Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

SS - Uskonnoista ja maailmankatsomuksesta

Velhoilla ei suoranaisesti ole uskontoja, vaikka heidän ajatusmaailmassaan onkin paljon vivahteita kristinuskosta. Velhot eivät usko jumaliin tai jumalolentoihin, mutta toisten kunnioittaminen ja muut sen kaltaiset arvot ovat heille tärkeitä.
Velhoille tuttuja ovat myös monet kristinuskostakin löytyvät erilaisuuden syrjimistä muistuttavat ajatusmallit. Tätä esiintyy paljon varsinkin kaikkein vanhimmissa puhdasverisissä velhosuvuissa.
Täysin puhdasverisiä velhosukuja ei kuitenkaan enää ole olemassa, vaan kaikissa on jonkin verran jästiverta. Tätä eivät kuitenkaan suurin osa niin sanotusti puhdasverisistä velhosuvuista suostu myöntämään, vaan he uskovat vahvasti paremmuuteensa.
Homous on velhoille samanlainen kauhistus kuin vanhanaikaisille ihmisille. Se ei kuitenkaan heidän laeissaan ole kiellettyä tai minkäänlaisen rangaistuksen takana. Pelkästään pääsääntöisesti paheksuttua, varsinkin vanhanaikaisten velhosukujen keskuudessa. Kuitenkin myös velhoilla esiintyy homoutta siinä missä jästeilläkin.
Monesti myös jästin ja velhon välinen suhde on paheksuttua, mutta nuoremmilla velhoilla tämäkin on alkanut jäädä vanhanaikaiseksi mielipiteeksi. Tietenkin jälleen kerran, mukaan laskematta vanhoja puhdasverisiä velhosukuja, joiden jäsenet saattavat mennä naimisiin omien serkkujensa kanssa, pitääkseen verensä omanaan ja puhtaana.
Uskontoja tärkeämmäksi on alkanut tulla mielipiteet jästeistä ja jästisyntyisistä. Voldemort ja tämän kannattajat kuolonsyöjät kun ovat heitä vastaan, mutta monet myös kannattavat jästien, velhojen ja jästisyntyisten yhdistämistä yhdeksi kansaksi, ja jästisyntyisten kouluttamisen jatkamista. Tämän mielipiteen tarkimmat kannattajat ovat Feeniksin killan jäseniä.



Kuolonsyöjien ajatusmallien kannattaminen Severuksen elämässä

Severus ei allekirjoita kaikkia Lordi Voldemortin ja tämän kannattajien mielipiteitä, mutta monet niistä ovat hänenkin sydämessään.
Tämä johtuu suureksi osin suuresta pettymyksestä jästeihin, vihasta isää kohtaan, ja surusta Lilyn vuoksi. Sekä tietenkin siitä, että turvansa ja ystävänsä Severus löysi kuolonsyöjäperheiden lasten luota. Luciuksen, ja Reguluksen. Totta kai hän siis haluaa jatkaa samaa rataa myös koulun jälkeen, mutta tätä Sirius ei tiedä. Pelkästään sen, että Severus kannattaa joitain luihuisen tunnettuja mielipiteitä, kuten jästien huonommuutta ja taikojen suuruutta. Hän ylenkatsoo ja vihaa jästejä.
Severuksen mielestä jästisyntyisten pitäisi kuitenkin saada opiskella, sillä hän uskoo, että velhoja ei ole ilman taikaverta. Toisin sanoen jästisyntyisiä ei ole olemassa, vaan pelkästään velhoja, joissa on enemmän jästi- kuin taikaverta, ja velho suvussa on mahdollisesti hyvin kaukainen. Hän ei myöskään usko, että jästejä täytyisi tappaa. Sitä mieltä hän kuitenkin on, että nuo ovat velhoja alhaisempia ja vajaaälyisempiä, ja tarvitsisivat siksi velhoja komentamaan itseään. Että nuo on luotu alamaisiksi, ei oman maailmansa herroiksi tietämättä, että velhoja on olemassa. Sillä Severus uskoo tietävänsä, että sodat ja muut ongelmat jästimaailmassa johtuvat siitä, etteivät he yksinkeretaisesti osaa, ja kaiken voisi parantaa osaava velho, joka johtaisi sekä velhoja että jästejä. Tästä kaikesta huolimatta hän todella uskoo, että jästit ovat typerämpiä. Suureksi osaksi siitä, ettei hän juuri muunlaisia jästejä ole tavannutkaan. Aina joko ilkeitä tai vajaaälyisiä.
Toisin sanoen Severuksen mielipiteet ovat melkolailla kuolonsyöjien ja Feeniksin killan väliltä, mutta Severuksen itsensä mielestä ne kallistuvat enemmän Lordi Voldemortin puoleen, ja siksi hän tuon joukkoihin halusikin. Sen lisäksi, että sinne menivät myös hänen ystävänsä, eikä Severus olisi halunnut noita menettää. Vaikka Sirius oli hänelle aivan yhtä tärkeä, ellei tärkeämpikin.


Feeniksin killan ajatusmaailma Siriuksen elämässä

Sirius uskoo aivan toisin, kuin Severus. Saatuaan tietää Feeniksin killasta, on Sirius pyrkinyt siihen määrätietoisesti ja halukkaasti, sillä suuresti hän vihaa Lordi Voldemortia ja tuon selvästi vanhanaikaisia ajatusmalleja ja mielipiteitä. Hänen mielestään kaikki ihmiset ovat täydellisen tasa-arvoisia, olivat sitten jästejä tai velhoja. Samoin kuten seksuaalisella suuntautumisella, sukupuolella tai ihonvärilläkään ei ole hänen mielestään mitään väliä, eikä muidenkaan mielestä pitäsi olla.
Feeniksin kilta vastustaa aktiivisesti kuolonsyöjiä ja noiden toimia, koettaen tehdä ne kaikin mahdollisin keinoin tyhjiksi (aivan kuten kuolonsyöjätkin yrittävät tuhota Feeniksin killan suunnitelmat ja jäsenet). Tekemiseen tarttuminen tuntuu parhaalta impulsiivisesta ja vilkkaasta Siriuksesta, ja siksi hän haluaakin olla suoraan mukana toiminnassa ja yhteydessä vallan kahvan pitelijään, eikä vain hiljaisena myöntyjänä jossain sivussa. Hänelle on hyvin tärkeää päästä itse vaikuttamaan asioihin, niin mielensä kuin taikasauvansakin kautta. Sirius ei pelkää tehdä mitään, jotta saisi suunnitelmansa käytäntöön, ja siksi hän onkin arvokas lisä "hyvän" puolelle, kuten suurin osa kovasti tuntuu ajattelevan.
Sirius siis on täysin Feeniksin killan puolella rajaa, eikä hän pidä mitään Voldemortin ajatuksista oikeina. Tämän takia hän ei kykene ymmärtämään, miksi Severus on sitä mieltä kuin on, tai miksi hänen pikkuveljensäkin jakaa nämä mielipiteet. Eikä Sirius näe mitään hyvää näissä hänen mielestään pahoissa noidissa tai velhoissa, vaan hänen maailmankatsomuksensa on mustavalkoinen.

-I love you and it kills me-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti