Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Norpat - Esineet, paikat ja mahdolliset unohdukset

Miron kevytmoottoripyörä

Mirolla on ollut kevytmoottoripyörä kaksi vuotta. Vanhempien vaatimuksesta hän keräsi itse kolmasosan hinnasta itse ja pyrki maksamaan kaikki bensat, ellei jonnekin ollut pakko päästä ja lompakko oli tyhjillään. Niin ei kuitenkaan käynyt vanhempien elinaikana kuin kerran ja sen jälkeen Mirolla on ollut varaa maksaa bensat ilman mitään ongelmia, sattuneesta syystä.
Miro on suunnitellut ajavansa kortin ja hankkivansa niin sanotusti oikean moottoripyörän heti kun se on mahdollista, mutta siihen asti kevari kelpaa oikein mainiosti. Autoa Miro ei halua, se on kalliimpi niin ostohinnan, verojen kuin vakuutustenkin kannalta ja vaikka Mirolla olisikin varaa hän ei tahdo tuhlata. Mieluummin hän pitää rahat kasassa ja elää mukavasti, mutta ei yli äyräiden. Mieluummin hän antaa rahaa hyväntekeväisyyteen kuin käyttää niitä turhiin asioihin. Autokortin hän on joka tapauksessa aikonu ajaa jo pidemmän aikaa, muttei Ramin kanssa sekoillessa ole löytänyt sille aikaa.


Juuson moottoripyörä

Juusolla on ollut moottoripyöränsä kaksi vuotta, siitä asti kun hän täytti kaksikymmentäneljä ja sai ajettua ajokortin. Sitä ennen hän käytti ajokkinaan vanhempiensa vanhaa kaksiovista volkkaria, joka yski ja ärisi milloin mistäkin syystä. Juuso korjaili autoa aina isänsä kanssa ennen katsastusta, jotta se menisi läpi edes jotenkuten. Isältään hän on oppinut rukkaamaan autoja ja selvittämään yksinkertaisimmat viat, korjaamaankin suurimman osan niistä. Monimutkaiset sähköviat ja ongelmat jarrujen kanssa ovat tietenkin asia erikseen ja niihin tarvitsee korjaajan. Sellaisia Juuso ei kuitenkaan ole kohdannut, ei ennen kun auto lopulta lakkasi yksinkertaisesti toimimasta ja päätyi romuttamolle. Silloin Juuso oli onneksi jo ostamassa moottoripyöräänsä.
Juuson sisaruksista mikään ei ole yhtä ihanaa, kun hypätä isoveljen kyytiin ja kikattaa tuon ajaessa rauhallisesti pienillä tehoilla ympäri tilan pihaa.


Miron kulho

Mirolla on eteisen lipastolla kulho, jossa hän pitää avaimiaan. Sen on tehnyt suomalainen taiteilija, joka asui monta vuotta aasiassa ja ihastui sen tyylimaailmaan. Kun kyseinen taiteilija palasi Suomeen hän alkoi tehdä omia töitään itämaiseen tyyliin, sen siroilla vedoilla ja kauniilla värisävyillä. Joskus hän jopa signeeraa oman nimensä töihin kauniilla kiinalaisilla kirjoitusmerkeillä.
Miron vanhemmat löysivät kulhon keskisuomesta sukulaisten luona käydessään juuri kun Anne oli kuullut odottavansa lasta. He olivat ostoksilla ja poikkesivat taiteilijan puodissa, missä he ihastuivat heti kauniin itämaisesti piirretyn kahlaajalinnun liikkeeseen ja sen ympärille piirrettyihin kaisloihin. He päättivät ostaa kalliin esineen ja antaa sen tulevalle lapselleen kun tuo valmistuisi lukiosta (tietysti he olivat varmoja, että heidän poikansa menisi lukioon), olisi tuo sitten tyttö tai poika. He eivät kuitenkaan koskaan eläneet tarpeeksi pitkään nähdäkseen poikansa tulevan ylioppilaaksi. Niinpä Suvin vanhemmat, jotka olivat tienneet kulhon suunnitelmasta, olivat pitäneet siitä huolta ja antoivat sen Mirolle tuon vanhemmilta.
Olisi luonnollista, että Miro pitäisi kulhoa lukkojen takana kuin aarretta, mutta hän tahtoo nähdä sen joka päivä. Sen takia hän säilyttää siinä avaimiaan, hän voi koskettaa vanhempiensa viimeistä lahjaa ainakin kahdesti päivässä. Hän voi hetken tuntea olevansa heidän lähellään.


Paikat:

Miron kämppä

Miro asuu kaksiossa, jossa on makuuhuone, kylpyhuone, olohuone ja oveton keittiö. Hän on sisustanut kotinsa yksinkertaisesti käyttäen tummien ja vaaleiden värien kontrastia hyödykseen.
Sisustus on tyylikän ja rauhallinen ja huonekalujen lisäksi yhdet suurimmista elementeistä ovat valtava lintuhäkki ja iso kissapuu, jossa Bella viihtyy.
(Kuten aina, mittasuhteet on mitä on.)













Juuson kämppä

















Juuson asunto on kaksikerroksinen, yläkerta on pienempi kuin alakerta. Alakerrassa on olohuone ja avokeittiö, ja sieltä johtaa ovi terassille ja pihalle, mistä tie vie paritalojen välisestä kujasta tielle minne asukkaat pysäköivät ajoneuvonsa. Lisäksi alakerrassa on vessa, kuten yläkerrassakin, mutta yläkerrassa on myös kylpyamme ja suihku. Lisäksi yläkerrassa on makuuhuone ja aula johon portaat johtavat. Juuso pitää tv:tä yläkerrassa, sillä alakerran sohvat ovat takan ympärillä.
Sisutsus on rentoa ja yksinkertaista ja sitä koristavat sieltä täältä merkit pikkusisaruksista. Lasten muoviset kylpyammeet ja potat alakerran vessassa, lelulaatikko portaiden vieressä ja toinen terassilla, iso sohva jolle mahtuu nukkumaan montakin lasta... Lisäksi tietysti Kissan tavarat. Makuupaikka portaiden takana, koirankoppi ulkona, sekä pitkin lattiaa pyörivät lelut.

Norpat - Vilkaisu vaatekkaappiin

Miron tyyli





















Miron tyyli on samaan aikaan monimutkainen ja yksinkertainen. Hän pitää värit aina samanlaisina eikä käytä yhtä aikaa monia kuoseja. Useimmiten hänellä on yllään t-paita tai toppi ja päällä nahkatakki tai farkkutakki. Jalassa useimmiten farkut tai tummasävytteiset housut ja jalassa nahkaiset kengät, maihareita tai erilaisia nauhabootseja.
Sen lisäksi Miro käyttää laukkuja ja reppuja, kaikki hyvin tarkalla silmällä valittuja, ei urheilulaukkuja, sekä koruja. Ja tietenkin se kaikkein tärkein, aurinkolasit. Mirolla on päässään aina aurinkolasit, oli hän sisällä tai ulkona, oli yö tai päivä, pimeää tai valoisaa. Jos joku kysyy aurinkolaseista hänen yleisin vastaus on: "Aurinkolasit ei oo mikä vaan asuste, ne on elämäntapa." Ja virnistää leveästi.
Miro on käyttänyt jatkuvasti aurinkolaseja suunnilleen kolmitoistavuotiaasta, eikä edes yrittänyt päästä niistä eroon. Mtä syytä siihen olisi? Häntä ei haittaa olla hieman erikoinen, mitä väliä jos joku hieman katsoo, ei hän mitä luultavimmin näkisi tuijottajaa enää koskaan uudestaan. Aurinkolasit ovat aina olleet ja tulevat luultavasti aina olemaan Miron tyylin ja koko olemuksen kulmakivi, ehkäpä se on osittain suojautumista ulkomaailmalta, piilossa pysyttelemistä, turvassa, kun silmät on piilotettu. Ehkäpä, mutta Juuson pyynnöstä Miro kyllä riisuu lasinsa.



Juuson tyyli



















Juuson tyyli on melko tavanomainen ja huomaamaton, mutta joka tapauksessa yksinkertaisen tyylikäs. Hän pitää farkkuja, lievästi ihoa myötäileviä t-paitoja ja ruutupaitoja, sekä useimmiten ruskeaa nahkatakkia. Hänellä on myös musta, mutta sitä hän  käyttää harvemmin. Juhla-asussaankin Juuso pitää yleensä farkkuja, ellei tilaisuus ole erityisen hieno ja sellaisessa hän on harvoin ollut. Jos pitää pukeutua vain siistimmin, niin Juuso pukee ylleen kauluspaidan... Mutta pitää farkut. Useimmiten Juusolla on kangastennarit, mutta lenkille hän pukee kunnon lenkkikengät, kisun kanssa juostessa ne ovat ehdottomasti paras vaihtoehto.
Juuso pyrkii ostoksilla ostamaan hyvälaatuisia ja yksinkertaisuudessaan hyvännäköisiä vaatteita, mutta arvostaa kaikkein eniten niiden mukavuutta. Juuso ostaa vaatteita harvoin, mutta silloin kun niin tekee hän ei pelkää käyttää rahaa, mies haluaa vaatteiden kestävän mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa.
¨
-Siivet minulle suutele-

Norpat - Uskonnoista ja maailmankatsomuksesta

Juuson perheessä ainoa oikeasti uskovainen on isoisä. Muu perhe on enemmänkin tapauskovaisia, suureksi osin isoisän kunnioittamiseksi. Kaikki lapset on kastettu kristinuskoon ja vaikka Juuso on monesti syystä jos toisestakin harkinnut kirkosta eroamista, hän ei ole sitä isoisänsä vuoksi tehnyt. Hän kokee olevansa sen velkaa vanhalle miehelle, joka on aina tukenut häntä, vaikkei olekaan aina ymmärtänyt tyttärenpoikaansa.
Perhe on aina käynyt joulu- ja pääsiäiskirkossa ja koska Juuso yhäkin viettää nämä juhlat perheensä luona, hän on vielä aikuisenakin aina liittynyt heidän seuraansa kaitsemaan nuorempiaan kirkon penkeillä ja kotonakin. Juuso onkin saanut lastenkaitsijan tehtävän jo useampana vuotena, monesti lasten on helpompi totella nahkatakkista isoveljeä joka kurvaa tilalle moottoripyörällään, kuin vanhempia joita pitäisi totella aina muutenkin. Tosin isoisä on myös poikkeus sääntöön, tuota kunnioitetaan ja totellaan aina. Lisäksi Juuso jaksaa leikittää sisaruksiaan juhlien aikana, kun vanhemmat yrittävät saada ruoan ja siivoamisen tehtyä. Sillä aikaa kaikki pienet sisarukset juoksevat vanhimpansa perässä.
Miro sen sijaan ei kuulu kirkkoon, eikä ole edes kastettu. Hänen molemmat vanhempansa ovat olleet vapaa-ajattelijoita koko ikänsä, samoin heidän vanhempansa, siitä pidemmälle Miron tiedot hämärtyvät, mutta hän tietää isänisänisänsä olleen yksi Suomen ensimmäisen vapaa-ajattelijainliiton jäsenistä. Kaikki Miron läheiset sukulaiset ovat olleet samoin vapaa-ajattelijoita, mutta nykyään hänen elävät sukulaisensa asuvat joko lapissa tai ulkomailla, eikä hän siksi tunne heitä oikeastaan laisinkaan. Miron elämään uskonto ei ole koskaan kuulunut sen kummemmin, mutta uskovaisten lapsuudenystävien myötä hän on oppinut kaikenlaista uskonnosta.


Vapaa-ajattelu ja agnostismi Miron elämässä

Jos Mirolta kysyy mikä on hänen uskonnollinen vakaumuksensa, hän sanoo olevansa vapaa-ajattelija. Toisaalta hän on myös agnostikko, eikä ota kantaa siihen onko Jumalaa olemassa vai ei. Hänen perusajatuksenaan on kuitenkin, että jos Jumala on olemassa, on Jumala luonut tieteen. Joten silloin sekä tiede, että Jumala olisivat oikeita ja todellisia. Koska hän ei siis voi olla varma, onko Jumalaa olemassa, hän menee tieteen kautta. Miro uskoo kaikkeen mikä on todistettu ja on ottamatta kantaa kaikkeen mistä ei ole todistettu mitään. Hän ajattelee, että jos esimerkiksi kummituksia olisi olemassa, se ei olisi yliluonnollista - sehän olisi olemassa. Ja hän uskoo myös, että maailmassa on paljon sellaisia asioita, mistä ihmiset eivät tiedä. Sen vuoksi hän uskoo sen mitä on omin silmin nähnyt ja epäilee loppua.
On vain yksi todistamaton asia mihin hän uskoo, ja se on, että avaruudessa on elämää. Toisaalta hänen ajatuksensa eivät muistuta millään tapaa avaruusoliojuttuja, eikä hän muutenkaan pidä asiaa yliluonnollisena, vaan päinvastoin. Jos avaruudessa ei olisi elämää, se olisi yliluonnollista
Kaiken kaikkiaan Miro ei ota mihinkään asioihin kantaa, jos hän ei tiedä niistä, joten sama pätee myös uskontoon. Hän ei ota kantaa niin kauan kun ei voi sitä tehdä, mutta joka tapauksessa Miro arvostaa jokaisen ihmisen uskontoa paitsi jos nuo oikeuttavat sillä kansanryhmää vastaan kiihottamista, toisten vahingoittamista tai jopa tappamista.



Kristinusko ja agnostismi Juuson elämässä

Kuten sanottua Juuson perhe on tapauskovaisia ja se on tarttunut jollain tasolla Juusoonkin. Hän ei käy kirkossa ilman perhettään, mutta kunnioittaa uskonnollisia arvoja - niin kauan kun pitää niitä järkevinä ja tasa-arvoisina.
Juuso kävi rippikoulun varsin mielellään, vaikka jotkut uskontokeskustelut olivatkin hieman tylsiä. Rippijuhlat ja vierailta saatu raha taisi kuitenkin korvata 15-vuotiaan Juuson leirin tylsät hetket. Vanhemmiltaan hän sai eniten rahaa, se oli helppoa vielä silloin kun hän oli ainut lapsi, ja se menikin kokonaan säästöön. Juuso tietää, ettei hänen pikkusisaruksilleen voi raha-asioissa käydä yhtä hyvin. Sen vuoksi hän on kieltänyt vanhempiaan antamasta hänelle joululahjoja.
Siitä huolimatta hän aina sellaisen saa, mutta yleensä jotain äidin itse kutomaa tai isän veistämää, kuten lapasia, villasukkia, koruja tai pieniä koriste-esineitä. Lapset taas ovat asia erikseen... Juuso on tainnut saada noilta suunnilleen kaikkea. Juuso itse kuitenkin pyrkii auttamaan vanhempiaan rahallisesti niin paljon kuin pystyy, vaikka nuo sitä yrittävätkin estää. Aina mennessään kylään Juuso hankkii ruhtinaalliset ruokavarat, joita yleensä riittää senkin jälkeen kun hän on jo lähtenyt kotiin. Myös koulutavarat hän on hankkinut jokaiselle jo kouluun menneelle sisarukselle ja nuoremmat odottavat näitä 'ekaluokkaostoksia' innolla. Tässäkin kohtaa vanhemmat yrittivät toppuuttaa vanhinta poikaansa, mutta kun tuo vetosi laatuaikaan pikkusisarusten kanssa nuo suostuivat joka vuosi nyt viiden sisaruksen ollessa koulussa. Reppu, penaali, kynät ja pari kouluvaatekertaa olivat aina Juuson ostamia ja syntymäpäivä- ja joululahjaksikin lapset saivat aina myös tarpeellisia käyttöesineitä.
Kaipa senkin kaiken voisi laskea kristinuskon arvoksi, vanhempien kunnioittamisen ja vahvojen perhearvojen osalle. Juusolle oli tärkeää olla avuksi ja iloksi perheelleen, sillä hän piti noita tärkeimpänä asiana elämässään.
Loppujen lopuksi Juusokaan ei sen kummemmin ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa vai ei. Hän pysyy hämärällä linjalla ja tyytyy siihen, että yöpöydän laatikossa on raamattu, rukousnauha ja rippiristi... Kaksi edellä mainittua isoisän antamia ja viimeinen koko perheeltä. Niilläkin oli paljon suuremmilta osin tunteellinen kuin uskonnollinen arvo.

- Siivet minulle suutele -

Norpat - Lemmikit

Nimi: Annabella's Isabella
Ikä nyt: 3v
Sukupuoli: Naaras
Laji: Kissa
Rotu: Pyhä Birma
Turkin väri: Valkoinen ruskeanaamio
Silmien väri: Safiirinsininen
Käyttötapa: Seurakissa

Isabella eli Bella on saanut kennelnimensä emänsä Annabellan mukaan. Paljoa kissan menneisyydestä ei kuitenkaan tiedetä, vain sen alkuperäinen nimi, että se on rotukissa ja se, että se mitä luultavimmin on syntynyt suomessa.
Kasvattajalta Bella päätyi kotiin jossa sitä pidettiin huonosti. Kissaa lyötiin ja peloteltiin ja se joutui koko ajan piilottelemaan ja pelkäämään. Naapurin tekemä ilmoitus sai lopulta viranomaiset toimimaan ja alle yksivuotias Bella ja omistajan muut eläimet vietiin eläinsuojaan. Sieltä Miro löysi silloin yksi vuotta täyttäneen kissansa, ja kissa ja poika lähes rakastuivat toisiinsa siinä silmän räpäyksessä, kun ensimmäisen kerran näkivät toisensa.
Miro on ainoa ihminen johon Bella todella luottaa, mutta se tulee hyvin toimeen niiden ihmisten kanssa, joihin se on tottunut. Naisista Bella pitää helpommin kuin miehistä ja esimerkiksi Suvi on Bellalle tuttu ja turvallinen hoitoapulainen. 
Bella pelkää kävelykeppejä ja isoja saappaita ja jos Miro tuo kotiinsa uusia ihmisiä se lähes satavarmasti piiloutuu raapimapuunsa kissanpesään. Silloin on vain yksi asia minkä voi tehdä, jotta kissa tuntisi olonsa turvallisemmaksi. Se on pakko ottaa piilostaan ihmisten ilmoille, ettei sen pelko ala muuttua paniikiksi. Sen vuoksi Miro yleensä vain ottaa Bellan syliinsä ja käskee vieraan antaa kissalleen makupaloja, niin hän teki myös silloin, kun Juuso kävi hänen luonaan ensimmäistä kertaa.
Bella ei ole enää roturekisterissä, sillä suojassa oltuaan se sopimuksen mukaan steriloitiin ennen seuraavalle omistajalle menemistä. Mirolle kuitenkin riittää hyvin leikkiminen ja ajan viettäminen Bellan kanssa, hän ei ole koskaan sen kummemmin välittänyt näyttelyistä.



Nimi: Tellervo, Antero ja Aline
Ikä nyt: 5v, 5v ja 7v
Sukupuoli: Naaras, koiras ja naaras
Laji: Papukaija
Rotu: Undulaatti
Sulkapeitteen väri: Keltainen mustin ja vihrein merkein, sininen valkoisin ja mustin merkein ja valkoinen mustin ja sinisin merkein
Silmien väri: Valkea
Käyttötapa: Seuralemmikki

Tellervo, Antero ja Aline olivat erään vanhuksen lemmikkejä. Tämän kuollessa kukaan sukulaisista ei halunnut ottaa lintuja, joten ne päätyivät eläinsuojaan, mistä Miro ne löysi pari vuotta ennen Bellaa.
Entinen omistaja oli pitänyt lintuja hyvin ja ne olivat seurallisia ja tottuneita ihmisiin jo ennen kun Miro toi ne kotiin. Sen vuoksi lintujen kanssa onkin ollut helppoa, vaikein osa niiden omistuksesta on ollut ison häkin ja herkkien lintujen kuljettaminen viimeisten kuukausien aikana, joina Miro on joutunut muuttamaan monta kertaa.
Undulaatit alkavat jo olla suhteellisen vanhoja, mutta Miron helpotuksesi yhä pirteitä, eikä niissä ole näkynyt sairastumisen merkkejä. Hyvällä tuurilla ne voivat elää vielä useita vuosia.


Nimi: Kissa
Ikä nyt: 5v
Sukupuoli: Narttu
Laji: Koira
Rotu: Sileäkarvainen noutaja
Turkin väri: Musta
Silmien väri: Ruskea
Käyttötapa: Seurakoira

Kissa eli Kisu on Juuson koira. Se on ostettu rekisteröitynä suoraan kasvattajalta, mutta se on käynyt elämänsä aikana vain kahdessa koiranäyttelyssä kasvattajansa ohjaamana. Kun se ei pärjännyt kovinkaan hyvin kasvattaja luovutti sen suhteen.
Kissaa kuitenkin voisi yhä viedä näyttelyihin, sillä sitä ei ole leikattu. Koiran juoksujen ollessa hyvin niukat Juuso ei nähnyt sen suurempaa syytä koiransa leikkauttamiseen.
Luonteeltaan Kissa on ystävällinen, hömelö ja miellyttämisenhaluinen. Se ei aina näytä ymmärtävän mitä ympärillä tapahtuu, mutta temppuja se oppii helposti ja osaa esimerkiksi tuoda Juusolle tuon tohvelit... Joita mies tosin käyttää hyvin harvoin, niiden viehätys on siinä kun koira kantaa ne hänen eteensä.
Aina halutessaan ulos Kisu hakee itse hihnan ja työntää sen Juuson käteen, vaikka yleensä puistoon päästessä se saakin kulkea irti. Kisu nimittäin osaa olla kiltisti Juuson lähettyvillä, eikä se mene toisten koirien luo ilman lupaa, vaikka niin kovasti haluaisikin.
Eniten maailmassa Kisu jumaloi Juusoa, jota se tottelee kaikessa ja kaikkialla... Ainakin melkein aina.


Nimi: Pehmo
Ikä nyt: 3v
Sukupuoli: Uros
Laji: Koira
Rotu: Samojedinkoira
Turkin väri: Valkoinen
Silmien väri: Musta
Käyttötapa: Seurakoira

Pehmo on Teemun koira. Se on kolmivuotias (kuvassa noin puolivuotias) ja rodultaan samojedinkoira. Sillä on paksu turkki jota Teemu huolellisesti harjaa ja trimmaa aina tarvittaessa. Pehmo on käynyt useammassa näyttelyssä ohjaajanaan kasvattaja tai Teemu ja voittanut muutaman palkinnonkin. Sitä ei siis ole leikattu.
Pehmo on luonteeltaan menevä, nokkela ja utelias. Siitä huolimatta se on vain yhden ihmisen koira ja sen ihminen on Teemu. Pehmo on kiltti ja se tulee hyvin toimeen koirien, muiden eläinten ja ihmisten kanssa (Kissan ollessa sen paras koirakaveri), mutta se ei tottele kunnolla muita kuin Teemua, jota se kuuntelee aina kun se huomaa miehen olevan tosissaan, jos tuo ei ole - minkä Pehmo huomaa aina - alkaa koira leikkiä ja pelleillä kuin mikäkin keskenkasvuinen.
Teemun ystävien kanssa Pehmo leikkii ja pitää hauskaa, mutta kun kerran paria lähestyttiin iltapimeällä uhkaavasti, säikytti Pehmo viattoman lenkkeilijän pahanpäiväisesti alkamalla äkkiä murista ja räksyttää hyvinkin aggressiivisen näköisenä. Pehmo siis pitää Teemusta myös tarkasti huolta, eikä antaisi kenenkään satuttaa miestä.


Nimi: Putte Edelmiina Juustopulla Virtanen
Ikä nyt: 5v
Sukupuoli: Emakko
Laji: Sika
Rotu: Minisika
Turkin väri: Tummanharmaa
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Seurapossu

Putte Edelmiina Juustopulla Virtanen sai nimensä Juuson pikkusisaruksilta. Kun monta alle kymmenvuotiasta haluaa antaa söpölle porsaalle nimen, ei siitä voi odottaa muuta kuin riitaa. Niinpä pussu sai pitkän nimen ja monta kutsumanimeä. Putte, Puttis, Ellu, Juustis, Elmi... Mutta rakkaalla lapsellahan on monta nimeä. Putte on saanut yhden poikueen porsaita ja sille suunnitellaan toista. Ja niin on käynyt, että pikkuporsaat ilahduttavat perheen lapsia jopa enemmän kuin kissanpennut. Perhe on suunnitellut, että seuraavasta katraasta he pitäisivät yhden porsaan, jos niitä tulee yli kaksi.
Putte on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen. Sen murjottava katse ja hölmö naama valehtelevat, tosiasiassa possu on leikkisä ja hyvin fiksu. Se osaa monia temppuja joita lapset ovat opettaneet sille isoisänsä avustuksella. Putella on tapana kesäisin makoilla nurmikolla varjossa ja nousta tervehtimään tilalla käyviä vieraita samaan aikaan koiran kanssa. 


Nimi: Unski ja Pietu
Ikä nyt: 14v ja 22v
Sukupuoli: Ruuna
Laji: Hevonen
Rotu: Suomenhevonen ja shettlanninponi
Turkin väri: Ruunikko ja valkoinen ruskeilla lehmälaikuilla 
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Ratsu, vetohevonen

Unski ja Pietu ovat Tuulesvuon perheen hevoset. Ensimmäisenä perhe osti Pietun, kun Juuso oli kuusivuotias. Silloin perheellä oli myös suomenhevostamma, mutta se menehtyi Juuson ollessa kaksitoistavuotias. Tamma oli silloin kahdeksantoista vuotta vanha. Unski on kyseisen tamman sisarenpoika, joka liittyi perheeseen ollessaan kaksivuotias. Hevosten vanhentuessa ovat Juuson vanhemmat alkaneet harkita uuden hevosen ostamista ja viime aikoina isoisä onkin alkanut etsiä sopivaa nuorta hevosta. Se olisi luultavasti rodultaan shetlanninponi tai risteytysponi, jotta nuoremmat lapset voisivat ratsastaa ja ajaa sillä.
Unski on luonteeltaan lempeä, mutta ratsastaessa hieman hankalampi kuin Pietu, joka on aina ollut hoitaessa hieman ärhäkkä. Taluttaessakin se yrittää välillä nykäistä riimun irti taluttajan kädestä. Se ei kuitenkaan yritä satuttaa tai käydä kiinni, sen touhut on enemmänkin tarkoitettu ärsyttämään ihmisiä kuin oikeasti satuttamaan ketään. Ratsastaessa Pietu on ystävällinen ja tottelevainen, mitä nyt joskus nostaa laukan vain ajatellessaan että avu saattoi olla tarkoitettu siihen. Yhäkin yli kahdenkymmenen vanhana Pietu rakastaa juoksemista.



Nimi: Moksu
Ikä nyt: 2v
Sukupuoli: Uros
Laji: Koira
Rotu: Labradorinnoutaja
Turkin väri: Suklaanruskea
Silmien väri: Tummanruskea
Käyttötapa: Metsästys, vahtiminen, seuralainen

Moksu on Tuulesvuon perheen koira. Se on rodultaan labradori ja toimii isoisän apuna lintumetsällä yhtä mielellään, kuin leikkii perheen lasten kanssa. Se on myös Kissan hyvä toveri ja leikkikaveri. Aina Juuson vieraillessa kotona koirat nukkuvat samassa pinossa kissojen kanssa.
Moksu rakastaa touhua ja tekemistä mitä sen ympäriltä löytyykin paljon. Se kaveeraa Puten kanssa ja nuolee usein possun korvia kiintymyksen osoituksena. Moksu nukkuu kesäisin ulkona, sillä se pysyy mieluiten eläintovereidensa luona haistelemassa yöilmaa, kun on sisällä mistä pitäisi koko ajan olla vinkumassa ulos. Talvisin asia on silti toinen, silloin Moksu juoksisi häntä koipien välissä raapimaan sisälle jos se lähetettäisiin yöksi ulos. Talvisin Moksu nukkuu yleensä jonkun perheen lapsen vieressä (kun kyseinen muksu on sen salaa sänkyynsä päästänyt) tai luvallisesti eteisen sohvalla.
Moksu on luonteeltaan ystävällinen ja tottelevainen ja aina perheen tuttaville se on enemmän kuin toverillinen. Siitä huolimatta niinä parina kertana kun perheen tilalle on eksynyt joku Moksun ollessa ulkona vahdissa, se on alkanut haukkua niin kovaa että perheen isä tai isoisä on varmasti herännyt. Kaikkein kiihkeimmin Moksu pitää huolta perheen lapsista, varsinkin nuorempia se vahtii erittäin tarkalla silmällä kun nämä ovat ulkoilemassa ja jos sen mielestä tilanne näyttää vaaralliselta, muut varmasti huomaavat sen.


-Siivet minulle suutele-

maanantai 29. joulukuuta 2014

Norpat - Sivuhahmot

Nimi: Aarni Heikki Daniel Hietala
Nimen merkitys: Kotkan tavoin hallitseva
Syntymäaika: 1995
Hiusten väri: Tummanruskeat
Silmien väri: Tummanruskeat
Ihon väri: Vaalea, kalpea
Pituus: 174cm
Kehonrakenne: Hoikka, laiha
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Ystävät, Suomi
Uskonto: Kristinusko

Aarni on ollut Miron kanssa samalla luokalla ala-asteelta asti. Miro ja Suvi tutustuivat poikaan kaikkien ollessa kahdeksanvuotiaita.Aarolla on tumma tukka ja silmät, sekä kalpea iho. Hän pukeutuu yleensä sporttisesti tummahkoihin väreihin, joissa usein on valkoisia yksityiskohtia.
Luonteeltaan Aarni on suhteellisen rauhallinen, hyväntuulinen ja ystävällinen, mutta sanaillessaan terävä. Hänestä on mukavaa olla oikeassa ja hän pyrkii siihen aina, joskaan ei kovinkaan aggressiivisesti. Hän pitää syvällisistä ja älykkäistä keskusteluista ja lukee paljon erilaisia kirjallisuuden lajeja.
Aarni harrastaa kirjallisuutta, juoksemista ja uimista. Hän seurustelee Janin kanssa. He opiskelevat samassa yliopistossa.


Nimi: Jani Petteri Laine
Nimen merkitys: Armollinen
Syntymäaika: 1995
Hiusten väri: Hiekanvärinen
Silmien väri: Tummansininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: 165cm
Kehonrakenne: Laiha
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Ystävät, Suomi
Uskonto: Ateisti

Jani tutustui Miroon ja Suviin samaan aikaan Aarnin kanssa, porukan muodostuessa koulun toisella luokalla. Hänellä on hiekanvaaleat hiukset ja kauniit tummansiniset silmät. Jani on ruumiinrakenteeltaan hyvin laiha ja yleensä hyvin vaaleaihoinen, mutta kesäisin hän ruskettuu kevyesti.
Jani pukeutuu useimmiten huolettomasti, mutta vaatteisiin jotka sopivat hänelle. Nuorukaisella kun on synnynnäinen tyylitaju, jota hän ei vain sen kummemmin jaksa hyödyntää.
Janin välit perheeseensä ovat huonot. Kun isä ja äiti kuulivat Janin seksuaalisesta suuntautumisesta ja poikaystävästä, nuo heittivät poikansa välittömästi pois kotoa. Nykyään Jani asuu yhdessä Aarnin kanssa, mutta heti joutuaan pois kodistaan hän muutti tuon vanhempien luokse. Jani ei pidä yhteyttä vanhempiinsa, mutta kaksi vuotta vanhempaan isoveljeensä kyllä, tuo hyväksyy hänet sellaisena kun tuo on.
Luonteeltaan Jani on innokkaampi kuin Aarni, hän rakastaa hauskanpitoa ja tanssimista ja useimmiten hän saa myös ystävänsä mukaan sinnikkyydellään... Yleensä Miro on ainoa poikkeus tähän sääntöön.
Jani harrastaa, yleensä kaikkien suureksi yllätykseksi, kutomista. Hänellä epäiltiin ylivilkkauden vuoksi lapsena ADHD:ta ja kutominen auttaa häntä keskittymään ja pitämään ajatuksensa keskellä olevassa hetkessä. Aina ollessaan luennoilla hän kutoo Aarnin käsi hartioillaan ja saa ryhmän tyttöjen hymyilevät katseet itseensä.


Nimi: Adin Brahmadi
Nimen merkitys: Komea
Syntymäaika: 1995
Hiusten väri: Musta
Silmien väri: Tummanruskea
Ihon väri: Oliivinvärinen
Pituus: 192cm
Kehonrakenne: Lihaksikas, vahva
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi, Pakistan
Uskonto: Islaminusko, ateisti

Adin on alkuperältään Pakistanilainen, hänen perheensä joutui pakenemaan maasta poliittisina pakolaisina Adinin ollessa vasta parin vuoden ikäinen. Ensin perhe pakeni rajan yli Intiaan ja sieltä he hakivat turvapaikkaa Suomesta, jonka he onnekseen saivat vuonna 1998. Perhe sai valtion avustamana asunnon ja vanhemmat alkoivat nopeasti opiskella kieltä ja kulttuuria. Jo muutaman vuoden kuluttua heidän kielitaitonsa oli käytännöllisesti katsoen sujuvaa ja he kykenivät tekemään parempipalkkaista työtä ja opiskelemaan uutta ammattia itselleen. Siitä perhe sai hyvän alun ja lapsille taattiin perushyvä alku elämälle. Perheen lapset ovat aina puhuneet kotona urdua, toista Pakistanin virallisista kielistä ja tarhassa ja koulussa he oppivat puhumaan Suomea. Niinpä Adin puhuu suomea yhtä sujuvasti kuin kuka tahansa kantasuomalainen kansalainen. Hän tutustui muihin kolmannella luokalla vaihtaessaan koulua.
Adin on luonteeltaan hyvin huumorintajuinen ja rauhanomainen, mutta myös varovainen. Hän ei ole ainoa ihminen, joka on kohdannut Suomessa rajuakin rasismia. Siitä huolimatta Adin pitää Suomea kotinaan, eikä haluaisi muuttaa pois, edes alkuperäiseen kotimaahansa... Tai ehkä varsinkaan sinne. Ne ainoat hämärät muistot joita Adinilla Pakistanista on, eivät ole hyviä. Silti hän arvostaa kotimaansa kulttuuria ja samalla vanhempiaan, hän vain on kasvanut siitä erilleen.
Perheen oli vaikeaa hyväksyä, että Adin seurustelee tytön kanssa, joka ei kuulu islaminuskoon. Adin on kuitenkin tehnyt hyvin selväksi, että hän rakastaa Linneaa, eikä aio jättää tätä perheensä painostuksesta huolimatta. Niin, vaikkakin pitkin hampain, vanhemmat ovat hyväksyneet Linnean. Vanhempien vastustus johtui myös osittain siitä, että he uskoivat Linnean aiheuttavan Adinissa väkivaltaisuutta, kun nuorukainen kerran löi tyttöystäväänsä ahdistellutta miestä ja joutui sen vuoksi poliisikuulusteluun. Adin ei saanut syytteitä teostaan, sillä tapahtumalla oli silminnäkijöitä.


Nimi: Linnea Susanna Salo
Nimen merkitys: Vanamo
Syntymäaika: 1995
Hiusten väri: Hiekanruskeat, värjätty vaaleiksi
Silmien väri: Vaaleansiniset
Ihon väri: Vaalea, kalpea
Pituus: 165cm
Kehonrakenne: Hoikka, pehmeä
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Ystävät, Suomi
Uskonto: Ateisti

Linnea tutustui muihin toisella luokalla










Nimi: Kasimir "Kassu" Haukela
Nimen merkitys: Rauha
Syntymäaika: 1993
Hiusten väri: Hiekanruskeat
Silmien väri: Harmaansiniset
Ihon väri: Vaalea, kalpea
Pituus: 178cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Työtön
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi, Venäjä
Uskonto: Ateisti





Nimi: Henri, Katja ja Jaana
Nimen merkitys: Omaisuuden haltija, puhdas ja kitkerä
Syntymäaika: 1953
Hiusten väri: Tummanruskea, värjätty tummanruskea ja vaalea
Silmien väri: Vihreä, sininen, vihreä
Ihon väri: Vaalea
Pituus: 185cm, 164cm ja 158cm
Kehonrakenne: Lihaksikas, laiha ja normaali
Ammatti: Pääsääntöisesti editoija, sihteeri ja kirjoittaja


Nimi: Veikko Leinola
Nimen merkitys: Toveri
Syntymäaika: 1953
Hiusten väri: Harmaantunut ruskea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Ruskettuva
Pituus: 182cm
Kehonrakenne: Normaali
Ammatti: Apulaisjohtaja
Uskollisuus: Perhe, Suomi, yhtiö
Uskonto: Kristinusko





sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Norpat - Perheenjäsenet

Nimi: Pertti ja Hanna Tuulesvuo (os. Heikkilä)
Syntymäaika: 1971 ja 1972
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Loistava valo ja armo
Hiusten väri: Ruskea ja auringonvaalea
Silmien väri: Siniharmaa ja viherharmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: 194cm ja 172cm
Kehonrakenne: Lihaksikas, tukevahko ja hoikka, terve
Ammatti: Kotitilan pitäjät, viljelijät
Juuret: Savossa ja Venäjän puolelle jääneessä karjalassa
Uskollisuus: Perhe, ystävät, Suomi
Uskonto: Kristinusko

Pertti ja Hanna ovat pientilan omistajia. Heillä on lehmiä, kanoja, kaksi hevosta, kaksi vuohta ja pikkupossu. Lisäksi perheellä on koira ja neljä kissaa. Lehmien maitoa ja kanojen munia ja lihaa käytetään omaan käyttöön, mutta munia myös myydään eteenpäin naapureille ja läheisille kyläkaupoille. Uusin bisnes on maidon myyminen Valion uudelle luomumerkille.
Näiden lisäksi perhe saa lisätienestejä isän ja isoisän auttaessa naapureita maan viljelemisessä keväisin ja syksyisin. Omia peltoja heillä ei ole.
Pertti ja Hanna tapasivat yläasteikäisinä ja he ovat seurustelleet 14- ja 13-vuotiaista asti. Kun Hanna oli 16-vuotias hän tuli raskaaksi ja yhdessä nuoret päättivät pitää lapsen. Pienokainen sai nimekseen Juuso ja pitkän aikaa hän oli vanhempiensa ainoa lapsi.
Viisitoista vuotta myöhemmin, Pertin ollessa 32- ja Hannan 31-vuotias, heille syntyi toinen lapsi, Julia. Ja kymmenen vuoden kuluessa heille oli syntynyt yhteensä kaksitoista lasta. Nyt Hanna odottaa perheen kolmansia kaksosia ja kolmattatoista ja neljättätoista lasta, jotka syntyvät ennusteen mukaan vuoden 2015 kesän alussa.





Nimi: Julia Tuulesvuo
Syntymäaika: 2004
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Nuorekas
Hiusten väri: Auringonvaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 167cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko





Nimi: Jaakko ja Eero Tuulesvuo
Syntymäaika: 2006
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Syrjäyttäjä ja ikuinen hallitsija
Hiusten väri: Hiekanvärinen
Silmien väri: Viherharmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 193cm ja 195cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko







Nimi: Saara Tuulesvuo
Syntymäaika: 2007
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Prinsessa
Hiusten väri: Auringonvaalea
Silmien väri: Vihreänharmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 165cm
Kehonrakenne: Hoikka, pyöreä
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko








Nimi: Aino Tuulesvuo
Syntymäaika: 2008
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Ainoa
Hiusten väri: Punertavanvaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 170cm
Kehonrakenne: Hoikka, pyöreä
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko








Nimi: Emmi ja Hannu Tuulesvuo
Syntymäaika: 2010
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Vahva ja armollinen
Hiusten väri: Hiekanvärinen
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 172cm ja 192cm
Kehonrakenne: Hoikka, pyöreähkö ja hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko






Nimi: Henni Tuulesvuo
Syntymäaika: 2011
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Hallitsija
Hiusten väri: Punertavanvaalea
Silmien väri: Sinivihreä
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 172cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko










Nimi: Liina Tuulesvuo
Syntymäaika: 2012
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Lopullinen
Hiusten väri: Auringonvaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 175cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko





Nimi: Sami Tuulesvuo
Syntymäaika: 2014
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Kuultu
Hiusten väri: Punertavanvaalea
Silmien väri: Viherharmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 197cm
Kehonrakenne: Hoikka, pyöreä
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko





Nimi: Ilona Tuulesvuo
Syntymäaika: 2014
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Loistava valo
Hiusten väri: Punertavanvaalea
Silmien väri: Sininen
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko






Nimi: Eino ja Nette Tuulesvuo
Syntymäaika: 2015
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Miekalla hallitseva ja puhdas
Hiusten väri: Punertavanvaalea
Silmien väri: Harmaa
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: Täysikasvuisena 194cm ja 173cm
Kehonrakenne: Hoikka
Ammatti: Opiskelija
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko



Nimi: Johannes Heikkilä
Syntymäaika: 1949
Kotipaikka: Loviisa, Suomi
Nimen merkitys: Armollinen
Hiusten väri: Harmaantunut hiekanruskea
Silmien väri: Ruskea
Ihon väri: Vaalea, ruskettuva
Pituus: 187cm
Kehonrakenne: Lihaksikas, tukeva
Ammatti: Eläkeläinen
Uskollisuus: Koti, perhe, Suomi
Uskonto: Kristinusko

Johannes on Hannan isä ja Juuson isoisä. Hänen sukunsa on peräisin Venäjän viemästä Karjalasta ja siitä seurannut venäjäviha näkyy vahvasti Johanneksessa. Siitä huolimatta hän on ahkera, hyväkuntoinen ja lämminsydäminen mies, joka rakastaa perhettään, lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Johannes tietää Juuson olevan homo, eikä se häiritse häntä pätkääkään. Miehen kuullessa uutisen hän hiljeni pitkäksi aikaa ja Juuso alkoi jo tulla epätoivoiseksi. Lopulta Johannes kuitenkin veti nuoren Juuson karhumaisesti kainaloonsa ja totesi rakkauden ja onnen olevan kaikkein tärkeintä. Niinhän hänen edesmennyt vaimonsakin olisi sanonut ja Johanneksen mielestä Saara oli aina oikeassa.
Johannes jäi eläkkeelle kuusissakymmenissä ja vaimonsa aikaisen kuoleman jälkeen hän muutti tyttärensä ja tämän suuren perheen maatilalle. Lapsilla on tapana kerääntyä hänen ympärilleen ja pyytää tarinoita ja vaikka Juuso oli jo aikuinen Johanneksen muuttaessa tilalle, liittyi hän aina pikkusisarustensa joukkoon tilalla vieraillessaan.Johanneshan kertoo parhaat tarinat.
Johannes auttaa tilan hoidossa ja hauskuuttaa lapsia silloin, kun vanhemmilla on kiire hoitaa eläimiä.


Nimi: Anne ja Pekka Pihlaja
Syntymäaika: 1960 ja 1955
Kuolinaika: 5.2.2013
Kotipaikka: Helsinki, Suomi
Nimen merkitys: Jumalan suosikki ja kivi
Hiusten väri: Tummanruskea ja harmaantunut hiekanvärinen
Silmien väri: Ruskea ja sininen
Ihon väri: Vaaleahko, ruskettunut ja vaalea
Pituus: 164cm ja 175cm
Kehonrakenne: Laiha, hoikka ja tukeva, vankka
Ammatti: Kotirouva ja yhtiön omistaja
Uskollisuus: Koti, perhe, yhtiö, ystävät, Suomi
Uskonto: Vapaa-ajattelu

Anne ja Pekka tapasivat parikymppisinä Pekan vanhempien järjestämissä juhlissa. Heidän vanhempansa tunsivat toisensa, mutta lapset eivät olleet aiemmin tavanneet toisiaan. Pari alkoi tapailla ja rakastui. Pekan vanhempien kuollessa pariskunta otti hoitaakseen Pekan isän aloittaman yhtiön ja sen alkaessa kukoistaa Anne alkoi odottaa heidän ensimmäistä ja ainoaa lastaan. Tällöin Anne oli 35- ja Pekka 40-vuotias. Luultavasti heidän ikänsä vuoksi Miro jäikin ainoaksi lapseksi, sillä esikoisena taisi olla perheen yhtiö.
Anne ja Pekka olivat tehneet varasuunnitelman kuolemaansa ajatellen, poikansa hyväksi. Vanhempien kuollessa auto-onnettomuudessa talvella vuonna kaksituhattakolmetoista, siirtyi yhtiö perintönä Miron omistukseen. Sopimuksen mukaan vanhempien ystävä ja yhtiön apulaisjohtaja auttaa Miroa yhtiön päätöksissä ainakin siihen asti että Miro täyttää 25 vuotta ja silloin sopimus uusitaan, jos sitä halutaan vielä jatkaa.

-Siivet minulle suutele-