Tämä on roolipeliblogi, jossa on tietoa ja muistiinpanoja wolfheart^:in ja shinjusen roolipeleistä. Jouduimme luomaan blogin, koska uudistuksen jälkeen Demi.fin demilät ovat perseestä. Amen.

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Retardit - Uskonnoista ja maailmankatsomuksesta

Ramses syntyi uskonnolliseen perheeseen ja hänet on kastettu ja kasvatettu kristinuskoon. Myöhemmin mies erosi kirkosta. Ei niinkään siksi että olisi eniten ateistinen kuin agnostinen, vaan siksi ettei nähnyt syytä kirkkoon kuulumisessa kun hän ei siellä koskaan käynyt, eikä edes omistanut Raamattua. Kaiken lisäksi kirkon homovastaisuus otti häntä päähän.
Ramses taipuu jonkin verran ateistisuuteen, mutta enemmän hän on agnostinen. Mies ei ota kantaa Jumalan olemassaolosta, mutta muistaa vanhempiensa kertomukset lapsuudesta ja hyvät muistot kirkon kerhosta ajasta ennen koulua, kun hänellä vielä oli ystäviä.
Den on myös kastettu, mutta hän ei sitä tiedä. Poika ei myöskään kuulu kirkkoon, koska hän sai uuden syntymätodistuksen 16-vuotiaana. Sen mukaan hän on syntynyt 1.1.1996. Jokainen luolalapsi sai syntymäpäiväkseen vuoden ensimmäisen päivän, sillä tutkimuskeskuksen papereissa niistä ei ollut tietoa. Den ei tiedä uskonnoista tuon taivaallista ja hänen maailmankatsomuksensakin on toistaiseksi hyvin yksinkertainen. Hänen ajatuksensa kuitenkin kokoontuvat suuremmalti vaikutteista joita hän saa ympäriltään ja ne luovat samalla hänen maailmankuvansa.



Uskonnot Denin elämässä

Den uskoo miten uskoo, siten miten parhaaksi näkee. Hänen elämänfilosofiansa ja ajatuksensa ovat sekoituksia erilaisista uskonnoista. Pääajatus on että jokaisella olisi hyvä olla. Den ei ymmärrä pahaa tahtoa tai väkivaltaa, eikä vielä tiedä edes sen olemassaolosta. Hän ei myöskään täysin ymmärrä, että muut voivat loukkaantua hänen tekemisistään kuten hänkin muiden. Kaikenlainen moraalikäsitys on hänelle vielä erittäin hataraa.
Kuitenkin Denin vanhetessa alkaa hän pikkuhiljaa koota omia ajatuksiaan elämästä, moraalista ja uskosta. Ja niiden sekoittuessa syntyy ainutlaatuinen sekoitus sellaisen ihmisen mielessä, joka ei ole saanut minkäänlaista uskonnollista tai moraalista kasvatusta lapsuusiässään.



Uskonto, agnostismi ja ateismi Ramseksen elämässä

Ramses on osittain ateistinen ja osittain agnostinen, mutta myös uskonnolla itsellään on hänen elämässään jonkinlainen rooli. Miehen äiti oli hyvin uskonnollinen ja isäkin osittain. Sen vuoksi herra Stardille oli jonkin aikaa vaikeaa hyväksyä poikansa homous. Kuitenkin jonkin aikaa sulateltuaan pyysi Adriano poikansa keskustelemaan ja kertoi rakastavansa poikaansa sellaisena kuin tuo oli. Että hänellä ei ollut oikeutta tuomita, se oikeus oli vain Herralla. Ja niin hän oli jälleen Ramsekselle se välittävä ja rakastava isä, joka hän oli aina ollut.
Ramses on suurimmalti osin agnostinen ja yleensä keskusteluissa Jumalasta hän ei ota mitään kantaa asiaan. Joinain päivinä hän ei usko vähääkään tai näe edes mitään järkeä puheissa Jumalasta ja sen takia hän sanoo silloin tällöin olevansa ateisti. Mies antaa kaikkien uskoa mihin parhaaksi näkevät, muttei hyväksy monia kristinuskon pääperiaatteista.
Ramses ei omista raamattua, ikoneita eikä mitään vastaavia kristillisiä esineitä. Pelkästään pieni hopeinen ristikoru, jonka hän sai äidiltään ennen tuon kuolemaa. Koru ei ole koskaan esillä, vaan aina alkuperäisessä rasiassaan lipaston laatikon perällä.



-Stars shine only in the darkness-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti