekemä loitsittu kartta, jossa näkyy koko Tylypahka ja kaikki sen sisältämät reitit Tylyahoon. Kartassa myös näkyy jokainen ihminen, joka on koulun alueella. Tuon liikkeet näkyvät pienen nimilapun siirtyillessä pitkin käytäviä ja huoneita.
Koska kelmit ovat Tylypahkan maita öisin eläinahahmoissa kierrellessään tutustuneet jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan, on kartta erittäin selkeä ja siinä on lähes kaikki huoneet. Tarvehuonetta kartassa ei kuitenkaan näy, koska sitä ei voi merkitä karttaan.
Että kelmit onnistuivat tekemään kartan karttaamattomasta Tylypahkasta, heidän piti käyttää aivan erityisiä loitsuja. Jos Tylypahkan sijainti näkyisi kartalla pienemmässä mittakaavassa, karttaa ei olisi voinut tehdä millään loitsulla tai suurimmallakaan voimalla.
Kelmit laajentavat sitä mukaa karttaa, kun saavat tietää uusia paikkoja ja reittejä.


Paikat:


Tylypahka

On yksi tapahtumien keskinäisimmistä paikoista. Tylypahka on Iso-Britannian ja sen lähimaiden velhojen ja noitien koulu, jossa opetetaan laajasti taikuuden eri osa-alueita, suoritetaan viidennellä luokalla V.I.P -koe (Velhomaailman Ihmeisiin Perehdyttävä) ja seitsemännellä luokalla S.U.P.E.R -koe (Se Uskomattoman Paha Erittäin Raskas -tutkinto), joiden arvosanat vaikuttavat ammatinvalintaan ja mahdollisiin jatko-opiskeluihin, -koulutuksiin ja -tutkintoihin, joita voi suorittaa mm. Taikaministeriön alaisuudessa tai oppipoikana tai -tyttärenä alan ammattilaisella. Jotta saisi virallisen tutkinnon ja mahdollisuuden tiettyihin ammatteihin (kuten parantaja, aurori tai Taikaministeriön virkamies) täytyy opettajan olla Taikaministeriön valtuuttama. Mutta toisiin ammatteihin (kuten kauppias, taikaeläinten hoitaja tai huispaaja) riittää, että valtuuttamaton opettaja on antanut yksinkertaisen koulutuksen. Jos töitä on tarjolla, voi niitä hakea myös ilman koulutusta, mutta yleisesti ottaen tutkinnoilla ammatin saaminen on helpompaa.
Tylypahkaa käy vuosittain noin 125-150 oppilasta, ja vuosittain valmistuu ja opiskelun aloittaa suunnilleen viidestätoista kahteenkymmeneen oppilasta. Opetus tapahtuu englannin kielellä. Koulu sijaitsee Skotlannissa, mutta koska se on karttaamaton, miltei kukaan ei tiedä koulun tarkkaa sijaintia tai osaisi näyttää sen paikkaa kartalta. Vain koulun henkilökunta ja Poimittaislinjan kuski tuntevat koulun sijaintipaikan ja kaikki sinne kulkevat reitit, joita juna ei kulje.
Tylypahkan mailla on huispauskenttä, jossa koulun tupien väliset huispausottelut pelataan. Tylypahkassa on neljä tupaa, jotka ovat saaneet nimensä koulun perustajajäsenten mukaan. Rohkelikko opetti rohkeita ja uljaita, Luihuinen ovelia ja taidokkaita, Korpinkynsi viisaita ja avaramielisiä ja Puuskupuh reiluja ja ahkeria. Nämä suuret velhot, Godric Rohkelikko, Salazar Luihuinen, Rowena Korpinkynsi ja Helga Puuskupuh, perustivat koulun taikakykyisille lapsille noin tuhat vuotta sitten, ja siitä asti on koulu toiminut lähes poikkeuksetta joka vuosi. Puhdasverisiä ja jästisyntyisiä koskeneen riidan vuoksi Rohkelikko ja Luihuinen joutuivat riitoihin, ja tämän kauas kantaneen riidan vuoksi nämä kaksi tupaa eivät edelleenkään tule keskenään toimeen, vaan kilpailevat koko ajan keskenään voimasta ja kunniasta, sekä erityisesti jokaisesta kouluvuonna jaettavasta palkinnosta.
Tylypahka on valtavan suuri linna, jossa on luultavasti tuhansia huoneita. Kaikista Tylypahkan tiloista käytetään vain murto-osaa, ja loput huoneet jäävät pölyttymään. Suurin osa luokkahuoneista sijaitsee Eteishallin ja Suuren salin lähistöllä lukuun ottamatta ennustamisen luokkaa. Koulu on myös täynnä suuria salaisuuksia ja mysteereitä, joista välttämättä kukaan ei tiedä mitään. Yksi tällaisista salaisuuksista on tarvehuone, joka sijaitsee seitsemännessä kerroksessa. Kun kävelee muutamaan otteeseen käytävän tyhjän seinän ohitse ja toivoo jotain, ilmestyy seinää ovi josta pääsee juuri toivomansa kaltaiseen huoneeseen.
Koulun Suuressa Portaikossa portaat liikkuvat, minkä vuoksi niiden kanssa pitää olla varovainen tai joutuu väärään kerrokseen. Myös koulussa eksyminen on erittäin helppoa erityisesti ensiluokkalaisille, joille kaikki paikat ovat vielä uusia. Tämän vuoksi valjojaoppilat ja johtajapoika sekä -tyttö (valjojaoppilaita on jokaisella tuvalla kuusi kerrallaan, ja johtajia yksi kumpaakin sukupuolta) avustavat tulokkaita ensimmäisten viikkojen ajan. Koulun seinät ovat täynnä tauluja, jotka kykenevät liikkumaan kehyksiensä ulkopuolelle toisiin tauluihin, sekä puhumaan ohitse kulkeville ihmisille ja toisilleen.
Yksi Tylypahkan komeimmista paikoista on Suuri Sali, jonne pääsee suoraan Eteishallista, tultuaan sisälle suurista tammipuisista ovista. Suuren salin katto on loitsittu heijastelemaan ulkona vallitsevaa säätilaa, ja korkealla pöytien yllä roikkuu ilmassa satoja ellei tuhansia kynttilöitä. Jokaisella tuvalla on Salissa erikseen pöytä, ovelta katsottuna vasemmalta oikealle luihuisen, rohkelikon, korpinkynnen ja puuskupuhin pöydät. Edessä korokkeella on opettajien ja muun henkilökunnan pöytä sekä puhekoroke, jolla rehtori aina aloittaa ja lopettaa lukuvuoden.
Suuressa salissa käydään syömässä, viettämässä aikaa ja tekemässä läksyjä, jos oman tuvan oleskeluhuone alkaa rasittaa. Jokainen juhla vietetään Suuressa salissa.
Jokaisella tuvalla on oma oleskeluhuone ja makuukamarit. Rohkelikon ja korpinkynnen oleskeluhuoneet sijaitsevat torneissa eri puolilla Suuren salin puoleista linnaa. Puuskupuhin oleskeluhuone keittiön lähellä hieman Suurta salia matalammalla tasolla, ja luihuisten kaikkein matalimpana, tyrmien ja järven alapuolella. Luihuisen oleskeluhuoneessa on aina hämärän välkkyvä ja vihertävä valo, sillä sen katossa on ikkuna järveen.
Tylypahkan pihalla on paljon puistomaista tilaa, nurmikkoa, metsiköitä ja suuri järvi nimeltä Mustajärvi. Mustajärvessä elää tunnetusti paljon vedenväkeä, kirskuristajia, kappoja sekä muita taikaotuksia, ja jopa valtava jättiläiskalmari, joka koostaan huolimatta ei ole ihmisiä kohtaan aggressiivinen, vaan päinvastoin ojentelee suuria lonkeroitaan siliteltäväksi aina kesäaikaan, kun järven rannalla istuu oppilaita tekemässä tehtäviä tai lukemassa kouluvuoden viimeisiin kokeisiin. Talvisin kalmari ui syvemmälle lämpimämpään veteen, ja viettää puolihorroksessa kylmän ajan, kunnes taas säiden lämmitessä, lumen sulaessa ja auringon jälleen pilkahdellessa se nousee rantaan tervehtimään ystävällisesti oppilaita, jotka ovat tulleet sen heräämistä katselemaan. Toisin kuin kalmari, vedenväki pysyy mieluiten omissa oloissaan, joskin niillä on hyvät välit rehtori Dumbledoreen ja hänen pyynnöstään ne auttavat koulua tai sen toimia kuten kykenevät.
Tylypahkan mailla on myös valtava pimeä metsä, joss on suuria puita joiden juuret kiemurtelevat maassa kuin reittä paksummat käärmeet. Metsä on oppilailta kielletty, eikä sinne missään nimessä saa mennä. Tämän säännön rikkomisesta seuraa ankara rangaistus.
Metsään menemisen kieltämisellä on erittäin hyvä syy, sillä metsässä asuu paljon erilaisia olentoja, niin hyviä kuin pahojakin. Esimerkiksi jättiläishämähäkkejä pitää varoa ja pelätä suuresti, akromantellat eivät ole ystävällisiä kenellekään laumansa ulkopuoliselle. Metsässä elää myös suuri kentaurilauma. Nämä olennot eivät niinkään ole vaarallisia petomaisuuden vaan ylpeyden vuoksi, sillä jos heitä ei kohtele kunnioittavasti ei metsästä enää palaa. Sama myös yksisarvisten kohdalla, varsinkin jos se joka kohtelee yksisarvista huonosti on velho. Sillä noitia ne sietävät paljon paremmin.
Vähän matkaa Tylypahkasta järven toisella puolella sijaitsee Tylyaho, joka on Britannian ainoa täysin jästivapaa kylä. Siellä on myös Tylyahon juna-asema, minne Tylypahkan juna pysähtyy tuodessaan oppilaita. Ensiluokkalaiset tuodaan linnaan veneillä järven yli, mutta vanhemmat oppilaat tulevat thestralien vetämillä postivaunuilla.
Aina silloin tällöin kolmasluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat saavat viikonloppuna käydä Tylyahossa ostoksilla ja huvittelemassa, jos ovat saaneet vanhemmiltaan siihen tarvittavan allekirjoitetun lupalapun. Tylyahossa on monia hyviä kauppoja, sekä pari kahvilaa ja pubia, joissa voi ottaa vaikka kupillisen kermakaljaa tai matami Rosmertan parasta tammitynnyreissä kypsytettyä simaa. Yleensä oppilaiden mukaan kylältä tarttuu herkkuja Hunajaherttuasta, kouluvälineitä Kirjurin kynäpuodista ja pilailuvälineitä Sekon pilapuodista. Myös opettajat nauttivat kylällä käymisestä.
Tylyahoon kulkee monia salakäytäviä, joista tietää vain harva oppilas. Yhteensä niitä on seitsemän, mutta vain muutamaa kannattaa käyttää. Yksi näistä sijaitsee noitapatsaan kyttyräselässä, josta alkaa käytävä joka päättyy Hunajaherttuan kellariin. Toinen taas koulun pihalla sijaitsevan väkivaltaisen Tällipajun (jonka saa jähmetettyä tiettyä  kyhmyä painamalla) juurakosta Rääkyvään röttelöön, jossa huhutaan kummittelevan. Todellisuudessa siellä kiljuu vain ihmissudeksi muuttunut Remus-parka, jonka matami Pomfrey on vienyt käytävän kautta taloon, jotta tuo voisi muuttua turvallisesti sekä itsensä että muiden ihmisten kannalta. Viimeinen kunnollinen käytävä sijaitsee erään peilin takana. Tiettävästi tästä käytävästä tietävät vain kelmit. Peililuola on Siriuksen oma piilopaikka, jos tuo esimerkiksi suuttuu (mikä tosin on harvinaista) kaikki kelmit tietävät tuon olinpaikan. Luolaan Sirius on piilottanut muutamia huonekaluja. Luolasta johtaa käytävä Tylyahon ulkopuolelle vuorille toiseen luolaan, mistä pääsee kävelemään nopeasti Tylyahoon.


Viistokuja

On Lontoossa sijaitseva, jästeiltä piilotettu velhojen kauppakeskus, jonne pääsee Vuotava noidankattila -nimisen pudin sisäpihan kautta, jos osaa napauttaa oikeita tiiliä takamuurista. Viistokujalta voi ostaa lähes mitä tahansa, mitä velho vain voi tarvita. Kirjoja, vaatteita, taikaliemiaineksia, sulkakyniä, erikoisruokia, noidankattiloita, pilailuvälineitä ja erilaisia lemmikkejä sekä niiden tarvikkeita. Ja tietenkin sen kaikkein tärkeimmän, taikasauvan. Sillä parhaan sauvasepän, Ollivanderin, kauppa sijaitsee Viistokujalla. Kuja kääntyilee ja vääntyilee maan painaumien mukana, ja talot nojaavat toisiaan vasten kuin väsyneinä. Yleensä katu on täynnä velhoja ja noitia, jotka ovat tulleet ostoksille yksin tai perheen tai ystävien kanssa.
Viistokujalta vie reitti myös iskunkiertokujalle, missä on erilaisia Pimeyden voimiin ja niiden välineisiin erikoistuneita kauppoja ja puoteja. Koska käytännössä Pimeyden voimien esineiden myyminen tai välittäminen ei yksilönvapauden nojalla ole kiellettyä, ei kadun kauppoja voida sulkea tai niiden myyntiä rajoittaa kuin hyvin rajallisesti. Suurin osa kunnollisista velhoista kiertää Iskunkiertokujan kaukaa, elleivät sitten tarvitse lihansyöjäetanan karkotetta, valoa läpipääsemättömään pimeyteen tai kaunista pientä kalloa tai kutistettua päätä koristeeksi takan reunalle.
Viistokujalla sijaitsee myös velhopankki Irveta, suuri valkoinen marmorirakennus. Sen rikkauksista pitävät huolta tuikeat maahiset, joille arvometallit ja -kivet ovat tuttuja ja rakkaita. Kerrotaan myös, että kaikkein syvimpiä holveja vartioivat valtavat ja ilkeät lohikäärmeet, jotka on väkivaltaisesti työhönsä ehdollistettu, ja pakotettu elämään koko ikänsä pimeydessä.
Holveille liikutaan pitkin eräänlaisia ratakiskoja, joilla kulkee vaunu. Jokaisen pankissa vierailevan johdattaa holvilleen maahinen joka pitää huolen, että kaikki sujuu hyvin. Tarkimmin suojatut holvit voi avata ainoastaan maahinen, eikä mikään muu olento.
Taulussa Irvetan ovella lukee varoitus varkaille: "Käy sisään vieras, mutta ole tarkka
muistathan mikä on ahneuden palkka
Sillä aina jos ottaa omaa toisen
saa kalliisti maksaa teon moisen
Jos siis hamuat alta näiden lattiain
aarretta joka ei omasi ole lain
Rosvo, kuuntele varoituksen salaa
sua jokin muukin kuin aarre odottaa."


Severuksen oma asunto

Seitsemäntoista vuotta täytettyään, eli kuudennen luokan jälkeisellä kesälomalla, Severus hankkii itselleen oman asunnon päästäkseen pois vanhempiensa luota.
Pienen yksiön hän löytääkin kerrostalon ylimmästä kerroksesta Lontoon vähän huonomaineisemmalta puolelta, mutta silti sopivan läheltä Vuotavaa noidankattilaa ja Viistokujaa. Asunnon hän maksaa työskentelemällä arkipäivisin Viistokujan Säilä&Imupaperissa kassalla ja järjestelijänä, sekä viikonloppuisin ja sovittuina arki-iltoina Vuotavassa noidankattilassa tarjoilijana ja ylimääräisten tehtävien, kuten tiskaamisen, siivoamisen ja majoitukseen kirjautuvien vastaavana. Näin hän saa kesäloman aikana tarpeeksi rahaa maksaakseen halvan asuntonsa myös koulua käydessään velhovuokranantajalleen, sillä hän ei halua itse antaa asuntoaan vuokralle viimeiseksi kouluvuodekseen.


Jamesin lapsuudenkoti

Jossa James asuu koko kouluaikansa, ja Sirius viidennen luokan jälkeiseltä kesälomalta seitsemännen luokan jälkeiseen kesään, sijaitsee jossain Lontoon ulkopuolella maalla. Talon lähellä on järvi, jossa pojilla on ollut tapana käydä uimassa aina kun he ovat kesälomilla tavanneet. Veden kylmyyskään ei ole koskaan haitannut, tärkeintä on ollut pitää hauskaa.
Talo on tyypillinen velhontalo, hieman vinohko, vanhanaikainen, ja jästien silmään oudonnäköinen. Potterien lisäksi lähistöllä asuu muutama muukin velhoperhe, mutta jästejä vasta jonkin matkan päässä, niin että perhe on saanut elää rauhassa taikamaailman elämää joutumatta piileskelemään jästeiltä. Talon takana on tarha, jossa on omena- ja päärynäpuita, ja jossa Jamesilla on ollut tapana harjoitella huispausta ystäviensä kanssa ensimmäisestä kouluvuodestaan lähtien.


Kalmanhanaukio 12

On Siriuksen lapsuudenkoti, hänen vanhempiensa talo, ja Reguluksen kouluaikainen asuinpaikka. Kalmanhanaukio sijaitsee rivitalojen rivissä Lontoon keskustan lähistöllä, ja se on näkymättömissä jästinaapureilta, joita Mustan suku suuresti inhoaa.
Sisältä Kalmanhanaukio on suurempi miltä se ulkoapäin näyttää, hyvin monikerroksinen ja koristeltu vahvan luihuispiirteisesti esimerkiksi hopeaisilla käärmeaiheisilla koristeilla ja smaragdinvihreällä sekä mustalla värillä. Jokaisen talossa palvelleen kotitontun pää on kutistettu, ja pistetty koristamaan rappusten viereistä seinää. Eteisessä on sateenvarjotelineenä toimiva peikonjalka.
Mustan perheen lisäksi talossa asuu Oljo-kotitonttu, jonka huone on keittiön alakaapissa lämpökattilan vieressä. Oljo pitää huolta talon siisteydestä ja muusta taloudenhoidosta. Sirius inhoaa suuresti koko taloa, ja sen mukana myös kotitonttua, joka muistuttaa häntä kurjasta lapsuudesta.


Mustan suvun maatalo

Mustan suvulla on myös maatalo kaukana Lontoon ulkopuolella. Talon lähistöllä ei asu ketään muuta, ei velhoja eikä jästejä. Lähimmän jästiasutuksen asutuksen luo on lähes sata kilometriä, lähimmän velhorikkaan paikan luo on vielä pidempi matka. Talon vieressä kasvaa muutama ikivanha tammi, ja se on aidattu rehottavalla pensasaidalla. Talon pihalla on myös marjapensaita, muutama omenapuu ja vanha kasvimaa, jota kukaan ei ole pitkään aikaan käyttänyt.
Talon lisäksi alueella on ruohikkoalue ja sitä ympäröi ikivanha suuri metsä, joka on monien taikaeläinlajien suojelualuetta.
Talo on rakennettu luihuistyypillisesti hieman goottilaistyylisesti. Sen seinät ovat tummanharmaata kiveä, ja liuskekatto musta. Ikkunat ovat kauniisti koristellut, ja talon arkkitehtuurissa on paljon koristeellisia yksityiskohtia.
Sisältä talon sisustut lähentelee Kalmanhanaukiota, mutta on jonkin verran sitä neutraalimpi ja rennompi, eikä huuda turhan paljon puhdasverisen suvun itsetietoisuutta.


Kehrääjänkuja

Täällä sijaitsee Severuksen lapsuudenkoti. Kehrääjänkuja on ankea ja sumuinen jästikatu, jonka lähellä on likainen joki ja seutua saastuttava tehdas. Aiemmin Kehrääjänkujalla oli vielä jonkun verran iloa ja lasten naurua, mutta siitä on pitkä aika, eikä katu ole koskaan palannut aiemmalle tolalleen. Myös Lily Potterin ja hänen sisarensa Petunian lapsuudenkoti sijaitsee Kehrääjänkujalla.


~I love you and it kills me~

lauantai 18. tammikuuta 2014

SS - Vilkaisu vaatekkaappiin

Velhoilla on tietenkin aivan omat tapansa myös pukeutumisen suhteen. Useimmiten velhoyhteisöissä he pukeutuvat maata viistäviin kaapuihin, pitkiin ja leveähihaisiin takkeihin, tunikoihin ja eri pituisiin viittoihin.
Vaatteiden tyylit vaihtelevat todella yksinkertaisen mustista monikuvioisiin ja -värisiin kankaisiin, joita on koristeltu paljon ja suurella vaivannäöllä. Myös erilaiset kirjonnat ovat yleisiä velhojen vaatteissa. Usein vaateparteen kuuluu myös suippo velhonhattu ja vyö, jolla voi pitää taikasauvaa. Koristeelliset napit, reunat, vyöt ja korut ovat nekin yleisiä varsinkin suvuilla, joilla on suvun pikkuhiljaa keräämä aarre Irvetan pankkilokerossa. Velhot käyttävät myös housuja ja muita jästivaatteita, mutta niissä on usein jästivaatteisiin verraten erikoinen malli, leikkaus tai väritys, joka pistettäisiin huomioon jästien kaupungeissa ja kylissä.
Jästien keskuudessa velhot pukeutuvatkin jästien normaaleihin vaatteisiin, jotkut paremmalla menestyksellä kuin toiset. Kuitenkin suurin osa velhoista osaa pukeutua jästeiksi hyvin, sillä he asuvat soluttautuneina jästien joukkoon. Jästit nimittäin eivät saa tietää velhoista, ja sen vuoksi he asuvatkin mieluiten siellä missä asuu jästejäkin, mutta siitä huolimatta myös toisia velhoja. Kaltaistensa tapaaminen kun on velhoille erittäin tärkeää. Paikoissa missä on enemmän velhoja kerralla kuten Tylypahkassa, on erittäin vahvat taikasuojaukset, jotka estävät jästejä löytämästä niitä.
Koulussa kaikki oppilaat pukeutuvat mustaharmaisiin koulupukuihin, joihin sisältyy pojilla housut ja tytöillä vekkihame, neulepaita, kauluspaita, kravatti ja kaapu. Lisäksi tietenkin kengät, viitta ja lohikäärmeennahkaiset hanskat. Myös tupakaulahuiveja- ja lapasia käytetään usein, vaikka jotkut suosivatkin yksinkertaisempia ja huomaamattomampia asusteita.
Tuvan vaakuna on jokaisen kaavun rinnan vasemmalla puolella. Myös kravatti ja neulepaidan reunus on tuvan väreissä. Rohkelikon vaakunassa on leijona, ja sen värit ovat punainen ja kultainen. Luihuisen vaakunssa on käärme, ja sen värit ovat vihreä ja hopea. Korpinkynnen vaakunassa on korppi, ja sen värit ovat sininen ja pronssi. Puuskupuhin vaakunassa on mäyrä, ja sen värit ovat keltainen ja valkomusta. Tupien eläimet edustavat niiden perustajia ja heidän luonteitaan ja oppilaita, jollaisia he halusivat koulussa ja omissa tuvissaan opettaa. Rohkeita, ovelia, viisaita ja reiluja.
Kuumilla säillä oppilaat jättävät usein kaapunsa pois, ja joskus myös neulepaidan. Koulupuvun muunteleminen pienillä yksityiskohdilla, kuten kravatin löysentämisellä tai pois neulepaidan alta nostamalla on sallittua, ja korujen ja hiuskoristeiden pitäminen myös, kunhan se ei mene liiallisuuksiin. (Muistakaamme, että pelin tapahtumat sijoittuvat 70-80-luvulle, siksi jästivaatteiden tyyli).


Severuksen tyyli vapaa-ajalla

Severus ei ole kouluikäisenä päässyt ilmentämään omaa tyyliään, sillä hänellä ei ole lainkaan omaa rahaa tai oikeutta käyttää sitä vähää itse, mitä häneen kulutetaan. Niin vaatteet ovat yleensä mahdollisimman halpoja, epäistuvia, epämukavia ja useimmiten rumiakin vielä kaiken lisäksi. On lähellä, että Severus kieltäytyisi pistämästä niitä päälleen, mutta eihän hän voi alastikaan kulkea. Vaatekkappaleista eniten Severus vihaa trumpettihousuja, mutta molemmat hänen farkkunsa ovat sellaiset. Toiset enemmän kuin toiset (kuvassa ne jotka enemmän). Lisäksi hänellä on pari yksiväristä kauluspaitaa, ruma villapaita ja muutama t-paita, joista yksi on raidallinen ja toiset kaksi yksivärisiä. Lisäksi hänellä on kuluneet tennarit, mutta ei mitään talvikenkiä. Armeijanvihreä kaulaliina, ei tupavaatteita. Lohikäärmeennahkahanskat ja koulupuvut. Siinä se, ei muuta.
Vasta koulun loputtua Severus kykeni alkamaan oman tyylinsä luomisen, kun hän muutti pois kotoaan ja sai omat rahansa ja rauhansa. Silloin hän osti mustat bootsit, jollaisia punkkarit käyttivät, ja pitkän mustan takin, joka oli peräisin velhokaupasta, mutta tarpeeksi tavallinen, jotta sitä pystyi käyttämään jästien ilmoilla. Mustaa. Mustaa kaikkein mieluiten.


Siriuksen tyyli vapaa-ajalla

Siriuksen taas on onnistunut luomaan oma tyyli, vaikkeivat vanhemmat jästivaatteitaan juurikaan ole hyväksyneet. Hänellä kuitenkin oli aina omat käyttörahansa, ja ne hän käytti miten halusi. Sellaisiin vaatteisiin ja esineisiin, kuin vain sattui tahtomaan.
Siriuksen tyyli näin lyhyesti sanottuna on tyylikas, mutta yksinkertainen. Hänellä on kaksi mustaa nahkatakkia, jotka ovat hänen ehdottomat lempivaatteensa nauhoitettujen bootsien lisäksi. Ne ovat paras löyty, jotka Sirius on ikinä tehnyt. Hän pitää bootseja rennosti, nauhat löyhällä rusetilla. Siriuksen housut ovat suurimmaksi osaksi farkkuja, ellei juhla- ja koulupukua lasketa mukaan. Värejä on tummansinisestä vaaleaan siniseen. Jotkut housuista ovat vähäsen trumpettimuotoisia (kuva), mutta mitkään eivät liioitellun tai edes huomattavan levennetyt. Suurin osa farkuista on kapeita, sillä Sirius tuntee niiden istuvan hänelle paremmin kuin 70-luvun leveiden muotiluomusten.
Siriuksella on jonkun verran myös velhojen vapaa-ajan vaatteita, joita hän on pitänyt vanhempiensa ja noiden ystävien järjestämissä juhlissa. Hän kuitenkin lopetti niistä suurimmassa osassa käymisen jo kauan ennen kun alkoi asua Pottereilla, sillä puhdasveristen tekopyhyys inhotti häntä.
Siriuksella on tupaneulokset, ja hän pitää niitä yllään aina kylmällä säällä.

-I love you and it kills me-

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

SS - Uskonnoista ja maailmankatsomuksesta

Velhoilla ei suoranaisesti ole uskontoja, vaikka heidän ajatusmaailmassaan onkin paljon vivahteita kristinuskosta. Velhot eivät usko jumaliin tai jumalolentoihin, mutta toisten kunnioittaminen ja muut sen kaltaiset arvot ovat heille tärkeitä.
Velhoille tuttuja ovat myös monet kristinuskostakin löytyvät erilaisuuden syrjimistä muistuttavat ajatusmallit. Tätä esiintyy paljon varsinkin kaikkein vanhimmissa puhdasverisissä velhosuvuissa.
Täysin puhdasverisiä velhosukuja ei kuitenkaan enää ole olemassa, vaan kaikissa on jonkin verran jästiverta. Tätä eivät kuitenkaan suurin osa niin sanotusti puhdasverisistä velhosuvuista suostu myöntämään, vaan he uskovat vahvasti paremmuuteensa.
Homous on velhoille samanlainen kauhistus kuin vanhanaikaisille ihmisille. Se ei kuitenkaan heidän laeissaan ole kiellettyä tai minkäänlaisen rangaistuksen takana. Pelkästään pääsääntöisesti paheksuttua, varsinkin vanhanaikaisten velhosukujen keskuudessa. Kuitenkin myös velhoilla esiintyy homoutta siinä missä jästeilläkin.
Monesti myös jästin ja velhon välinen suhde on paheksuttua, mutta nuoremmilla velhoilla tämäkin on alkanut jäädä vanhanaikaiseksi mielipiteeksi. Tietenkin jälleen kerran, mukaan laskematta vanhoja puhdasverisiä velhosukuja, joiden jäsenet saattavat mennä naimisiin omien serkkujensa kanssa, pitääkseen verensä omanaan ja puhtaana.
Uskontoja tärkeämmäksi on alkanut tulla mielipiteet jästeistä ja jästisyntyisistä. Voldemort ja tämän kannattajat kuolonsyöjät kun ovat heitä vastaan, mutta monet myös kannattavat jästien, velhojen ja jästisyntyisten yhdistämistä yhdeksi kansaksi, ja jästisyntyisten kouluttamisen jatkamista. Tämän mielipiteen tarkimmat kannattajat ovat Feeniksin killan jäseniä.



Kuolonsyöjien ajatusmallien kannattaminen Severuksen elämässä

Severus ei allekirjoita kaikkia Lordi Voldemortin ja tämän kannattajien mielipiteitä, mutta monet niistä ovat hänenkin sydämessään.
Tämä johtuu suureksi osin suuresta pettymyksestä jästeihin, vihasta isää kohtaan, ja surusta Lilyn vuoksi. Sekä tietenkin siitä, että turvansa ja ystävänsä Severus löysi kuolonsyöjäperheiden lasten luota. Luciuksen, ja Reguluksen. Totta kai hän siis haluaa jatkaa samaa rataa myös koulun jälkeen, mutta tätä Sirius ei tiedä. Pelkästään sen, että Severus kannattaa joitain luihuisen tunnettuja mielipiteitä, kuten jästien huonommuutta ja taikojen suuruutta. Hän ylenkatsoo ja vihaa jästejä.
Severuksen mielestä jästisyntyisten pitäisi kuitenkin saada opiskella, sillä hän uskoo, että velhoja ei ole ilman taikaverta. Toisin sanoen jästisyntyisiä ei ole olemassa, vaan pelkästään velhoja, joissa on enemmän jästi- kuin taikaverta, ja velho suvussa on mahdollisesti hyvin kaukainen. Hän ei myöskään usko, että jästejä täytyisi tappaa. Sitä mieltä hän kuitenkin on, että nuo ovat velhoja alhaisempia ja vajaaälyisempiä, ja tarvitsisivat siksi velhoja komentamaan itseään. Että nuo on luotu alamaisiksi, ei oman maailmansa herroiksi tietämättä, että velhoja on olemassa. Sillä Severus uskoo tietävänsä, että sodat ja muut ongelmat jästimaailmassa johtuvat siitä, etteivät he yksinkeretaisesti osaa, ja kaiken voisi parantaa osaava velho, joka johtaisi sekä velhoja että jästejä. Tästä kaikesta huolimatta hän todella uskoo, että jästit ovat typerämpiä. Suureksi osaksi siitä, ettei hän juuri muunlaisia jästejä ole tavannutkaan. Aina joko ilkeitä tai vajaaälyisiä.
Toisin sanoen Severuksen mielipiteet ovat melkolailla kuolonsyöjien ja Feeniksin killan väliltä, mutta Severuksen itsensä mielestä ne kallistuvat enemmän Lordi Voldemortin puoleen, ja siksi hän tuon joukkoihin halusikin. Sen lisäksi, että sinne menivät myös hänen ystävänsä, eikä Severus olisi halunnut noita menettää. Vaikka Sirius oli hänelle aivan yhtä tärkeä, ellei tärkeämpikin.


Feeniksin killan ajatusmaailma Siriuksen elämässä

Sirius uskoo aivan toisin, kuin Severus. Saatuaan tietää Feeniksin killasta, on Sirius pyrkinyt siihen määrätietoisesti ja halukkaasti, sillä suuresti hän vihaa Lordi Voldemortia ja tuon selvästi vanhanaikaisia ajatusmalleja ja mielipiteitä. Hänen mielestään kaikki ihmiset ovat täydellisen tasa-arvoisia, olivat sitten jästejä tai velhoja. Samoin kuten seksuaalisella suuntautumisella, sukupuolella tai ihonvärilläkään ei ole hänen mielestään mitään väliä, eikä muidenkaan mielestä pitäsi olla.
Feeniksin kilta vastustaa aktiivisesti kuolonsyöjiä ja noiden toimia, koettaen tehdä ne kaikin mahdollisin keinoin tyhjiksi (aivan kuten kuolonsyöjätkin yrittävät tuhota Feeniksin killan suunnitelmat ja jäsenet). Tekemiseen tarttuminen tuntuu parhaalta impulsiivisesta ja vilkkaasta Siriuksesta, ja siksi hän haluaakin olla suoraan mukana toiminnassa ja yhteydessä vallan kahvan pitelijään, eikä vain hiljaisena myöntyjänä jossain sivussa. Hänelle on hyvin tärkeää päästä itse vaikuttamaan asioihin, niin mielensä kuin taikasauvansakin kautta. Sirius ei pelkää tehdä mitään, jotta saisi suunnitelmansa käytäntöön, ja siksi hän onkin arvokas lisä "hyvän" puolelle, kuten suurin osa kovasti tuntuu ajattelevan.
Sirius siis on täysin Feeniksin killan puolella rajaa, eikä hän pidä mitään Voldemortin ajatuksista oikeina. Tämän takia hän ei kykene ymmärtämään, miksi Severus on sitä mieltä kuin on, tai miksi hänen pikkuveljensäkin jakaa nämä mielipiteet. Eikä Sirius näe mitään hyvää näissä hänen mielestään pahoissa noidissa tai velhoissa, vaan hänen maailmankatsomuksensa on mustavalkoinen.

-I love you and it kills me-

maanantai 13. tammikuuta 2014

SS - Lemmikit

Pöllöt:


Nimi: Castor
Ikä nyt: n. 6v
Sukupuoli: Koiras
Laji: Pöllö
Rotu: Tuntematon
Sulkapeitteen väri: Vaalea punertava ja beige tummin merkein
Silmien väri: Keltainen
Käyttötapa: Kirjeenkantaja

On Severuksen pöllö. Se on suhteellisen pienikokoinen ja vaalean värinen. Sen sulkapeitteessä on vaaleanbessiä, vaaleaa punertavan ruskeaa ja vastavärinä tummempaa punaruskeaa ja melkein mustaa sävyä, joka kuitenkin on ruskeaa. Castorin silmät ovat keltaiset pikimustilla pupilleilla.
Luonteeltaan pöllö on kiltti, lempeä ja mukava, hyvä kirjeenkantaja ja täysin leimautunut Severukseen. Se ei niinkään välitä toisista pöllöistä tai edes ihmisistä kohteliasta käytöstä suuremmin, mutta Severukselle se kujertelee kuin pulu ja voisi istua tuon käsivarrella vaikka kuinka kauan tökkimässä nokallaan tuon kättä ja kerjäämässä herkkuja ja silityksiä. Kastor rakastaa pöllönnameja ja voisi syödä niitä kourakaupalla. Nimensä se on saanut tähden mukaan.


Nimi: Black
Ikä nyt: n. 6v
Sukupuoli: Koiras
Laji: Pöllö
Rotu: Lapinpöllö
Sulkapeitteen väri: Mustan ja harmaan kirjava vaaleanharmain ja valkoisin merkein
Silmien väri: Keltainen
Käyttötapa: Kirjeenkantaja

On Siriuksen pöllö, joka nimellään kertoo hänen erittäin... Mahtavasta huumorintajustaan! Pöllö on musta, Sirius on Musta, joten tietysti pöllön nimi on Black. Mikäs muukaan?
Black on suurikokoinen ja erityisen tummasävyinen lapinpöllö, joka on luonteeltaan melkoisen samanlainen kuin Sirius. Se on aina häiriköimässä toisia pöllöjä hyväntahtoisilla, mutta kömpelöillä läheisyydenosoituksilla. Se rakastaa kaikkea syötävää, Siriusta, ja muita ihmisiä. Se haluaisi olla aina huomion keskipisteenä, ja saattaa lehahtaa Pöllötornissa vierailevan oppilaan käsivarrelle tarjoamaan koipeaan kuin olisi tuon oma. Black tunnetaan Pöllötornin pöllöistä aivan kuten Sirius tunnetaan linnassa.


Koirat:


Nimi: Missy
Ikä nyt: n. 8v
Sukupuoli: Narttu
Laji: Koira
Rotu: Napolinmastiffi
Turkin väri: Pehmeänharmaa ("sininen") valkoisin merkein
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Seura- ja vahtikoira, sekä jalostusemo

On Hagridin koira. Missy on Hagridin myöhemmän koiran Toran äidinäiti. Se on rodultaan napolinmastiffi, mutta velhojen kasvattama, jolloin se elää hieman normaalia pidemmän aikaa.
Missy on saanut jo kaksi pentuetta, joista molemmissa on ollut vain vähän pentuja. Molemmat pentueet on myyty eteenpäin, mutta sitä ennen suloiset pennut ovat hauskuuttaneet oppilaita, varsinkin rohkelikkoja, Tylypahkan mailla emonsa kanssa.
Missy on erittäin lempeä ja rauhallinen tapaus. Se pitää kovasti koulun oppilaista ja eläimistä, joita Hagrid hoitaa. Missyn rotu on usein tuomittu aggressiiviseksi, mutta tämä koira ei ole sitä lainkaan. Paitsi silloin, jos jokin oikeasti uhkaa Hagridia. Silloin Missy käy kiinni ja tekee mitä tahansa pelastaakseen isäntänsä.
Missy odottaa jälleen pentua, nimittäin tällä kertaa niitä on vain yksi. Pentu syntyy luultavasti joulun jälkeen ja Hagrid on suunnitellut pitävänsä sen omanaan.

Nimi: Nassu
Ikä nyt: Ei syntynyt
Sukupuoli: Narttu
Laji: Koira
Rotu: Napolinmastiffi
Turkin väri: Harmaanpunertava
Silmien väri: Sininen
Käyttötapa: Syntymän odotus

On Missyn poikanen. Pieni tyttönen, joka on todella utelias ja ystävällinen. Se leikkii jokaisen halukkaan kanssa, ja sammuu sitten Hagridin syliin kuin liikaa juoneena. Se on myös varsinainen ahmatti alusta asti, juosten koko ajan emonsa perässä kiusaamassa ja kerjäämässä maitoa.
Monista muista mastiffeista poiketen Nassulla on siniset silmät. Se ei kuitenkaan ole kuuro tai sokea, vaan sen kaikki aistit toimivat hyvin. Nassun turkin väri on tasaisempi ja punertavampi kuin emonsa, eikä sillä ole samanlaisia valkoisia yksityiskohtia. Tämän koira on perinyt isältään, joka on erään Hagridin ystävän koira.


Taikaeläimiä:

Nimi: Hiinokka
Ikä nyt: n. 6v
Sukupuoli: Koiras
Laji: Hevoskotka
Rotu: Euroopanhevoskotka
Turkin/siipipeitteen väri: Papurikko-kuvioinen harmaa
Silmien väri: Keltainen
Käyttötapa: Ratsu, tuhoeläinten hävittäjä, Tylypahkan vartija ja esimerkkiyksilö opetukseen

On Kielletyssä metsässä asuva hevoskotka. Se on osa hevoskotkien laumaa, jonka johtajana toimii Hagrid. Niitä käytetään opetusvälineinä taikaeläinten hoidossa.
Hiinokka on väriltään harmaa, ja sen silmät ovat keltaiset. Sen hevosen takapää on harmaatäplikäs. Kotkan etujalat taas ovat pronssinväriset, ja niiden kynnet ovat hyvin terävät samoin kuin olennon nokka. Siivet ovat vahvat, valtavat ja kantavat helposti korkeuksissa. Selässään Hiinokka voi kantaa reilusti yli sadan kilon painoa ilman että sen lento vääristyy. Hevoskotka pärjää tappelussa vaikka leijonalle, ja siksi se onkin vaarallinen ystävä. Siitä huolimatta on hevoskotka omistajalleen äärimmäisen lojaali, eikä jätä tuota koskaan pulaan. Tällainen on myös Hiinokka, joka on yleisesti vakavaa lajiaan nenäkkäämpi ja ilkikurisempi eläin.


Nimi: Fawkes
Ikä nyt: Ei tietoa
Sukupuoli: Ei tietoa
Laji: Feenikslintu
Rotu: Punainen feenikslintu
Sulkapeitteen väri: Punaisen ja kullan kirjava
Silmien väri: Helmiäisenmusta
Käyttötapa: Apulainen, vartija, ystävä

On rehtori Dumbledoren lemmikkilintu.Se on lajiltaan tarunhohtoinen feenikslintu.
Feeniksit ovat sadunomaisia eläimiä, jotka syntyvät yhä uudelleen ruumiinsa tuhkasta ja joiden helmiäismäiset kyynelet parantavat minkä tahansa haavan, jos ne on vuodatettu feeniksin omasta tahdosta.
Nämä linnut leimautuvat yhteen ainoaan ihmiseen jonka ne näkevät arvoisekseen, ja kun tämä ihminen kuolee, ne lentävät pois eikä niitä enää koskaan nähdä siellä missä niiden ihminen on kulkenut.
Feenikslinnun laulu on kauneinta musiikkia maan päällä, jokainen joka laulun kuulee, jää sitä kuuntelemaan, eikä pitkään aikaan saa ajatuksiinsa mitään muuta.
Fawkes on luovuttanut kaksi pyrstösulkaansa taikasauvoihin. Toinen on itsellään Lordi Voldemortilla, ja toista sauvaa ei kukaan ole vielä saanut käyttöönsä, vaan se lepää Ollivanderin hyllyillä käyttämättömänä, odottamassa ottajaansa. Fawkes asuu Tylypahkassa Dumbledoren työhuoneessa, josta vie reitti myös Dumbledoren makuuhuoneeseen.
Luonteeltaan Fawkes on äärimmäisen uskollinen Dumbledorelle, lempeä ja ystävällinen jokaiselle joka Dumbledorea arvostaa, ja hurja vihollinen niille jotka häntä vastustavat. Mitään pahaa se ei kuitenkaan tee ilman Dumbledoren käskyä.


-I love you and it kills me-

lauantai 11. tammikuuta 2014

SS - Sivuhahmot

Loput ystävät ja ystävien sukulaiset yms.:


Nimi: Bellatrix, Narcissa ja Andromeda Musta
Nimen merkitys: Sotija, keltanarsissi ja miehiä johtava
Syntymäaika: 1959, 1959 & 1962
Ikä nyt: 17v, 17v, 20v
Hiusten väri: Musta, valkea ja punaruskea
Silmien väri: Harmaa, siniharmaa ja viherharmaa
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 170cm, 168cm ja 165cm
Kehonrakenne: Hoikka, laiha ja pehmeä
Ammatti: Opiskelija, opiskelija ja sairaanhoitaja
Juuret: Siskokset ovat peräisin täysin puhdasverisestä ja Pimeän joukoissa kunnioitetusta velhosuvusta
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Kuolonsyöjät ja Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Feeniksin kilta

Ovat siskokset ja Sirius ja Regulus Mustan serkut. He ovat kaikki luihuisen tuvasta.
Narcissa on viidennestä luokasta asti seurustellut Lucius Malfoyn kanssa. Tyttöjen vanhemmat ovat melko tavalliset Voldemortin kannattajat, omalla tavallaan rakastavat vanhemmat, mutta hyvin vaativat. Siskokset ovatkin aina olleet hyviä koulussa, ja ansainneet paikkansa Mustan suvussa. Andromeda ei kuitenkaan ole aivan kuten sisarensa, hän ei ajattele kuten he.
Siinä missä Bellatrix osaa olla hyvin julma ja jopa paha, sekä Narcissa kylmäsydäminen, on Andromeda lempeä ja ajattelevainen nainen, joka ei pelkää olla hyvä toisia kohtaan. Hän ei myöskään ole ikinä ajatuksissaan allekirjoittanut kaikkia Voldemortin ja tuon seuraajien ajattelutapoja, eikä tule niin koskaan tekemäänkään. Hän oli pidetty oppilas enemmänkin muiden tupien kuin luihuisten keskuudessa, toisin kuin kovasti näköisensä Bellatrix tai Narcissa.
Bellatrixia vihataan muissa tuvissa, sillä hän tekee mitä vain saadakseen tavoitteensa kiinni, ja nauttii muiden niin henkisestä kuin fyysisestäkin tuskasta. Narcissa taas vaikuttaa siltä, kuin ei välittäisi kenestäkään muusta kuin itsestään ja Luciuksesta, ja siitä syystä hänestä ei pidetä sen eenmpää kuin kaksoissisarestaankaan.
Samanlainen kuvio siskosten välillä on toistunut lomilla ja Andromedan koulun päätyttyäkin, Andromedasta pidetään muualla, Narcissasta ja Bellatrixissa Pimeän lordin palveluksessa olevien velhojen keskuudessa. Tätä nykyä pitäminen tai ei pitäminen on muuttunut lähinnä vihaksi Andromedaa kohtaan, sillä hän on kihloissa jästisyntyisen Ted Tonksin kanssa. Siriuksen ja Reguluksen äiti on polttanut hänet pois sukua esittävästä kuvasta.
Bellatrixin hiukset ovat laineikkaan pikimustat, silmänsä harmaat ja hänellä on terävät piirteet. Andromedan hiukset ovat kauniin punaruskeat ja kiharat, ja hänellä on vihreänharmaat silmät. Hänellä on samanlaiset terävät piirteet kuin Bellatrixilla. Narcissa eroaa siskoistaan hieman erilaisilla kasvonpiirteillä. Hänen hiuksensa ovat hyvin vaaleat, ja silmänsä siniharmaat.


Nimi: Alecto ja Amikus Carrow
Nimen merkitys: Taukoamaton ja ystävä
Syntymäaika: 1960
Ikä nyt: 16v
Hiusten väri: Punainen ja musta
Silmien väri: Ruskea ja musta
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 160cm ja 182cm
Paino: n. 55kg ja 70kg
Kehonrakenne: Pehmeä, pyöreä ja hoikka, terävä
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Ovat peräisin tunnetusti pimeän lordia kannattavasta puhdasveriseksi väitetystä vanhasta velhosuvusta.
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Kuolonsyöjät

Kaksoset ja Severuksen kaverit, ovat hekin luihuisten tuvasta. Sisarukset ovat suoraan sanottuna melko vähä-älyiset (johtuneeko kaksoisuudesta? Kaksosilla kun on usein ongelmia järjen toiminnan ja tunteiden kanssa), eivätkä kovin hyviä koulussakaan. He kannattavat Pimeän lordia kuten vanhempansakin, ja heidän koko elämänsä tähtää tuon alaisuuteen pääsemiseen.
Alectolla on punertavat hiukset ja raskasluomiset ruskeat silmät, hän on hieman normaalia isokokoisempi ja raskasluinen. Hänen veljellään Amikuksella on mustat hiukset ja ruskeudessaan melkein mustat silmät, joissa näkyy terävä välinpitämättömyys. Amikus on erittäin pitkä, muttei kuitenkaan niin pitkä, kuin Sirius. Sisarukset ovat hyvin eri näköiset, eikä kukaan arvaisi heitä kaksosiksi jos ei asiasta paremmin tietäisi.
Parhaita ystäviä kaksoset ovat keskenään, mutta he jakavat saman porukan Bellatrixin, Severuksen, Reguluksen, Luciuksen ja muiden kanssa. Porukassa vierailee usein monia muitakin, kuten Narcissa ja muutama muu Pimeän lordin kannattajien lapsi.


Nimi: Petunia Evans
Nimen merkitys: Petuniankukka
Syntymäaika: 1957
Ikä nyt: 19v
Hiusten väri: Ruskea, punertava sävähdys
Silmien väri: Ruskea
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 170cm
Kehonrakenne: Laiha, hoikka
Ammatti: 
Juuret: Jästi ja kotoisin jästiperheestä, josta ei ennen Petunian sisarta Lilyä ole tullut velhoja eli jästisyntyisiä
Uskollisuus: Iso-Britannia, jästimaailma, oma perhe

On Lily Evansin sisko. Hän vihaa taikamaailmaa ja kaikkea, mitä se pitää sisällään. Melkolailla myös sisartaan. Kaikki tämä johtuu alunperin suuresta kateudesta Lilyä kohtaan, joka saisi oppia monenlaisia ihmeitä, mutta Petunian täytyisi jäädä elämään tavallista jästinelämää, vaikka hän tiesikin kaikesta siitä, mitä voisi olla sen sijaan. Lisäksi se miten vanhemmat suosivat nuorempaa sisarta, sai Petunian vihoihinsa. Eivät vanhemmat mitään pahaa tarkoittaneet, tai aikoneet edes suosia Lilyä, mutta Petuniasta se kaikki tuntui auttamattoman epäreilulta ja väärältä. Luonnollisestikin.
Petunia on luonteeltaan sisimmiltään herkkä ja hiljainen, mutta lisäksi myös määräilevä ja helposti vihastuva. Hän sekä rakastaa että pelkää taikoja. Petunia ei kuitenkaan ole paha ihminen, vaan sisarelleenkin hän haluaa vain kaikkea hyvää, vaikkei sitä osaakaan tuolle näyttää.
Petunialla on punertavantummanruskeat hiukset ja hyvin tummat ruskeat silmät. Hän näyttää hyvin vähän Lilyltä.


Opettajat yms.:

Nimi: Albus Percival Wulfrick Brian Dumbledore
Nimen merkitys: Valkoinen
Syntymäaika: 1881
Ikä nyt: 95v
Hiusten väri: Valkoinen
Silmien väri: Läpitunkevansininen
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 190cm
Kehonrakenne: Solakka, laiha
Ammatti: Tylypahkan rehtori
Juuret: Peräisin hyvin vanhasta puhdasverisestä velhosuvusta
Uskollisuus: Iso-Britannia, velhomaailma, Tylypahka, Feeniksin kilta

On Tylypahkan noitien ja velhojen koulun rehtori. Ennen rehtorin uraansa hän opetti muodonmuutoksia. Dumbledore on Suurtaikuri, Ylihörhö ja Päänoita sekä Noitien neuvoston puheenjohtaja. Lisäksi Dumbledorella on Merlinin ritarikunnan ensimmäisen luokan arvomerkki. Dumbledore muistetaan historiallisesta taistelusta, jossa hän nujersi pimeyden velho Grindewaldin, sekä yhteistyöstään monien suurten velhojen kanssa. Dumbledore itse on kuitenkin sitä mieltä, ettei arvonimistä niin väliä, kunhan häntä ei poisteta suklaasammakkokorteista. Dumbledore on myös Feeniksin killan, eli Voldemortia vastaan taistelevan ryhmittymän, johtaja. Häntä on usein pyydetty taikaministeriksi, mutta kertaakaan Dumbledore ei tähän viraan ole suostunut.
Dumbledorella on hyvin pitkät hopeanvalkoiset hiukset ja parta, jotka yltävät hänen vyötärölleen asti. Hänen silmänsä ovat säihkyvän vaaleansiniset, ja silmälasinsa puolikuun muotoiset. Dumbledore on hyvin pitkä ja erittäin laiha, ja hän pitää usein yllään pitkiä kaapuja, jotka saattavat olla punaruskean, yötaivaan tai viininpunaisen värisiä. Usein ne on kirjailtu tai kangas on muuten koristeltu kauniisti. Päässään Dumbledorella on usein teräväkärkinen velhonhattu.
Luonteeltaan Dumbledore on hyvin lempeä ja rauhallinen, hänellä ei miltei koskaan näytä olevan kiire minnekään. Hän kuitenkin myös nauraa ja vitsailee, ja omaa hyvän huumorintajun. Taistellessaan vanhus kuitenkin muuttuu pelottavaksi voimaksi, joka jyräisi jalkoihinsa kenet tahansa. Oppilaitaan Dumbledore rakastaa suuresti, ja tekee kaikkensa heidän puolestaan.
Dumbledorella on paljon ystäviä, esimerkiksi Minerva McGarmiwa ja Rubeus Hagrid. Dumbledoren rakas lemmikki on Fawkes-niminen feenikslintu.


Nimi: Minerva McGarmiwa
Nimen merkitys:
Syntymäaika: 1925
Ikä nyt: 51v
Hiusten väri: Ruskea harmailla raidoilla
Silmien väri: Vihreänruskea
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 173cm
Kehonrakenne: Hoikka, laiha
Ammatti: Tylypahkan koulun muodonmuutosten opettaja
Juuret: Ei tietoa
Uskollisuus: Iso-Britannia, velhomaailma, Tylypahka, Feeniksin kilta

On Tylypahkan Velhojen ja noitien koulun opettaja, vararehtori ja rohkelikon tuvanjohtaja. Hänen opettamansa aine on muodonmuutokset. McGarmiwa on Taikaministeriön kirjoihin rekisteröity animaagi, ja hän osaa muuttua raidalliseksi kissaksi, jonka silmien ympärillä on silmälasikuvio.
Naisella itsellään on mustat hiukset ja vihreät silmät joissa on myös ruskeaa sävyä. Hän on keskipituinen ja varreltaan melko hoikka ja urheilullinen ikäisekseen naiseksi. Pitkiä hiuksiaan McGarmiwa pitää oikeastaan aina tiukalla nutturalla niskassaan. Hänellä on myös silmälasit (tosin hänen likinäköisyytensä ei ole suurta, joten McGarmiwa ei aina pidä lasejaan). Nainen pukeutuu useimmiten mustaan kaapuun ja velhonhattuun.
Luonteeltaan McGarmiwa on tiukka, ankara ja oppilaitaan kohtaan hyvin vaativa, muttei koskaan pyydä keneltäkään sen enempää kuin mihin tuo kykenee. Nainen on erittäin oikeamielinen ja myöskin kovin ylpeä. Hän on erittäin viisas ja hyvin taitovoimainen noita, joka tietää kykynsä muttei ylpeile niillä. McGarmiwalla ei ole lapsia, ja oppilaistaan hän välittääkin kuin omistaan. Ankaran, mutta rakastavan äitihahmon roolissa. Nainen on myös erittäin suorapuheinen, muttei huonolla tapaa. Hän ei vain tapaa kierrellä ja kaarrella asioita.
McGarmiwa kuuluu tärkeänä jäsenenä Feeniksin kiltaan, ja on rehtori Dumbledoren hyvä ystävä ja varsinkin koulussa tuon oikea käsi.


Nimi: Rubeus Hagrid
Nimen merkitys: Voimakas poika
Syntymäaika: 1927
Ikä nyt: 49v
Hiusten väri: Ruskea
Silmien väri: Koppakuoriaisenmusta
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 365cm
Paino: n. 300kg
Kehonrakenne: Roteva, lihaksikas
Ammatti: Tylypahkan riistanvartija ja tilusten ja avainten vahti
Juuret: Hagridin isä on velho peräisin puhdasverisestä suvusta, mutta hänen äitinsä on jättiläinen
Uskollisuus: Iso-Britannia, velhomaailma, Tylypahka, Feeniksin kilta

On Tylypahkan riistanvartija ja tilusten ja avainten vahti. Hän on puolijättiläinen, ja sen vuoksi reilusti yli kolme metriä pitkä. Hänellä on tuuheat ja takkuiset parta ja hiukset, sekä koppakuoriaisenmustat silmät. Hänen kätensä ovat roskalaatikon kannen kokoiset, ja jalkansa kuin vauvadelfiinit. Hagrid pukeutuu yleensä nahasta tai paksusta kankaasta tehtyihin vaatteisiin, jotka ovat käytännöllisiä hänen työssään. Hagrid omistaa jalkajousen, ja hän asuu pienessä tönössään Tylypahkan alueella, melko lähellä Kielletyn metsän rajaa.
Kun Hagrid oli Tylypahkan koulussa oppilaana, häntä syytettiin viallisesti erään oppilaan basiliskin aiheuttamasta kuolemasta. Tämän vuoksi hän sai potkut ja hänen taikasauvansa katkaistiin. Dumbledoren kuitenkin onnistui järjestämään Hagridille paikka koulun riistanvartijan oppilaana, ja jopa katsoi läpi sormiensa taikasauvan kappaleiden piilottamisen vanhaan sateenvarjoon, jolla Hagrid täten pystyy tekemään yksinkertaisia koulussa oppimiaan taikoja. Hagrid ei kuitenkaan ole kovinkaan lahjakas velho, mitä luultavimmin juurikin keskeytyneen opintien vuoksi.
Luonteeltaan Hagrid on iloinen ja oikeamielinen, hänen sydämensä on puhdasta kultaa. Ehkei Hagrid ole kaikkein viisaimmasta päästä, mutta hänen hyvyytensä paikkaa kaikki aukot tietoudessa. Ja toisaalta villeistäkin taikaeläimistä ja niiden hoitamisesta mies tietää enemmän kuin kukaan muu. Hagrid on aina valmiina neuvomaan ja opastamaan apua pyytäviä, ja eläimistä hän pitää huolta mitä hellimmällä tavalla. Hagridilla onkin ollut jo monia lemmikkejä, kuten Hämäkäk -niminen jättiläishämähäkki ja lauma hevoskotkia. Hän on aina haaveillut lohikäärmeen omistamisesta.

Koulun loppu henkilökunta:

Apolly Pringle -Tylypahkan vahtimestari
Matami Rolanda Huiski - Lentäminen ja huispauksen tuomarointi
Matami Poppy Pomfrey - Sairaalasiiven hoito
Matami Marlowe - Kirjastonhoitaja

Horatius Kuhnusarvio - Taikaliemet
Filius Lipetit - Loitsut
Silvanus Patapalo - Taikaeläinten hoito
Professori Reylyn - Pimeän voimilta suojautuminen
Professori Harland - Muinaiset riimut
Professori Binns - Taikakausien historia
Professori Vektori - Numerologia
Professori Oakley - Tähtitiede
Professori Langley - Ennustaminen
Professori Byron - Jästitieto


Muut:


Nimi: Oljo
Hiusten väri: Kalju
Silmien väri: Kirkkaansininen
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 100cm
Kehonrakenne: Laiha
Ammatti: Tonttuilu
Juuret: Kotitonttu Oljo on peräisin pitään Mustan sukua palvelleesta kotitonttusuvusta
Uskollisuus: Velhomaailma, kotitonttuyhteisö, Mustan suku, Kuolonsyöjät

On Mustien perheen kotitonttu. Se on tuskallisen uskollinen Orion ja Walburga Mustalle, jotka eivät itse ole koskaan pitänet Oljoa kovin suuressa arvossa, toisin kuin pojistaan nuorempi, Regulus.
Yksinäinen omaan itseensä vetäytyvä poika löysi ystävän tontusta, jota perhe syrji ja kiusasi vain sen edustaman rodun takia. Ja saamansa kohtelun vuoksi Oljo alkoi vihata itseään, ja on yhäkin vihainen ja jurottava tonttu, joka näyttää lempeän ja kannustavan puolensa vain Regulus Mustalle, jota tonttu todellisuudessa rakastaa enemmän kuin kumpaakaan Mustien vanhemmista. Regulus nimittäin on ainoa, joka on kohdellut Oljoa kuin se olisi hänen vertaisensa, eikä jokin likainen tahma uunin alapuolelta, ja Reguluksen seurassa tonttu löytää itsestäänkin jotain arvostettavaa, kun Regulus kohtelee sitä niin suurella hyvyydellä ja lempeydellä.
Oljo on, kuten kotitontit yleensäkin, ruma olento. Sillä on suuret korvat ja valtava koukkunenä. Oljossa on kuitenkin myös jotain kaunista, sen kirkkaansiniset silmät joiden kulmiin ilmestyy ryppyjä tontun hymyillessä onnellisena. Mutta tämän pienen yksityiskohdan tuntee ainoastaan Regulus.


-I love you and it kills me-

torstai 9. tammikuuta 2014

SS - Perheenjäsenet

--

-I love you and it kills me-

SS - Päähenkilöt ja muut tärkeimmät hahmot

Nimi: Severus Tobias Snape
Nimen merkitys: Vakava, hauta (ja se perkeleen perä voi luoja)
Syntymäaika: 1.9.1960
Ikä nyt: 16v
Kotipaikka: Kehrääjänkuja, Tylypahka
Hiusten väri: Pikimusta
Silmien väri: Pikimusta
Ihon väri: Kalpea
Pituus: 175cm
Paino: n. 50kg
Kehonrakenne: Alipainoinen, luinen
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Äidinpuoleinen suku on puhdasverisiä velhoja, mutta isänpuoleinen pelkkiä jästejä.
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, Kuolonsyöjät
Erityistaidot: Loitsujen kehittäminen

Tammikuun yhdeksäntenä päivänä syntynyt 16-vuotias Severus Snape, asuu Kehrääjänkujalla Englannissa äitinsä Eileen Princen ja jästi-isänsä Tobias Snapen kanssa. Severuksella on mustat hiukset ja samaten mustat silmät, erittäin kalpea iho ja tietyllä tapaa terävän herkät piirteet. Hän on pituudeltaan melko lyhyt, noin 175 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan erittäin laiha, painaen noin viisikymmentä kiloa. Fyysisesti hän ei siis ole todellakaan vahvimmillaan.
Terävä pää Severuksella kyllä on, hän on yksi koulun parhaista oppilaista, vaikka pysyykin hiljaa saavutuksistaan. Parhaiten pojalta sujuu taikaliemet ja pimeyden voimilta suojautuminen. Ainoa mitä mustatukkainen ei vain yksinkertaisesti osaa, on lentäminen. Hänen onnekseen sitä harjoitellaankin vain ensimmäisenä vuonna. Uskalsivatkin Potter ja Musta, sekä se idioottikääpiö Piskuilan noiden mukana nauraa hänelle niin räkäsesti, eihän hän voinut mitään sille ettei se, lentäminen, ollut hänen lajinsa, eihän? Sairasta.
Myöskään kotona kaikki ei todellakaan ole parhaimmalla tolalla. Äiti ja isä ovat koko ajan kiinni toistensa kurkuissa vaikeuttaen jo muutenkin rasittavaa elämää entisestään. Rahaa ei ole nimeksikään, joten mikseivät aikuiset vain voisi mennä töihin ja ansaita heille rahaa niin että sitä riittäisi kunnon vaatteisiin... tai edes riittävään ruokaan.
Riitelyn vuoksi Severus ei viihdy kotona, vaan päinvastoin hän on yleensä ulkosalla, oli sää sitten mikä vain. Ja juuri ulkona poika tutustuikin Lily Evansiin, kauniiseen kilttiin Lilyyn, joka oli aina valmis kuuntelemaan hänen tarinoitaan velhomaailmasta sanoi Petunia mitä vain. Tosin se oli kaikki nyt pilalla. Miksi hänen oli pitänyt mennä haukkumaan Lilyä? Ei, vaan miksi Lily oli pitänyt lajitella Rohkelikkoon? Jos tyttö olisi luihuisessa he olisivat vielä ystäviä, ja ehkä enemmänkin. Tai ainakin Severus oli joskus toivonut niin. Eihän hän sille mitään voinut, että niiden vuosien aikana jotka hän ja Lily olivat olleet ystäviä, hän oli ihastunut tyttöön.
Toisaalta... välien kylmenemisten jälkeen, olivat myös tunteet alkaneet hävitä. Eivät kerralla tai nopeasti, mutta pikkuhiljaa haalentuen. Ei Severus pitkään jaksa yhden tytön perään haaveilla, ei, jos se tyttö ei edes halua katsoa hänen suuntaansa.
Ja sellainen hänen luonteensa on, melko kylmän koppava, välinpitämätön, synkkä. Ainakin ulospäin, sellaisena hänet tunnetaan, hiljaisena ja masistelevana kympin oppilaana, joka raapustelee kaikenlaista taikajuomien oppikirjaansa, vihaa kaikkea ja kaikkia ja hengaa porukassa, jonka jäsenet varsin selvästi tunnetaan hänen-joka-jääköön-nimeämättä kannattajina.
Kuitenkin sisältään Severus on paljon enemmän, kyllä hänkin tuntee kasvoillaan pysyvän naamion takana, hän ei vain uskalla näyttää ihmisille tunteitaan. Ovat ne tunteet sitten positiivisia tai negatiivisia. Elämä vain on opettanut, ettei tunteista seuraa mitään hyvää. Niimpä mustatukkainen pitää naamion tarkasti kasvoillaan ja varoo kadottamasta sitä vahingossakaan. Kukaan ei saa nähdä hänen todellista minäänsä, ei koskaan. Riittää, että hän jo kerran näytti sen jollekin ja joutui pettymään pahemman kerran. Luonteeltaan Severus on todellisuudessa myös ujo, lievästi ihmiskammoinen, alistuva ja huono sosiaalisissa tilanteissa. Piilottaen tämän kaiken tietenkin agressiivisuuden verhon taakse.
Tyyli? No tyyliä Severuksella ei oikeastaan ole, johtuen luultavimmin siitä, ettei rahaa tyylin luomiseen ole. Mustat hiukset pojalla on luonnostaan ja ne on leikattu melko tylsään muotoon, suoraksi prinssintukaksi, kun muutakaan ei ole keksitty. Koulukaapujen ohella Severuksen on onnistunut haalimaan kokoon joitain vaatekappaleita joita kehtaa pukea päälleen, pari kauluspaitaa, yhden villapaidan, kolme t-paitaa ja kahdet farkut. Kylmemmillä ilmoilla jästivaatteina on sitten isältä juuri ennen asemalle lähtöä varastettu liian iso tummanruskea lentäjäntakki ja eräs paksu armeijanvihreä kaulaliina.
Ei Severus itsekään tunne itseään, hän ei tiedä kuka on, eikä oikein välitäkään tietää. Poika kun ei uskoisi saavansa selville mitään mieluista. Hän elää mieluummin epätietoisuudessa, rämpii päivästä toiseen tunteettomasti itseään pakottaen. Pitää muurit ja naamion yllä. Niin sanottujen ystävien, Bellatrixin, Amikuksen ja Alecton, edessä hän on täysin sulkeutunut. Ja porukkahan on yhdessä vain voiman ja turvan vuoksi. Toisaalta on Severuksella kaksi oikeatakin ystävää, vuotta nuorempi Regulus Musta ja vuotta vanhempi Lucius Malfoy.



Nimi: Sirius Orion Musta
Nimen merkitys: Koirantähti
Syntymäaika: 18.11.1959
Ikä nyt: 17v
Kotipaikka: 
Hiusten väri: Pikimusta
Silmien väri: Harmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettunut
Pituus: 196cm
Paino: 80kg
Kehonrakenne: Lihaksikas, urheilullinen
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Peräisin täysin puhdasverisestä ja pimeän joukoissa hyvin kunnioitetusta velhosuvusta

Uskollisuus: Iso-Britannia, Yhdysvallat, velhomaailma, Feeniksin kilta
Erityistaidot: Toisen kulmakarvan kohottaminen jne. Kieli rullalle jne. Rintalihasten liikuttaminen

Sirius Musta, perheensä.. Kuinka sen nyt sanoisi. Valkoinen lammas, on 18. marraskuuta 1959 tähän maailmaan vanhempiensa vaivaksi, niinkuin kuka tahansa muukin, syntynyt lapsi.
Sirius kuuluu tunnettuun Luihuissukuun, jonka hän itse kuitenkin sitten 11-vuotiaana lajitteluhatun avulla rikkoi, tultuaan lajitelluksi Rohkelikkoihin. Toisin kuin pikkuveljensä Regulus, joka kaavan mukaan lajiteltiin Luihuisiin vuotta myöhemmin.
Oli muita vuosikurssilaisia vuoden vanhempi, nuohan olivat syntyneet kaikki vuonna 1960. Se, miksi ei ollut päässyt kouluun jo edellisenä vuonna, johtui vain siitä ettei ollut täyttänyt yksitoista ennen sen vuoden lajittelupäivää, vaan vasta marraskuussa. Siksi saikin sitten kirjeensa samaan aikaan kuin vuonna 1960 syntyneet kun ikä täsmäsi.
Ensimmäisellä junamatkallaan Tylypahkaan, ennen lajittelua siis, oli Sirius tutustunut James Potteriin. Hänen uuteen ja hyvään ystäväänsä, josta vuosien varrella on tullut hänelle kuin oma veli. Jameskin pääsi Rohkelikkoihin, ja siellä kaksikko tutustuikin kahteen muuhun poikaan. Remus Lupiniin ja Peter Piskuilaan. He ystävystyivät oitis, ja nyt kuudennella luokallakin he ovat parhaita ystäviä ja muodostaneet itsestään ryhmän jota kutsutaan Kelmeiksi. James ja Sirius tietenkin johdossa. Ryhmän sidettä vahvistaan se, että heidän saatua tietää Remuksen ihmissuteudesta, he ryhtyivät yhdessä kaikki opiskelemaan animaageiksi ettei Remuksen joka täysikuu täytyisi kestää kärsimystään yksin. Ja lopulta onnistuivatkin siinä. Jotenkin luonteisiinsa sopivina he kuitenkin ovat kaikki laittomia sellaisia. Sirius itse on animaagina suuri, musta ja takkuturkkinen koira, ja häntä kutsutaankin lempinimellä Anturajalka.
Anturajalka, Sarvihaara, Kuutamo ja Matohäntä.
Luonteeltaan Sirius on hyvinkin ylivilkas. Ehkä turhan lievästi sanottuna. Aina siis hyppimässä seinillä. Ylivilkas, ilkikurinen.. Sekä domivoiva, hän tykkää pitää ohjat omissa käsissään sen sijaa että olisi antanut ne vaikka Peterille. Hah!
Rohkelikon tapaan hänen luonteeseensa tietenkin kuuluu myös rohkeus ja lojaalisuus, vaikka no... Kyllä hänestä sitä itsekkyyttäkin löytyy ihan riittämiin joissain asioissa. Pitää ylpistelystä ja on muutenkin varsin itsetietoinen kaikesta mitä tekee.
Pituuttahan Siriuksella on jo sen 196cm ja no painosta hänellä ei olekkaan tietoa, eikä paljoa väliäkään kun tietää olevansa kunnossa. Jamesin tapaan hän pelaa huispausta, tottakai. Pelannut jo monta vuotta, ja asemansa on yhäkin lyöjä. Mm... Lyöjä, pitkä ja komea. Tosiaan, harmahtavat silmät ja mustat sekaiset sekä lyhyet hiukset. Hyvä kroppa. Varsinainen naistenmies, rakastaa kertoa seksiseikkailuistaan ystävilleen.
Ei sillä, että tottapuhuen hänellä on poikuutensa tallessa. Käsipelit ja muut kopeloinnit kyllä käyty läpi ensisuudelmasta ja hitaiden tanssimisesta lähtien, mutta eeh... Seksiä ei varsinaisesti ollut vielä harrastanut.
Ei... Kun se tietty joka hänellä oli mielessä ei nyt oikein käynyt.
Severus Snape.. Siriuksen ihastuksen kohde jo kolmannelta luokalta ellei aikaisemmalta ajalta, vaikkakin Siriushan on täysi hetero! Ei hän mikään homo tietenkään ollut, hyi. Tietenkään!
Tästä päätellen, Sirius ei myönnä asiaa itselleen. On Jamesin kanssa pääosin kiusannut Severusta ensimmäiseltä luokalta asti. Ihan vain siksi, että ajatus homoudesta oli aivan naurettava.
Ei kyllä hänelle itselleen ehkä loppujen lopuksi, mutta täysheteroa hän kuitenkin esitti.


Severuksen ystävät:

Nimi: Regulus Musta
Nimen merkitys: 
Syntymäaika: 7.6.1961
Ikä nyt: 15v
Kotipaikka: Lontoo, Kalmanhanaukio, Tylypahka
Hiusten väri: Pikimusta
Silmien väri: Siniharmaa
Ihon väri: Hyvin vaalea
Pituus: n. 165cm
Paino: n. 50kg
Kehonrakenne: Hoikka, laiha, solakka
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Peräisin täysin puhdasverisestä ja pimeän joukoissa hyvin kunnioitetusta velhosuvusta

Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma Kuolonsyöjät

On Siriuksen vuotta ja puolta nuorempi pikkuveli. Toisin kuin iso veljensä, hän on Luihuisessa ja ylpeä siitä. Regulus on muutenkin Siriuksen vastakohta, kuin kuu auringon vierellä. Hän on hiljainen, juro ja epävarma, mutta todella terävä päästään, ja mielellään myös osoittaa fiksuutensa. Regulus peittää kuitenkin epävarmuutensa ja lukuisat pelkonsa terävien sanojen ja fiksujen letkautustensa varjoon, niin että sen näkee vain hän joka todella katsoo. Regulus ei ole ollut onnellinen moniin vuosiin, ei sen jälkeen, kun välit isoveljeen menivät lopullisesti poikki. Siitä huolimatta, että se oli Regulus joka päätti Siriuksesta eroon päästä. Regulus kannattaa pimeän lordia suureksi osin vanhempiensa vuoksi. Severus ja Lucius ovat hänen parhaat ystävänsä, ja Oljo-kotitontusta Regulus pitää kovasti. Tunne on selvästi kaksipuolinen, sillä Oljo rakastaa Regulusta lähes yhtä paljon, kuin perheen vanhempia, joita tuo suunnilleen palvoo toisin kuin Siriusta.
Reguluksella on veljensä mukaan pikimustat hiukset, jotka ovat vähän lyhyemmät kuin Severuksella. Hänen silmänsä kuitenkin  ovat harmaan sijaan siniset. Lisäksi Reguluksen kasvot ovat kapeammat ja hänen ilmeessään ei ole samaa vapautuneisuutta kuin Siriuksella. Regulus on myös veljeään laihempi, sillä suurin osa lihasmassasta puuttuu, minkä lisäksi hän on myös lyhyempi. Regulus on pituudeltaan ainoastaan 168cm pitkä, eli reilusti Severustakin lyhyempi. Hän on kuin Siriuksen pienikokoisempi versio.
Regulus on hyvä jokaisessa kouluaineessa, ja lisäksi hän pelaa huispausta. Koska Regulus pelaa etsijän paikkaa, hän ei tarvitse lihasmassaa osakseen. Näin huispaus ei ole kasvattanut hänelle samanlaisia lihaksia kuin Siriukselle tai Jamesille. Huispauksessa Regulus on hyvin taitava kuten veljensäkin, ja hän pelasi jo kaksitoistavuotiaana varasijaa luihuisen etsijälle. Kolmannella luokalla hän pääsi vakituiseksi pelaajaksi.



Muut tärkeimmät hahmot:



Nimi: Lucius Malfoy
Nimen merkitys:
Ikä nyt: 17v
Hiusten väri: Hyvin valkea
Silmien väri: Harmaa
Ihon väri: Kalpea
Pituus: n. 189cm
Paino: n. 75kg
Kehonrakenne: Lihaksikas, urheilullinen
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Peräisin täysin puhdasverisestä ja pimeyden joukoissa erittäin kunnioitetusta velhosuvusta.
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Kuolonsyöjät

On luihuisesta kotoisin oleva mairea ja itseriittoinen älykäs velho, joka osaa käyttää viehätysvoimaansa oikein. Hänestä pitävät miltei kaikki jotka häneen törmäävät, tavalla tai toisella. Toisinaan kuten ystävästä pidetään, toisinaan hän taas herättää samoja tunteita kuin lukiessa kirjaa, jonka pääpaha on niin loistava hahmo, ettei hänestä voi olla pitämättä. Lucius on halutessaan kovaääninen rehvastelija, mutta Severuksen ja Reguluksen kanssa jutellessaan hän osaa rauhoittua ja alkaa tutkia maailman ihmeitä keskustelun muodossa, ja viipyä siinä pitkänkin aikaa.
Luciuksella on kylmänharmaat silmät, suora nenä ja korkeat poskipäät. (Kuvasta poiketen) hänellä on pitkät valkeat hiukset, jotka hän useimmiten vetää korviensa taakse, tai sulkee samettinauhalla löyhäksi poninhännäksi. Luciuksen hiukset ovat reilusti pidemmät kuin Severuksen, melkein ristiselkään asti.
Lucius on perheensä ainoa lapsi, ja nauttii osassaan vauraudesta ja huomiosta, mutta myös vanhempien suurista odotuksista ainoan poikansa varalle.
Viidenneltä luokalta asti on Lucius seurustellut Narcissa Mustan kanssa, Bellatrixin ja Andromedan keskimmäisen sisaren. Kahden nuoren rakkaus vaikuttaa aidolta ja pitkäkestoiselta, eikä vain hetken huumalta. Lucius on nuorempana seurustellut muutaman kerran toisten tyttöjen kanssa, mutta Narcissasta hän ei aio luopua. Erittäin usein ovat Lucius ja Narcissa sylityksin, kiinni toisissaan ja niin rakastuneita, ettei se jää keneltäkään huomaamatta. Koko koulu on selvillä näiden kahden rakkaudesta.


Siriuksen ystävät:

Nimi: James Potter
Nimen merkitys: Syrjäyttäjä
Syntymäaika: 27.3.1960
Ikä nyt: 16v
Hiusten väri: Pikimusta
Silmien väri: Ruskea
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 189cm
Paino: n. 70kg
Kehonrakenne: Solakka, urheilullinen
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Peräisin vanhasta ja puhdasverisestä velhosuvusta, joka tunnetaan kunnollisina ja Pimeän Lordin vastustajina

Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Feeniksin kilta, oma perhe

On Siriuksen paras ystävä. Kaikista parhain, kuin veli. Pojat tutustuivat heti ensimmäisellä luokalla, eivätkä ole sen jälkeen pitkäksi aikaa eronneet. Ystävykset ovat kuin saman planeetan kaksi puoliskoa, eikä heitä voisi toisistaan erottaa.
James on ehkä hieman Siriusta rauhallisempi, mutta rakastaa yhtä lailla jekkujen tekemistä ja nauttii toisten kiusoittelusta, joissain tapauksissa kiusaamisestakin. James ei ole niin äänekäs kuin Sirius, mutta halutessaan hän osaa olla monta kertaa ilkeämpi. Siinä missä Sirius useimmiten toimii suoraan, saattaa James tehdä mitä vain selän takana. Hän mustamaalaa ja puhuu pahaa toisista, erittäin usein Severuksesta, ja useimmiten Lily Evansille. Sillä James tietää näiden kahden olleen aiemmin ystäviä, ja siksi hän koettaa saada Lilyn ajattelemaan Severuksesta pahaa. Miksi? No siihen ei ole vaikeaa vastata. James on päälakeaan myöten ihastunut, tai rakastunutkin, Lilyyn. Hän yrittää hakea tuon huomiota keinolla millä hyvänsä, ja useimmiten epäonnistuu surkeasti. Lily kun ei ole kiinnostunut Jamesin kaltaisista häiriköistä... Vai onko sittenkin?
James siis on loppujen lopuksi pahempi kahdesta pahasta, vaikka ei hänkään loppujen lopuksi läpeensä paha ole. James vain saattaa menettää kykynsä ajatella toiset ihmiset... Ihmisinä. Hän unohtaa että noillakin on elämä ja tunteet, ja ettei hän itse voi tehdä mitä tahansa toisten kustannuksella. Tavallaan siis kaikki Jamesin käytös ei ole hänen omaa vikaansa, hän vain yrittää saavuttaa omaa voittoaan, eikä ymmärrä sen joskus tuottavan muille paljon pahaa. Huomioon James ottaa kunnolla vain kelmiporukkansa ja Lilyn.
Jamesilla on pikimustat hiukset ja harmaanruskeat silmät, joita peittävät silmälasit. Hän on varreltaan huispaajaksi melko laiha, mutta Jamesilla lihasmassa ei rakennukaan leveänä massana, vaan tiiviinä kerroksena, minkä vuoksi hän näyttää heikommalta kuin on. Tästä ruumiinrakenteesta on hyötyä huispauksessa, sillä hän pelaa jahtaajan paikkaa.
Jamesilla on tavallinen mukava perhe, hän on ainoa lapsi, ja hänellä on molemmat vanhemmat, jotka ovat mukavia ja lempeitä ihmisiä. Niin mukavia, että he ottavat Siriuksenkin luokseen asumaan, kun tuo ei enää voi pysyä vanhempiensa luona.
James on laiton animaagi, ja hän osaa muuttua uroshirveksi.


Nimi: Remus John Lupin
Nimen merkitys:
Syntymäaika: 10.3.1960
Ikä nyt: 16v
Hiusten väri: Hiekanvaalea
Silmien väri: Kullanväri, meripihka
Ihon väri: Hyvin vaalea
Pituus: n. 170cm
Paino: n. 57kg
Kehonrakenne: Hoikka, solakka, terve
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Äitinsä on jästi ja isänsä puhdasverisestä Lupinin velhosuvusta
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Feeniksin klta, oma perhe

On kolmas poika, joka liittyi Kelmeihin Tylypahkassa ensimmäisenä vuotenaan. Remuksella ei koskaan aiemmin ollut ollut ystäviä, ja toisten poikien tarjoama toveruus toi hänelle suurta lohtua ja uskoa omaan elämäänsä pienenä yksitoistavuotiaana. Sillä Remuksella on salaisuus, hän on ihmissusi. Aina täysikuun aikaan poika kokee kivuliaan muodonmuutoksen, jonka myötä hän kadottaa itsensä ja muuttuu verta himoavaksi villipedoksi. Ystäviensä avulla hänen on kuitenkin onnistunut lievittää oireitaan, kun hän ei ole joutunut olemaan yksin. Ihmissusi Remuksesta tuli jo viisivuotiaana, kun Harmaaselkä-niminen ihmissusi puri häntä.
Remus on luonteeltaan rauhallinen, fiksu hänkin, mutta toisin kuin Sirius ja James, hänen täytyy opiskella. Remus rakastaa moninaisten kirjojen lukemista, ja hän yleensä tekeekin niin mieluummin kun osallistuu ystäviensä häiriköintiin. Monesti Remus iltaisin miettii, pitäisikö hänen yrittää estää tovereitaan tekemästä pahojaan, mutta noiden menettämisen pelossa hän ei tee mitään. Remus on luonteeltaan herkkä, eikä hän pelkää näyttää sitä, sillä hän haluaa olla oma itsensä monien ystävättömien vuosien jälkeen. Suoraan sanottuna Remus taitaa olla vähän enemmänkin herkkä, hän nimittäin ei ole tytöistä lainkaan kiinnostunut. Poika oli pitkään ihastunut ystäväänsä Siriukseen, mutta huomion puutteessa alkoivat tunteet pikkuhiljaa laantua. Edelleenkin Remuksen on silti vaikeaa ottaa vastaan joitain Siriuksen satunnaisia läheisyydenosoituksia, minkä vuoksi hän vaikuttaa joskus torjuvalta, vaikka ei niin lainkaan haluaisi.
Remuksella on vaaleat hiukset ja meripihkanväriset tarkkaavaiset silmät. Hän on varreltaan melko laiha, mutta lihastakin löytyy. Arpia hänellä on kaikkialla kehossaan suureksi osin muodonmuutosten vuoksi, jotka repivät hänen lihansa, nahkansa ja luunsa uuteen muotoon, ja aiheuttavat siten ikuisiakin arpia hänen iholleen.
Remuksella on tavalliset vanhemmat, joiden luo hän joka kesä palaa. Välit vanhempiin eivät kuitenkaan ole mitenkään erityisen sydämelliset tai lämpimät, johtuen osittain Remuksen ihmissuteudesta, jolle poika itse ei voi mitään. Loppujen lopuksi poika kuitenkin tulee vanhempiensa kanssa hyvin toimeen, eikä ongelmia näin synny.
Remus on rohkelikon valvojaoppilas.


Nimi: Peter Piskuilan
Nimen merkitys: Kivi
Syntymäaika: 5.7.1960
Ikä nyt: 16v
Hiusten väri: Vaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 160cm
Paino: n. 47kg
Kehonrakenne: Laiha, pieni
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Äiti puhdasverinen velho, isä jästisyntyinen
Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma

On Kelmien porukan viimeinen jäsen. Hän on Kelmeistä nuorin ja pienikokoisin, Peter kun on alle sadanseitsemänkymmenen pitkä, ei kuitenkaan paljoa. Hänellä on hiekanväriset hiukset ja harmaat silmät, sekä lapsenkasvot vaikka hän on kuusitoistavuotias kuten ystävänsäkin. Peter on niin ikään myös laiha, eikä hänellä lihaksiakaan sen erityisemmin ole.
Luonteeltaan Peter on melko säälittävä tapaus, hän juoksee Jamesin ja Siriuksen perässä kuin innostunut koiranpentu, muttei itse saa juuri mitään aikaiseksi. Hän on aina valmiina kannustamaan ja iloitsemaan ystäviensä puolesta, mutta oikeaa apua hän ei osaa antaa. Peter kun ei ole kovinkaan fiksu, eikä hän täten ole mukana suunnittelemassa Kelmien jekkuja, vaikka toteuttamisesta osa yleensä jääkin hänen vastuulleen - vähintäänkin jälkinaurut. Peter on kuitenkin kuin kelmien yhteinen projekti, jotain jota he kaikki auttavat. Näin Peter aina silloin tällöin pitääkin koko porukan kasassa, olemalla yhtälailla jokaisen sen jäsenen ystävä ja avustaja. Näin pikkuinen Peter Piskuilankin on ansainnut pakkansa ryhmässä, eikä ole siinä vain riippakivenä. Parhaansa Peter aina tekee, sitä ei käy kieltäminen. Harvoin se kuitenkaan riittää.
Peterillä on täysin normaali perhe ja elämä muutenkin, mutta Tylypahkassa hän saa paistatella parrasvaloissa osana koulun suosituinta porukkaa. Se onkin hänelle erittäin tärkeä paikka, ja luultavasti Peter olisi kiusatuimpien joukossa ilman parhaita ystäviään.
Animaagiksi ryhtyminen oli Peterille erittäin vaikea paikka, mutta lopulta sekin onnistui, ja niin Peter osaa muuttua rotaksi.


Nimi: Lily Evans
Nimen merkitys: Liljankukka
Syntymäaika: 30.1.1960
Ikä nyt: 16v
Hiusten väri: Kirkkaanpunainen
Silmien väri: Vihreä
Ihon väri: Vaalea
Pituus: n. 165cm
Paino: n. 58kg
Kehonrakenne: Pehmeä, hoikka
Ammatti: Opiskelija
Juuret: Jästisyntyinen

Uskollisuus: Iso-Britannia, Tylypahka, velhomaailma, Feeniksin kilta, oma perhe

Rohkelikon punakutrinen kaunotar, jästisyntyinen Lily, on erittäin fiksu ja suorapuheinen nuori noita. Hän tekee minkä kokee olevan oikein, mutta ajattelee yllättävän paljon myös tunteillaan. Lilyllä on isosisko Petunia, joka toisin kuin sisarensa, ei ole perinyt taikakykyjä. Tästä johtuen tuo on aina ollut kateellinen Lilylle. Vanhemmat taas rakastavat nuorempaa tytärtään suuresti, ja ehkä hieman jopa suosivat tuota "tavallisen" tyttärensä ohi.
Lilyllä on, kuten sanottua, kirkkaana räiskyvät tulipunaiset ja paksut hiukset, sekä kauniit vihreät silmät. Kaikki pitävät Lilyä hyvin kauniina, ja siitä kertoo myös hänen hyvä itsetuntonsa. Lily ei kehuskele kauneudellaan, mutta selvästi huomaa sen itsekin. Hänellä on melko pyöreät kasvot, mutta varreltaan hän on erittäin hoikka ja pituudeltaan naispuolisten keskiluokkaa, sunnilleen 165cm.
Ystävyys Severus Snapeen oli Lilylle hyvin tärkeää, sillä hän oli pitkään tytön ainoa linkki taikamaailmaan. Kuitenkin lopulta viidennellä luokalla Lily sai lopullisesti tarpeekseen Severuksen luihuismielipiteistä, ja lakkasi olemasta tuon ystävä. Kuitenkin sisimmässään on tyttö koko ajan vain odottanut, että Severus tulisi pyytämään anteeksi, ja koko juttu voitaisiin haudata menneisiin. Jos niin kävisi, olisi Lily valmis antamaan anteeksi. Hän ei ole koskaan uskonut Jamesin juttuja Severuksesta, vaan tuon puheet saavat tytön inhoamaan Jamesia. Toisaalta jos James ystävinen alkaisi käyttäytyä, ei Lilyllä olisi ongelmia muuttaa mielipidettään tuosta. Remuksesta Lily pitää kovasti, ja hän laskee tuon hyväksi kaveriksi tai jopa ystäväksi tyttäkavereidensa lisäksi.


-I love you and it kills me-