Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

lauantai 18. tammikuuta 2014

SS - Vilkaisu vaatekkaappiin

Velhoilla on tietenkin aivan omat tapansa myös pukeutumisen suhteen. Useimmiten velhoyhteisöissä he pukeutuvat maata viistäviin kaapuihin, pitkiin ja leveähihaisiin takkeihin, tunikoihin ja eri pituisiin viittoihin.
Vaatteiden tyylit vaihtelevat todella yksinkertaisen mustista monikuvioisiin ja -värisiin kankaisiin, joita on koristeltu paljon ja suurella vaivannäöllä. Myös erilaiset kirjonnat ovat yleisiä velhojen vaatteissa. Usein vaateparteen kuuluu myös suippo velhonhattu ja vyö, jolla voi pitää taikasauvaa. Koristeelliset napit, reunat, vyöt ja korut ovat nekin yleisiä varsinkin suvuilla, joilla on suvun pikkuhiljaa keräämä aarre Irvetan pankkilokerossa. Velhot käyttävät myös housuja ja muita jästivaatteita, mutta niissä on usein jästivaatteisiin verraten erikoinen malli, leikkaus tai väritys, joka pistettäisiin huomioon jästien kaupungeissa ja kylissä.
Jästien keskuudessa velhot pukeutuvatkin jästien normaaleihin vaatteisiin, jotkut paremmalla menestyksellä kuin toiset. Kuitenkin suurin osa velhoista osaa pukeutua jästeiksi hyvin, sillä he asuvat soluttautuneina jästien joukkoon. Jästit nimittäin eivät saa tietää velhoista, ja sen vuoksi he asuvatkin mieluiten siellä missä asuu jästejäkin, mutta siitä huolimatta myös toisia velhoja. Kaltaistensa tapaaminen kun on velhoille erittäin tärkeää. Paikoissa missä on enemmän velhoja kerralla kuten Tylypahkassa, on erittäin vahvat taikasuojaukset, jotka estävät jästejä löytämästä niitä.
Koulussa kaikki oppilaat pukeutuvat mustaharmaisiin koulupukuihin, joihin sisältyy pojilla housut ja tytöillä vekkihame, neulepaita, kauluspaita, kravatti ja kaapu. Lisäksi tietenkin kengät, viitta ja lohikäärmeennahkaiset hanskat. Myös tupakaulahuiveja- ja lapasia käytetään usein, vaikka jotkut suosivatkin yksinkertaisempia ja huomaamattomampia asusteita.
Tuvan vaakuna on jokaisen kaavun rinnan vasemmalla puolella. Myös kravatti ja neulepaidan reunus on tuvan väreissä. Rohkelikon vaakunassa on leijona, ja sen värit ovat punainen ja kultainen. Luihuisen vaakunssa on käärme, ja sen värit ovat vihreä ja hopea. Korpinkynnen vaakunassa on korppi, ja sen värit ovat sininen ja pronssi. Puuskupuhin vaakunassa on mäyrä, ja sen värit ovat keltainen ja valkomusta. Tupien eläimet edustavat niiden perustajia ja heidän luonteitaan ja oppilaita, jollaisia he halusivat koulussa ja omissa tuvissaan opettaa. Rohkeita, ovelia, viisaita ja reiluja.
Kuumilla säillä oppilaat jättävät usein kaapunsa pois, ja joskus myös neulepaidan. Koulupuvun muunteleminen pienillä yksityiskohdilla, kuten kravatin löysentämisellä tai pois neulepaidan alta nostamalla on sallittua, ja korujen ja hiuskoristeiden pitäminen myös, kunhan se ei mene liiallisuuksiin. (Muistakaamme, että pelin tapahtumat sijoittuvat 70-80-luvulle, siksi jästivaatteiden tyyli).


Severuksen tyyli vapaa-ajalla

Severus ei ole kouluikäisenä päässyt ilmentämään omaa tyyliään, sillä hänellä ei ole lainkaan omaa rahaa tai oikeutta käyttää sitä vähää itse, mitä häneen kulutetaan. Niin vaatteet ovat yleensä mahdollisimman halpoja, epäistuvia, epämukavia ja useimmiten rumiakin vielä kaiken lisäksi. On lähellä, että Severus kieltäytyisi pistämästä niitä päälleen, mutta eihän hän voi alastikaan kulkea. Vaatekkappaleista eniten Severus vihaa trumpettihousuja, mutta molemmat hänen farkkunsa ovat sellaiset. Toiset enemmän kuin toiset (kuvassa ne jotka enemmän). Lisäksi hänellä on pari yksiväristä kauluspaitaa, ruma villapaita ja muutama t-paita, joista yksi on raidallinen ja toiset kaksi yksivärisiä. Lisäksi hänellä on kuluneet tennarit, mutta ei mitään talvikenkiä. Armeijanvihreä kaulaliina, ei tupavaatteita. Lohikäärmeennahkahanskat ja koulupuvut. Siinä se, ei muuta.
Vasta koulun loputtua Severus kykeni alkamaan oman tyylinsä luomisen, kun hän muutti pois kotoaan ja sai omat rahansa ja rauhansa. Silloin hän osti mustat bootsit, jollaisia punkkarit käyttivät, ja pitkän mustan takin, joka oli peräisin velhokaupasta, mutta tarpeeksi tavallinen, jotta sitä pystyi käyttämään jästien ilmoilla. Mustaa. Mustaa kaikkein mieluiten.


Siriuksen tyyli vapaa-ajalla

Siriuksen taas on onnistunut luomaan oma tyyli, vaikkeivat vanhemmat jästivaatteitaan juurikaan ole hyväksyneet. Hänellä kuitenkin oli aina omat käyttörahansa, ja ne hän käytti miten halusi. Sellaisiin vaatteisiin ja esineisiin, kuin vain sattui tahtomaan.
Siriuksen tyyli näin lyhyesti sanottuna on tyylikas, mutta yksinkertainen. Hänellä on kaksi mustaa nahkatakkia, jotka ovat hänen ehdottomat lempivaatteensa nauhoitettujen bootsien lisäksi. Ne ovat paras löyty, jotka Sirius on ikinä tehnyt. Hän pitää bootseja rennosti, nauhat löyhällä rusetilla. Siriuksen housut ovat suurimmaksi osaksi farkkuja, ellei juhla- ja koulupukua lasketa mukaan. Värejä on tummansinisestä vaaleaan siniseen. Jotkut housuista ovat vähäsen trumpettimuotoisia (kuva), mutta mitkään eivät liioitellun tai edes huomattavan levennetyt. Suurin osa farkuista on kapeita, sillä Sirius tuntee niiden istuvan hänelle paremmin kuin 70-luvun leveiden muotiluomusten.
Siriuksella on jonkun verran myös velhojen vapaa-ajan vaatteita, joita hän on pitänyt vanhempiensa ja noiden ystävien järjestämissä juhlissa. Hän kuitenkin lopetti niistä suurimmassa osassa käymisen jo kauan ennen kun alkoi asua Pottereilla, sillä puhdasveristen tekopyhyys inhotti häntä.
Siriuksella on tupaneulokset, ja hän pitää niitä yllään aina kylmällä säällä.

-I love you and it kills me-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti